Bizim apartmanda tek kap koyuyorlar kediler de kavga ediyor, kopekler gibi o kabin sahibi mi oluyor
paylasim yok mu bunlar da yeterince mama var aslinda....
Kediler paylasmazlar.ben yere dokuyorum.veya 2 3 kap daha iyi.
14kg whiskas alıyorum 390tl verdim en son. 6 ay önce 320 falandı.
Ara sıra da yine whiskas yaş mama veriyorum.
Islak mamayı yiyince kuduruyorlar. Oradan oraya zıplıyorlar paketi görünce. Kuru mama yerken bir gözleri bende hep. Acaba çıkarıp verir mi diye. Paket görünce direk üstüme atlıyorlar. Ne koyuyorlarsa içine deliriyor kediler.
Sahsen kendim evimde oldugum zamanlarda , her ne kadar sokak kedileri de olsalar, daima baktigim kedilere cig tavuk, ciger, balik (komsum baliktan gelirken ufak baliklar tutmus sa) veriyorum.
Kediler icin kuru mamanin ne kadar kaliteli olduklari söylense de, veya yeseler de, en iyisi cig et. Yas mamalar bile o kadar iyi degil. Biz oradayken kuru mamaya dokunmuyorlar.
Ancak bazen yapacak bir sey kalmiyor. Burada evimde besledigim kedi (avatarimdaki) cig eti, baligi uzun zaman yemiyor. Mecburen yas mama veya kuru mama veriyorum. Kafasina göre takiliyor.
Beni de ona göre yönlendiriyor zaten.:(
Bu baslikta sanattan,kedi bakimina,motor sporlarindan araba bakimina her konu tartisilip konusuluyor fakat faiz yok[emoji39]
"Faiz neden bu kadar önemlidir?" https://www.dunya.com/amp/kose-yazis...emlidir/412935
Kediler de köpekler de markası ne olursa olsun kuru mama sevmezler aslında...
Mecburen yiyorlar...
Marka ve Fiyat algı bence.
Sokak kedileri yavru da olsa beslenmelerinde bir zayıflık görmedik.
Hepsi cin gibi ve sağlıklı...
Sn Toprak ın dediği gibi taze balık, et verirseniz sizin peşinizi bırakmazlar.
:whistling:
Kediler tahıl yemezler, yani o ucuz mamalar karın doyursa bile kediyi sağlıklı beslemez.
Siz mısır, buğday vs yiyen kedi gördünüzmü?
Sokaklara konan o ucuz mamalar kedileri doyuruyor ama beslemiyor.
Böbrek hastalığından ölüp gidiyor çoğu.
Evde beslenen kedilere tahılsız mama yada kaliteli üretilmiş mamalar verilmeli.
Aslında 1 numara şu ama, artık fiyatı çıldırmış vaziyette.
https://www.amazon.com.tr/Orijen-Tah...upplies&sr=1-7
Eskiden kedi maması yoktu.
Neyle besliyordu insanlar bu kedi milletini ?
Saygılar
Evdeki kediler akşam yemeğinden kalanlardan çöpleniyorlardı diye hatırlıyorum.
Saygılar
Kisirlastirmak daha onemli.
Sokak kedilerini bir çok belediye bedava, veterinerler ise ucuz fiyatla kisirlastiriyor.
Seneye 15-20 tane kediye bakmaktansa mevcutlari kisirlastirmak cok daha iyi bir cozum.
Bir kedi senede 3 defa dogurabiliyor. Her defasinda en az 3-4 yavru yapiyor . Dogan bir kedi 7-8 ay sonra uremeye hazir hale geliyor.
Hayvan sevenleri dusunmeye davet ediyorum.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahri ne yaptin?
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahri oran var mi?
Politika faizinde ‘tek hane' konuşulmaya başlandı
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun banka yöneticileri ile yaptığı toplantıda piyasa prensiplerine bağlı kalınacağını bu konuda hiçbir tereddüdün olmaması gerektiğini dile getirdiği de aktarıldı. Kavcıoğlu toplantıda Türkiye'yi yüksek faiz ve cari açık veren tüketime dayalı büyüme modelinin, artık yerini düşük faiz, yüksek istihdam ve üretime dayalı bir büyüme modeline bırakacağını ifade ettiği kaydedildi. Bu mesajları yorumlayan bankacılar önümüzdeki yıl için ‘tek haneli' politika faizinin konuşulmaya başlandığını aktardı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...stedi-6792944/
tek hane vay vay vay
Bahri yorum yap lutfen.
Çocukken akşamdan akşama yemekten kalanların içine ekmek parçalayıp bahçedeki tabaklarına bölüştürürdüm.Eskiden mama mı vardı! :whistling:
But,pirzola tavuk kemikleriyle yerler.makarnads yerler.ekmek uzerine etsuyuda olur.kediler sadece sebze yemez.sarmisak sogan yemez.
Ben kediler degilde kopekler icin uzuluyorum bazen
cunku hadi kediler cop karistiriyo buluyor bisiler evsel atiklardan
gariban kopekler mama yoksa bole mal mal uyuyorlar yada uyumuyorlar aslinda yemek yoksa nasil uyusun garipler
evde kemikli et vb filan yiyince onun kemikleri bu yavrucaklara goturuyorum ama onlar da toplu haldeler birine goturuyorum bazen o yemiyo buyuk lider kopek gelip catir catir yiyo digerleri ile asla paylasma yok
Mevduat yapan kalmayınca konu garfield muhabbetine dönmüş :evil:
https://images3.imgbox.com/58/86/LXHTleR4_o.jpg
Mevduat çakılınca muhabbet kedi, köpeğe döndü ne yapacaksın insanoğlu kafayı bir şekilde dağıtmak lazım
Devalüsyon= hırsızlık ara vermiyor...
12,62...
Tebrik ederim.
Herkes boyle duyarlı olsa sokak kedi ve kopeklerinin yasadigi iskence sona erer.
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji1628][emoji1628][emoji1628]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hala ilgilenen vr mıdır bilmiyorum
Alıntı:
Siz değerli nitelikli yatırımcılarımıza özel Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş yarın iki adet özel sektör borçlanma aracı ihracı gerçekleştirecektir.
İhracın 377 gün vadeli ve %23,00 yıllık basit getirili iskontolu tahvil ve 728 gün vadeli ve ilk kupon için %24,00 yıllık basit, kalan diğer kuponlar için %24,00 yıllık basit ile BIST TLREF endeksi değişimi + %4,50 ek getiriden yüksek olan değişken kuponlu tahvil şeklinde olması öngörülmektedir.
İhraçların detayları için yatırım danışmanınızdan ya da 444 1 259 Ak Yatırım İşlem Hattı'ndan bilgi alabilir veya linkteki formu doldurarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Disi kedileri nekadara kisirlastiriyorlar?heryerde yaptirmak dogrumu.
Bir günde daha yüzde 2,65 daha fakirleştik.
Büyük bir gayret ve kampnaya ile TL her gün değersizleştiriliyor....
Şeref Oğuz buna "yükseltirilmiş" kur rejimi diyor...
Hakikaten bir para birimi çok kısa bir sürede yüzde 50 değersizleştirilmesi ile o ülkede enflasyon düşerse başta MB başkanı olmak üzere tüm yetkiliere ekonomi alanında nobel ödüle vermek lazım...
Dolar 8,50 den 12,65 e çıkmış ve Allahın her gün çıkmaya devam ediyorken adı "manipülatif kur atakları" olmuş....
İyi de aylardır bu kur ataklarını kim tetikliyor acaba?
Ondan hesap sorsanıza...
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...Kc-sCBRmQ&s=19
TL’deki zayıflık