Memed abi bizi palayla yalnız bırakma...
Printable View
Musluk açık şırıl şırıl akıyor dur abi sen kkm yap kredi çekiciler var. Onlar kendilerini biliyor esas vurgunu onlar yaptı biz yapamadık..
Adam kkm yapıp TL kredi alıp geldi vurdu mala.
Hem kkm geldi hem mal geldi katladi fayiz de bedavaya yakın.
Çok büyük götürdüler belki tarihte tektir.
Emme yapabilen yapamayan eleştiri için mikrofon arıyor
Aidios 2
akkız kkmden dönenlere 45 yapıştırıyor.
Ülke tarihinin en büyük servet transferi oldu...
Fakir fukara aman çöp dolar almayayım kkkm yapayım diyenlerde yem oldu. Tam yem olmadı bedava kaynak sağladı. Dolar faizsiz.
Esas vurgunu kaldiracli kkm krediciler çalıştığı veren bankalarla vurdular.
Gariban kkm zzannnediyor ki pere veriyor.
Dayı adam vurdu kkm ye 12 tl den faiz 12. . Geldi kredi aldı 15 den.
15 le aldığı spot krediyle araba hisse mal vs aldı..
Eee %3 risk primi. Sonuc.
%120 kkm getirisi.
%300 mal ve hisse.
Paranın altında kaldı. Kredi kapanır ceketi alır.
Dayı.... Milenyum fırsatı. Hele bide şu 2020 e beleş gredi alanlar of of of of... Çok büyük götürüldü bileğine sağlık.
Adios 3
Efendim kkm de param var neden temint gabul etmiyorsunuz.. garibana böyle.
Adios 4 gariban gene gariban...
Çöp dolar ekonomik gerceksesi üzerine inşa edilmiş kredi genişlemesi ve düşük faizli kamu opsiyon garantili ekonomik model sonucu tabi ki halk faydalandi. En azından borç alıp anahtarı gavura teslim edilmedi
Bu acidan tebrik etmek lazım ama dayı beceremeyenler ağlayan duruyiii...
Ağla oyna devam.
gariban aynı gariban değil.
daha da gariban...
Merkezin rezervasyonunda bu paralar dursa ne olacağıdi hiç büyük bir egonomi yaratıldı ekşi rezervasyon ile. Sonuç olarak gayet de herkes uçuşa geçti kendi 100 milyar dolar x 2 x kaldıraç etkisi ile mega bir egonomik aktivite yaratıldı. Her yer roket uçus...
Adios 977
Garanti konut kredisinde aylık faizi 3.76'ya çekmiş.
Oraya da yeni paket gelir..
Devlet sonsuza kadar kkm fonlayabilir mi ?
Hazine merkeze devrrtti
Peki kkmci masadan niye istenmiyor da ddkkm ci isteniyor ne bu dolar askısı. Açıkçası bana mantıklı gelmiyor bilemedim.
Teorik olarak merkez sonsuz fonlayabilir mi ? Olabilir mi ben bilmem o kadar ayrıntısını mevzuatini.
Velhasıl dayı yoktan var edildi tanrı gibi yoktan varlığa..
Parametreler belli iken yaratılış devam edebilir mi ediyor demek ki ve cari acik kazanılan perelerle roketliyor var ki roket ve sonsuz cari açık verilebilir mi ?
Dayı veriliyor demek ki bize ne adios dayı aklını alırlar.... Matematik bilenler kartonda yatiyor efendim ekşi rezervasyon bilmem ne..
Bu işler bele dayı açık pozisyon ve apaçık sortsuz denizde yüzmek gibisi yok ..
Adios 777
2000 borsada bu durumu gördük düşüş imkansız dedik.
ev araba arsa borsa faktoring ne bulursan al tl de durma dedik.
O zaman bizimle dalga geçtiler buradaki ekonomi prof ları. pd/dd fk lar efendim maliyetler phillips eğrisi asgari ücret işsizlik ilişkisi falan ahkam kestiler.
Hala nakitte bekleyenler yakında kıçındaki donu da kaybederse ya donu olmayanlar diye yazmasın kimse artık.
Bu mantıkla bakarsak merkez direek hisse senedi de alabilir. Sonuçta 100 milyarlarca canlı akıyor.
Ha oraya akmış ha buraya yazar geçer.
Adios 7838
Diğer mantıkla bakarsakta biri döviz aldığında her türlü merkez satıyor . E sonuçta aynı yere zararı var. Dayı her türlü ucuz kredi gördün mü Alcan..
Efendim borç alan emir alır hasstr la borç alan abat oldu parası olan Clio alamaz hale geldi...
80 binden 10 tane egea alan 10 milyonluk oldu almayan 1 egea alamıyor
La aklonixi alırlar Galata babkerleri ile oyun olmaz.
Adios 789
Peki 1 milyon dolarlık soru dayı
Market bu şekilde ise bu VOB niye var enayileri soymak için mi ?
Adios 8899
Buralardan sonra ya soft landing yapmaya çalışırlar (güya ona uğraşıyorlar işte) yok olmadı baktılar beceremeyecekler lövyeyi çeker 90 derece ile dikerler o grafikleri (hiper enflasyon)
Başka da seçenek kalmamıştır
Soft landing olmaz.
Yakında farkedecekler..
Memet Kırsoy abim, bende döviz vardı mesela, gittim kkm yaptım sonra kkm'yi şirketim için teminat gösterip ucuz TL aldım, sonra bu TL'leri yine kkm yaptım yine ucuz kredi yine kkm derken beş posta attık pardon döndük...Kur patlayınca da kkm'den 5x yapmış olduk...
Tabiii mesela dedik...
gundi ağzında bir soft lafları, puhahaha...
oraya paket geldi, ama tersten geldi- kendinin, eşinin ve çocuklarının üstüne hiç bir gayrimenkul yoksa, 5 milyona kadar uygun faizli kredi geldi.. bu şartları taşıyan ve konut satın almayı afford edebilecek insan sayısı az, piyasada alıcı olarak dolaşanlar hep yatırımcı hali vakti yerinde olanlar
garanti 1 mn TL 3.76 aylık kredi çeksen ayda 38 bin taksit ödüyon, 10 yılda 4.5 mn geri ödeme.. diğer bankalar da en az 2.80 faiz gördüm, aylık taksit 30 bin toplam geri ödeme 3.5 mn TL oluyor
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...68350994/detay
Dayı adam 1 milyon dolardan fazla paraya ev satıyor.
165 metre kare (yalandır) 4+1 14. kat.
Ben bu paraya 3 tane müstakil ev alırım abd de aylık 10 12.000 dolar kira gelirim olur..
Nasıl istenebiliyor bu rakamlar.Ödeyen var mı..Kim ? Nereden bulmuş o parayı neden ısrarla buradan alıyor?
Nasıl bişiyin içindeyiz daha tam anlaşılamadı ..
Şimdi adam diyor ki sıkı para politikası faizler yükselecek falan filan.
Bir gülme geliyor yeminle..
yabancı alışına benzer bi şey göremiyorum, hsbc-yatfin-bofa-ak falan hepsi satışta, alanlar klasik alıcılar garanti-iş-yky falan.. bulunduğumuz yer 8500, yani son 2 hafta test edip geçemediği yerler.. belki üstüne bi feyk atar, ama akşama kadar buralardan yukarı yapması zor artık bence..
lakin çok fazla shortçu doluşursa çuvala, skuizvari bi alış görme ihtimalimiz var, ama düşük ihtimal
884200 Ekim vade şort
Ağustos vade zarar pozisyonlar duruyor
Geçen haber vardı.Krize giren bilmem nerede MB nın rezervi bitmiş işte 2 milyar dolarları kalmış halk sokaklarda yağmaya başlamış maaşlar ödenemiyor işsizlik patlamış falan filan..
Ulan biz 3 senedir eksi 60 milyar dolara çıpa attık bırak bunları dolar bazında yüzde 100 yaptık ortalama..
Millet eller havaya partisinde ..
Bu nasıl ekonomik düzen.
Kim ödüyor bu paraları nereden kazanıyorlar .
Patronları kim ağababaları kim
Neden gelip buradan bu alış satışlara imza atılıyor.
Senin bu apartmanda dairen var satar mısın 20 ye falan artık.Bitti o iş.
29 orası artık.
Vatandaş ahmet mehmet veli nin alım satımı ile olabilecek fiyatlar mı ?
MB rezervleri bilançolar ödemeler dengesi cart curt hepsi ekonomi profesörleri için uğraşsın dursunlar işte 5 senedir debeleniyorlar moratoryum resesyon batış ödemeler krizi diye.
Dayı da çıkmış KKM falan diyor..:oleyo:
İçerisi şampiyonlar ligi gibi.
Not: Penthouse ...çatı katı demektir.
Eşyalar iyi değil yoksa fena değil. Residans olması da iyimis. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğan CEO'su açıklama yapıyor:
Doğan Holding/Göğüş: Hissemizde son aylarda yatırımlarla iskontomuz bir miktar azaldı - Bloomberg HT
diyor, ama hisse yükselmeye devam ediyor.
SASA'nın patronuna "faaliyet raporunu oku" diyenler alıyor sanırım..
o ülkelerde döviz kalmamış, ne merkez bankalarında ne bankalarda.. bizde döviz var, 265 milyar dolar dth var.. bankalar bu dth üzerinden merkeze 75-80 milyar dolar zorunlu karşılık yatırıyor, bankalar kalanın bi kısmını dövizli kredi olarak dağıtmış, üste kalan fazla dövizi merkezle swap yapıyor.. tabii bu zorunlu karşılık ve swaplar merkezin bilançosunda yükümlülük olarak gözüküyor- bunları düşünce -60 milyar net rezerv var diyorlar.. oysa merkezin brüt rezervi 117 milyar dolar artı.. eğer bu brüt rezerv sıfıra düşerse ö bahsettiğin ülkeler durumuna o zaman düşücez
dünyada net rezerv hesabı yapılan tek ülke türkiye, diğer tüm ülkeler için brüt rezerve bakılıyor.. bizde net rezerv hesabı yapılmasının sebebi, durumu kötü gösterip halkın dövize hücum etmesini teşvik etmekten ibaret
Uzak vadelerde Dolar ve altına çok yüksek oranda short pozisyonla ne demek istiyorlar:)
Nereye alimi atsam kurutuyorum maşallah.
MAKRO, HABER bilmem
benim kitabımda : XU030 haftalık barının 8567xx den fazlası olmaması lazım
eksi makası vopta 853725 yapar... reverse şortları yazdım
bugünün sahipsiz tahtası KCHOL de işleme girerlerse rakamlar gelir gibi
yatırım, batırım tavsiyesi deeldir
XU100... HAFTALIK BARI 789000... çok üstündeyiz onun, köpük bence