Vakıf 32 gün 51 veriyor milyon üstü
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vakıf 32 gün 51 veriyor milyon üstü
Üstadlar bu paragraf tam olarak ne demek istiyor
Örneğin 1 yıllık DDKKM yaptık bankayla 35 orandan
1 yıl sonra PPK faiz oranı yine % 50 diyelim
Vade sonunda dolar 1 yılda % 40 arttı diyelim
Vade sonunda PPK faiz oranı olan 50 mi baz alınıyor ve bizim TL FAİZ oranı % 50 üzerindem mi nemalanıyor ben mi bir şeyleri kaçırıyor anlamıyorum
Bu son cümle ne demek tam olarak
https://resmim.net/cdn/2024/09/13/m3IGvi.jpg
Eyvallah saolasın bilgilendirme için
Evet bu kısım banka ile mb arasında.
1) DDKKM sahibine, MB faizinin % 70’inden düşük faiz verilmez diyor. Yani % 35’den düşük faiz veremezsin diyor.
2) Misal Banka bir yıllık DDKKM’ye % 35 faiz verdi. Bir yıl sonra da kur % 60 arttı.
% 35 faizi zaten banka veriyor. MB faizi olan % 50’ye tamamlama kısmını yani % 15’ide banka veriyor. % 50’yi aşan % 10’luk bölümü MB olarak ben veririm diyor.
Amaç olası kur artışında MB’nin daha az para vermedi.
Özet bu şekilde.
Para piyasası fonları düşmüş 51 civarına gelmiş
Arkadaşlar yaşlı bir teyze var tanıdık bana watsaptan yazdı ricacı oldu yardımcı olmam için kendisi sorunu çözememiş sağlıklı bir bilgide alamamış aynen aşağıya kopyalıyorum
'Almanyada bankada bulunan birikimimi orada faizde değerlendirmek istiyorum. Ancak vergi konusunda Alman banka araştırdığı halde bana yardımcı olamadı. Oradan aldığım faize ülkemde de vergi ödeyecek miyim? Alman bankalarının birçok ülkeyle özel bir anlaşması varmış: İkametgahları kendi ülkelerinde olan yabancıların faiz gelirinden Almanya önce vergi keser sonra iade edermiş, vergilendirme herkesin kendi ülkesinde yapılırmış. Biz bu ülkelere dahil miyiz?
Doğal olarak her iki ülkede de gelir vergisi ödersem faizden yararlanmanın bir anlamı kalmıyor çünkü. Zamanınızı aldığım için çok özür dilerim ''
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşımız madde madde detaylı bir açıklama yaparsa sevinirim ben tümüyle yabancıyım bu konulara.
TL.ref e müdahale gelir herhalde bugün
https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2019/09/006.pdf
şurada yasa var madde 11 sanırım oran %10 dan 15 e çıktı
https://www.verginet.net/Dokumanlar/...120124-1-1.pdf
yakın zamand abir değişiklik yoktur diye düşünüyorum
Hocam Almanya bankasında elde ettiği faiz geliri için hem Almanya'ya hemde Türkiye'ye %15 vergimi ödeyecek.
Teyzenin sorusu yine kopyalıyorum aşağıya
' Size izninizle bir şey danışmak istiyorum: Almanyada bankada bulunan birikimimi orada faizde değerlendirmek istiyorum. Ancak vergi konusunda Alman baka araştırdığı halde bana yardımcı olamadı. Oradan aldığım faize ülkemde de vergi ödeyecek miyim? Alman bankalarının birçok ülkeyle özel bir anlaşması varmış: İkametlgahları kendi ülkelerinde olan yabancıların faiz gelirinden Almanya önce vergi keser sonra iade edermiş, vergilendirme herkesin kendi ülkesinde yapılırmış. Biz bu ülkelere dahil miyiz?
Doğal olarak her iki ülkede de gelir vergisi ödersem faizden yararlanmanın bir anlamı kalmıyor çünkü. Zamanınızı aldığım için çok özür dilerim''
Almanya tek taraflı vergiyi alıyor. ben ödemiyorum diyemiyorsun (bizim uyanık almancılar yüzünden böyle bi çözüm bulmuşlar)
ama çifte verginin önlenmesi kapsamında burada muaf gibi duruyor
ayrıca beyanname vermezse bence kimsenin takip etmeyeceği bir konu bu
ancak Türkiyede faiz geliri almanyada vergilendiriliyor gibi duruyor
https://teknoloji.gib.gov.tr/sites/d...nya_rehber.pdf
ne zaman ppf alsam,çöküyor..perşembe aldık yine dibe geldi...
TL.ref tabana oturdu nerde merkez hani gerekirse gün içinde depo ihalesi açacakti
Halkbankasında günlük ayrı ayrı mobilden 500 bin internet şubeden 500 bin eft yapılıyor mu yoksa tüm kanallarda günlük limit 500 bin mi?
Net bilgisi olan var mı?
Bizim britiş memo bu akşam cnn de tv dünyasının duayen isimleri ahmet hakan ve hande fırat ile soruları yanıtlamış
Ufak da olsa bu adamdan kırıntı kadar beklentim bu gece bitti
Belki komik bir örnek olacak ama bugün migrosa gittim
30 lu yumurta 100 den 125 e
6 lı soda 30 dan 40 a çıkmış
Tak tak tak % 25 zammı yapıştırmış marketler
Benzin aynı dolar aynı faiz aynı maaşlar aynı
Bileşik faiz hesaplayan bir formül veya hesaplama aracı var mı?
Ben, anapara hesaplamayı bulabiliyorum.
Ancak, örneğin aylık yüzde 4 getiren bir ppf yıllık bileşik de ne getirir gibi ana parayı karıştırmadan doğrudan faizin bileşiğini veren bir formül var mı?
Migros,carrefour buralar son 2 yıldır bana çok pahalı gelmeye başladı sadece hafta sonları içki indirimlerini takip ediyorum başka marketlerde tuvalet kağıdı,yumurta,süt gibi ürünleri çok daha uygun fiyatlara alıyorum üstelik aynı markalar.Dün yol üstünde olduğu için carfura girdim çikolata 18 tl hemen aşağısında başka bir market aynı ürün 14,50 tl.Nasıl bu kadar bir fiyat farkı olabilir insan şaşırıyor.Buzdolabı bozuluyor bir tamircinin 5000 bin dediğine öbürü 10000 bin fiyat çekiyor.Kantarın topuzu iyice kaçmış piyasa da ne denge ne fiyat algısı var.Kim kime ne tutturursa marketçisi,pazarcısı tamircisi hep aynı.
Enflasyon artık yapışkan hale geldi dolar artmıyor,petrol fiyatları aynı asgari ücret sabit bir bakıyorsun fırına gidiyorsun ekmek fiyatı artmış,okul da kantin fiyatı artmış.
Tek kredi kartım vardı gereksiz harcama yapmamak için 15 gün önce eve bıraktım.Üstümde nakit olunca para kartımda para varsa ihtiyacımız neyse onu alıyorum.Ciddi bir fakirleşme var toplumda aldığın para maaş hiç bir şeye yetmez oldu ufak tefek bir birikiminde yoksa özellikle büyükşehirlerde geçinmek her geçen gün giderek daha da zorlaşıyor.
Bende aktifbankta ona bakarak aynen yazdığınızı yapıyordum ama nkolay 48e inince pek yapmadım...
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...ans-faiz-orani
burada 16dan hemen sonra çıkıyor ama bloomberght canlı yayında 15:50 yazmaya başlıyor.
Ben ana para girmeden bileşik faiz hesaplamayı sormuştum.
Yoksa örnek bir anapara girerek sonuçtan da aldığı faiz karşılığı paradan hesaplanabiliyor.
Benim sorduğum dogrudan aylık faizden yıllık nasıl hesaplanırdı.
Örneğin aylık getirisi yüzde 4 olan bir ppf nun yıllık bileşik faizi kaça geliyor gibi hesaplamayı tek kalemde yapan bir formül var mı?
Dövize alım yönünde müdahale ettiği günlerde likidite fazlası oluşuyor…Döviz girişi olunca döviz düşmesin diye alım yapıyor ve piyasaya mecburen TL veriyor ve bu TL yi çekemiyor ppf getirisi düşüyor
www.tefas.gov.tr
burada fon karşılaştırma ve fon analiz yapılabiliyor, bir fonun üzerine tıkladığınızda o fona ait günlük getiri de geliyor
tefas'ta günlük,haftalık veya istediğiniz zaman aralığında tüm ppf getirilerini görmek mümkün
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
RPP'ye ne oldu bugün.
0.1036
yani %37 getirmiş.
Tahsili geciken birşeylermi var acaba.
Hocam dün de aynı şekilde % 37 verdi..Ben de cfo-rpp hepsini bozdum.Bugün de 37 verdiyse felaket...
Elimdeki ppf iki gündür 0,1266 larda getirisi buda %38 denk geliyor bunun içinden birde %7,5 stopaj kesiliyor sanırım.
Gerçekten rezil bir oran.