Bu dediğin dönemsel bir durum.
Printable View
Servet vergisi öneriliyormuş.
>>>>>>>>
Haber Aktif
@haberaktifcom
SASA’nın patronu Servet Vergisi
önerdi: 150 milyar dolar toplanabilir
SASA’nın sahibi, 16 bin çalışanı olan Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, krize çözüm için “Servet Vergisi” önerdi.
Erdemoğlu, “Varlığı 6 milyon liranın üzerinde olan herkesten yüzde 1 Servet Vergisi alınsın. Servet Vergisi kapsamına dahil olanların varlıklarının 6 milyon liralık kısmı da muafiyet kapsamına girsin” dedi.
Gazeteci Vahap Munyar’a konuşan Erdemoğlu, varlık hesaplamasına, arsadan bina ve konuta, şirketten hisse senedi, tahvil ve bankadaki paraya kadar her şeyin dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
Erdemoğlu’nun önerisine göre servet vergisi ile toplanacak kaynak 150 milyar doları buluyor. Tahsilat ise 24 ay veya 36 ay içinde yapılacak.
Turkiye'de birikmiş servet dolar bazlı gsmh'nin bir buçuk katı civarında olması lazım. G8 ülkelerinde dört katına kadar çıkar. Bizde birikim zayıf. Yüzde 10 alınsa 150 milyar dolar belki eder.
Memura 750'şer dolar zam yapılsın 36 ay boyunca.
Ancak yeter.
Yurt dışı tatil yapsınlar.
Muhtarlara özel kalem alınsın, özel kalemlere makam aracı ve şoför tahsis edilsin...
..böylelikle işsizlik sorunu da çözülür.
Devletin masrafı bitmez.
Yemeyenin parası nasıl yenir cümle alem öğrenir.
Enflasyonu bu seviyelerde tutmak için en az 50 milyar dolar, düşürmek için ise en az 150 milyar dolar gerekir (vitrine 250 milyar dolar koymak lazım)
Salı günü AKBNK Temettü Dağıtımı Brüt TL:1.9175
Kira geliri beyannamesi verdim, gönderen sadece 3 tanesini kira işaretlemiş muhtemelen. Doğrusunu hesap ettim beyan edip ilk taksidi ödedim.
Kate olayı aydınlanmadan borsamız düzelmez..[emoji846]
Vadeli tepeden %4 satış yedi..
Başka bir açıklama bulamadım..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk önce kayıt dışı önlenmeli.
Devlet tasarruf etmeli, Millet vekili sayısı düşürülmeli. ( 600 MV ne işe yarıyor*)
Gerçek zenginlerden vergi alınmalı ( İşçi, memur, emekli ve dar gelirliden ellerini ceplerinden çekmeli)
Örnek; Ülker gofret 82 gram iken en pahalı markette 1 TL satılırken şu anda 36 gram 11 TL satılıyor.
Tekel konumun da ki bir çok şirket bu konumda, aylık 148 TL olan ev interneti 550 olmuş.
30.000 TL satılan sıfır arabalar 1.000.000 TL olmuş. El insaf vicdanınız kurusun.
Vergi tabana yayılacakmış yanlış! vergiyi enflasyon zenginlerinden alacaksın, bak bakalım işler düzeliyor mu? yoksa bozuluyor mu?
Hep zenginleri kollayan ve destekleyen sistem iflas etti, hızla dibe çöküyor.:rules:
Bence halkın sırtını bir tık daha yüklenecek mecali kalmadı..... ama yine de siz bilirsiniz!!!
Gününüz aydın ....bol kazançlar....ama viopta değil malesef bol kazaç.....zarlar hep hileli.....
s.a. gününüz aydın kazancınız daim olsun inş
Bir yerde denk geldim, fazla düşünmeyin şeytana yol göstermeyin, kendisi fikir hırsızıdır sizden çalar başkasının kafasına sokar diyordu ya da ona benzer şeyler.
Cavit çağların memur maaşı açıklaması hiç inandırıcı değil.
Verilmek istenen mesaj bu dönemde biz memur maaşını verebiliyoruz. Eskiden verilemiyordu gibisinden algı oluşturma çalışması olarak gözüküyor.
Daha önceleri buz dolabı yoktu açıklaması benzeri.
Servet vergisi açıklaması hem de zengin sayılacak birisi tarafından.
Birilerine aba altından sopa gösterme olarak gözüküyor.
Nakit paranın kaçmasına sebep olabilir.
Evet sıradaki ekonomik tetikçi kim olacak ve yeni açıklaması ne olacak bekleniyor.
M.Rahmi Koç ve Global Dostları klübünden havuza 50 milyar dolar borç hazırlandı şeklinde haberler de olabilir.
petkime ne oldu suyun içine girmiş yine...
petkim bilançosu tam ali cengiz gibi. esas faaliyetten bu kadar zarar yazmak çok büyük başarı !
vadelisi %-5 açtı.
temenni sizinki..
enflasyonda 3.sıradaymışız. üstümüzde lübnan var %177..
IMF gelse, emekli maaşı 12.000 TL..2 sene devam der.. açlıktan kırılır yaşlılar.
Bankalara el atar ki, kimbilir ne batıklar var!
Bünye kaldırır mı?
En iyisi tedavi olmadan hasta hasta yaşamaya çalışmak..
adamlar oyunu super oynuyor şimdi kaç kacabilirssen bugün de eksi
Sabancı çimento şirketlerini bu yıl yapılandıracağız vs demişti. Sanırım AFYON'daki oyuncu şimdiden tavanlayıp ön alıyor hisseleri ucuzdan birleştirmesinler diye.
ne olacak bu petkimin halı..
:drunk:
petkim için 130 lira şakşağı boşa yapılmadı bu forumda...
gundi ve şurekası tarafından...
hem ciro düşmüş hemde adamlar 6,6 milyar esas faaliyet zararı açıklamışlar...
yan kağıtlarda tavan taban gırla kim kime kayarsa
ver 60 yeterli, anlayana :ok:
Trump: Yaklaşık 15 yıl önce İsrail en güçlü lobiye sahipti. Eğer bir siyasetçiyseniz İsrail hakkında kötü bir şey söyleyemezdiniz, bu siyasi kariyerinizin sonu olurdu. Bugün ise neredeyse tam tersi.
https://www.ensonhaber.com/dunya/don...gucu-zayifladi
çorbalık günlük pırasa bakıyorum, nakit boşa çıktı :he:
tıpış tıpış 8969 a :he:
ben olsam petkmi bist 30 dan çıkarırım :)
2. akenr kim olur diyorduk sanırım zoren oldu
Bin liralık alınca yürüyor 10 bin liralık alınca gitmiyor, yüz bin liralık alınca geriliyor.