tek nefeste 10 cümle kurdu mk..
helal olsun.. 4 milyon aboneye ulaşmış.
:drunk::drunk:
Printable View
Bizim borsada var opsiyon. ister hisse için ister endex için yapabilirsin.
yurtdılına da ben bulaşmıyorum hem parayı dövize geçirmek gerekiyor hemde kazancı getirmeye kalktığında vergi olayı var.
varantların işleyişini biliyorsan opsiyon satın almak aynı olay. Ha dersen ki ben Kotasyon verenlerin yerine geçip (PiyasaYapıcı) bende prim alıcam Satıcı olabilirsin.
Çıtak dayu eğer Mert abi senin yüzünden zarar ettiyse ömür billah bekar kalırsın tam kız istemeye gidecektik.
Abovvv 600 küsür milyon zarar 6 aylıkda 4 milyar öz kaynak PD 20Milyara yakın. 10 tl den halka açılmış 20 tl de.
Birde 80 tl yi yani 80 milyar PD ini görmüş. Bu çocuk okumaz :oleyo:
BIENY diye bir hisse pazarlanıyordu geçen bahar aylarında. Bana da al al al dendi. Güya büyük bir aracı kurum un müdürü önümüzdeki 1 sene için sadece bu hisseyi topluyor muş. 40 kusur tl lerden 28 e gelmiş 5 ayda. O aracı kurum müdürü de kurum değiştirmiş :oleyo:
Cem zeytin 1 ay içinde halka arz olup yari yarıya düştü
Koton var kap atmış inanılmaz birsey trajikomik:)
Bademler ne rüşvet alıyorlardır halka arz karsiligi
Bist bu batık halka arzlar ve malum kuruma giden virman yüzünden çöküyor
Resesyon fln hikaye
1 yildir savaşta olan balistik füze yiyen ülkelerin borsası dusmuyor
Yalnız lütfen böyle hisseleri isim vererek belirtin. Bilsin okusun herkes ismini. 10 tl lik kağıtları 100 200 e sürdüler. Bu işler için fonlar kurulmuş halka açılan kağıtları açılmadan topluyorlar sonra 30x olunca satmaya başlıyorlar. Yüzde 800 900 1000 getiriler veriyor. Hepsi organize işler bunlar. Kendi zenginleri halk soyularak üretiliyor.
İnsanımızda ahlak çöküntüsü yok. Şu siyasal, ekonomik şartlarda bile insanlarımız son derece sağ duyulu davranıyor.
Sadece cep telefonu ile yaygınlaşan sosyal medya zımbırtı ağlardan,
bilgisayar başında web - internetten,
televizyon kanallarından,
vb. haber ve gündem akışı olan kanallardan
bilinçli olarak gerçekleştirilen bir bombardıman söz konusu; çoğu şeyi kötülemeye yönelik, insanları karamsarlığa itip, gelecek kaygıları yaratmaya yönelik.
Toplum olarak sorunumuz bilinçsizlik, baş biziz, kokan balık ise seçimle başa gelen siyasiler, ve azınlıktaki ortam fırsatçıları.
Yavaş yavaş.. "Su akar yolunu bulur.." :ok:
sahilde aliylen bunu dinleyip durduk....
:drunk::drunk: yarasın..
ahah şarkıyı koymayı unutmuşum
https://www.youtube.com/watch?v=uI7T0k5brKo
Borsada yabancıyı bekliyoruz,yıllardır..Gelmiyor..
Yabancının vur-kaççı olanı geliyor..
3aylık ..6 aylık faizlerle -olmayan- dövizimizi faiziyle tekrar sırtlanıp götürecek..
Büyük şirketler yurt dışında yatırım yapıyor..
Bulgaristan'dan gelenlere acırdık..Şimdi bulgar macırın pasaportu kıymetli oldu..
Eski defterler karıştırılıyor, soy kütüğünde bulgar,yunan hatta sırp olanlar vatandaşlık kuyruğunda..
beş para değil 3 para bile etmeyen pasaportu kullanmak istemiyorlar..
Hiç bir entellektüel birikimi olmayan ,-bana göre- oldukça cahil bir demagogun
kayığına bindik gidiyoruz. Hayalimiz Osmanlı imparatorluğu olsa da,gideceğimiz
yer İran bile değil..Lübnan-Irak-Pakistan karışımı bir şey..
Borsada Hafta Kapanışı/Mehmet Aşçıoğlu
https://www.youtube.com/watch?v=-XBHCLQZp3E
(Borsaya 2 ay daha para gelmez, canlı olan ABD piyasalarına akar, zirve üstüne zirve tazelemesine rağmen!..der.
Hissecilere tavsiyeleri faydalı)
yok abi, o iş öyle değil..
ben bizzat kendim gözlemliyorum.. evimin hemen yan tarafında uyuşturucu ticareti yapılıyor. akşam saati hiç tanımadığım görmediğim tipler belirmeye başladı sokağımda. 50 yıldır aynı sokakta ikamet ediyorum. sadece görüntü anlamında sokakların kalitesinin ne kadar düştüğünü çok açık biçimde gözlemleyebiliyorum.
Aydınlık yüzlü insanlar gitti yerine karanlık yüzlü tipler belirdi her yerde. Büyük kızım Boğaziçinde okuyor. normalde evden okula gidip gelebileceği bir mesafedeyiz ama, sadece bu pis ortamlarda dolaşmasın, itin köpeğin hedefi haline gelmesin diye gittik okulun yakınından daha güvenli olduğunu düşündüğümüz bir bölgede ev tuttuk, para ödüyoruz boşu boşuna.
yazacak çok şey var aslında. belki bir gün düzeliriz diye ümidim hep var ama, o günleri görmeye benim vadem yetmez.
Bu ülkenin 20 sene önceki (akp öncesi) kalitesine 0-100 arasında 60-70 verirdim.
- peki bugün kaç verirsin ? diye sorma sakın. cıkss..
haaa, bu arada böyle yazdık diye Ülkesini, Vatanını sevmeyen hain oluyoruz sanırsam bazılarının gözünde
- yok maalesef, o iş de öyle değil..
Ülke sevgimizi, Vatan aşkımızı sorgulayacak adam önce gitsin kendine güzel bir mezar yeri kazsın, vasiyetini de yazsın, öyle gelsin.
Senin gönlün daima meshur ve müsahhardır, mazursun..
Gamın ne olduğunu asla bilmedin, mazursun..
Ben sensiz bin gece kan yuttum da,
Sen bir gece sensiz kalmadın, mazursun..
https://media.licdn.com/dms/image/v2...8uufHvv86-9Nzo
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası .!!!
Tamam, bazı sıkıntılar var, yaşıyoruz.
Bir kesim ise yaşadıkları bolluğun sefasını sürerken gözlerini kaçırıyor,
ama tümüyle görmezden gelmiyoruz.
Kırmızı çizgimiz var ve umudumuz her daim ayakta.
https://i.hizliresim.com/c6zwllx.png
Umutsuzluğa gerekiyor yaw. Dün ufakligi almak için okuluna gittim. Bayrak töreni vardı. İstiklal marşını o kadar güzel söylüyorlardı ki insanın içi umutla neşeyle doluyordu. Umutsuzluğa kapılan gitsin, tavsiye ederim.
https://youtu.be/OMOGaugKpzs?si=oGvu9Z1ZSJ2TXpPG
benim de sitem etmemin sebebi budur zaten ağbey,
gözün görevi görmek,
kulağın görevi işitmek,
gönülün görevi sevmek aşık olmak.
bunlar devamlı bir aşk muhabbeti yapıyorlar yapmaya da, nasıl bir aşkmış bu ? ne görüyorlar, ne de işitiyorlar.
mülk mü önemli ? malik mi ?
bu kadar insan rahatsızken, canından, çocuğundan endişe duyarken, hangi aşkı yaşıyormuş bu hakimler, savcılar, yöneticiler, vekiller ?
uzatmayacağım. bana bıraksalar keşke çözümü. :oleyo: neşterimi alır, uzman bir cerrah titizliği ile bütün pisliklerinden arındırırım toplumu. başka türlü hayatta kalma şansınız yok. Avrupa'yı beğenmiyorsunuz ama adamlar yine önceden gördü başlarına geleceği. tedbirlerini alıyorlar. siz göremediniz henüz, göreceğiniz de yok. başınıza gelecek var sadece. iş işten geçince.
"Bir de Kuşlar Var Hakim Bey, Her Şeyin Başı Onlar" :wave:
Hu ekonomik modelin sürdürülebilir olması imkansız. Sebepleri bizim dövizle ihtiyacımız var kur sabit kaldığı sürece üretim düşerken ithalat patlar. Enflasyonu artıracak bir sürü yeni sebepler ortaya çıkar. Kuru yukarı salsan enflasyon yine yükselecek. Ülkeye giren sıcak parayı almak için piyasaya bol TL giriyor o paranın asalak dolaşmaması için tekrar çekmen gerekiyor. Kimse doğru dürüst pata kazanamadığı için vergi toplayamazsın sadece dolaylı vergiler ile devam edecek. Bütçe açığı daha fazla olacak. Faiz indirimleri ertelendikçe sermayeler gitgide aşınacak. Ekonomistler diyor ki üçüncü dördüncü çeyrek bilançoları satıldı. İyi de adamlar hala satıyor. Düzelme umudu çok mu ötelendi. Bence makyajlı veriler bir gün patlayacak Naci Ağbal olayına adım adım yaklaşıyoruz. Başkası da gelse en tepedeki varken güven olmaz
Aşkı zamanı gelince nefrete dönüşen bir çok çift var.
Bir çok taraftarı şu an Ambivalans duygusuna girdi.
İleride nefret ağırlık basacak çoğunda.
Hakaret yok -küfür yok...Birisinin SİYASAL İSLAM diyerek değerleri incitmesine karşılık verdiğim ve içeriği dolu cevabıma (tarihten ve islamın geçmişinden örnek vererek) karşılık verilen 30 gün cezayı kınıyorum.
Burada forumdaşlar arasında ,ana avrat küfürler edildi.Ülkenin ortak paydalarına dil uzatıldı-özelden tehditler yapıldı ama kimseye bu ceza verilmedi.
SUÇ İLE CEZA orantısı nerede?
Kırmızı ışıkta geçene idam verirseniz ama ama anayasal suç işleyene para cezası verirseniz bu hukukun ve adaletin temeline aykırı olur.
Bunu sonra tekrar işleyeceğim.
küçük küçük minnak minnak kadar işlediğin günahlar..
büyür büyür büyürde büyür.. samanyolu galaksisi kadar olur abkoş... 4 büyük günah .. bunların yanında venüs kadar kalır .
muhakeme adamısın ya.. göya..
bunu bilmen gerekir sorman değil :he:
oranı anladın mı şimdi.. bence anlamadın :evil: :drunk:
evet 4 kere ORTA VADELİ TAHMİNDE bulundum ve tuttu...Belgeleri yayınlayacağım.10.600 iken endeks 10.000 altına inecek dedim..9950 oldu...
sonra 10.800 e kadar yükseldik..tekrar, 10.000 altına inecek dedim..9700 oldu(BOZKURT VE FORUM AHALİSİ bizzat şahittir)
Sonra endeks 9400 iken..200 gün ortalama kırılmaz-destektir denildiğinde 12 eylülde: 30 günde 200 gün ortalama kırılır..dedim...ve 22 gün donra duman oldu...
Bu yorumlar elbette VİOB için değildir.VİOBDA 24 saat uzundur..BUnlar SADECE ORTA VADELİ ÖNGÖRÜDÜR...
ve 12 temmuzda endesk 4 numarada ben 5-6-7-8-9-10 bekliyorum dedim ve bunu diğer arkadaşlar da fikrini beyan etti...Endeks agustos vadede duman oldu..
https://i.hizliresim.com/9r4vvhl.PNG
..............................................[/QUOTE]
300 kere yere çöp at.... ama tek bir kere taciz et...veya hırsızlık vs..
Bunlar bir mi?
Bazen on bin küçüğün toplamı tek bir suç etmez.Ortada suç bile yok.
Bir fahiş hata tüm herşeyi bitirir.
forumda yere çöp atma kuralı yok.
eklenirse.. evet suç olur. büyürde büyür. tacizin dik alası olur aynı kuralları 300 gere çiğnemek.
kıvırma huyunu çinde bıraksaydın.:)
Trafiğe çıkmazsan kaza yapmazsın..Fikir beyan etmeyen bu konuda yanılma ihtimali yoktur..
Aha o meşhur grafik,analizine güvenenlere göre neredeyiz?
https://i.hizliresim.com/obsnn80.PNG
Memleket 28/29 suç kaydı doku binlerce kişinin neden ortalıklarda gezdiği ile çalkalanıyor. Hepsi de gasp, hırsızlık, tecavüze yeltenme, taciz vs. Öldürmemiş henüz. Nihayetinde polis memurunu da vurdu da milletin dikkatini çekti.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sonra ABKA dik konuşuyor diyorlar..Teşbihi bile anlamıyoruz.Tamam orta okul fen dersinden bile çakmışsın ama Türkçeye de mi girmedin?
TEŞBİH -BENZETME-EMSAL-ÖRNEK VS...
Şimdi al eline fen kitabını;önce doğal seleksiyondan başla...ekvator)suyun dipten donması) coğrafyaya geç...
Valla ağa sana piyasa ağır gelir..sağlam analitik lazım..
Taciz-hırsızlık-madde bağımlılığı ile çöp atma veya trafik cezasını aynı yerde gören zihniyet...
TACİZ-HIRSIZLIK VS.. tek başına zaten fahiş suçtur....
günah veya forum cezası olmayan birşeyi... - yere çöp atmak. ile tacizi yani günah ve forum kurallarına aykırı olan birşeyle kıyas ettiğinin farkında bile değilsin demi.
yani..
sence tanrılar çok mu saf ?.. yada sen çok ileri zekasın .:he:
:drunk:
bana bezelyeleri öğretcen mi.. fende.
mendel en sevdiğim yasa.. ordan başlayalım hocaaaam :kahkah:
abka dik değil boş konuşuyorsun ...
Sabah Altaylı nın mahalleden birisi ile olan röportajı vardı. Tavsiye ederim mahallelinin tanımlamasını yapışına hayran oldum. Öteki hep kötüdür kısmını mahalleli hayatından çıkarmaz ise boş güvenle hep duvara toslayacak demişti. İzlemek gerek
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Temelli güvenle-temelsiz güven olayı şuna benzer.
Direk çok karşılaştığım olayla anlatayım...YKS sayısalda ilk 5.000 e giren öğrencinin ,gelecek sene ilk 100 gireceğim demesi TEMELLİ BİR GÜVENDİR...
Ama 20.000 e bile giremeyenin ilk 100 gireceğim demesi saçmalıktır.TEMELSİZ GÜVENDİR.
Yani hedefin ,temel birikiminin 3 tık yukarısında ise bu mantıklıdır...
Gelelim o 28 ŞUBAT gazetecisine..CİNER onu dehledi.
O adamın VESAYET VARKEN yaptığı haltı daha önce burada yazdım...Postal yalayıcıdır.İnanmayan o zamanki yazılarına baksın.
Referans gösterdiğiniz kişinin itibarlı olmasını isteriz. zamanında GÜÇTEN yana-demokrasi dışı tutumu olan kimse benim için na muteberdir.
doğru siz " alo fatih" ken ki halini seviyorsunuz ...