Böyle bir iktidarın borazanı diyanet, Kul hakkı ateşten gömlektir diyor, iyi mi.
Printable View
Böyle bir iktidarın borazanı diyanet, Kul hakkı ateşten gömlektir diyor, iyi mi.
Ucuzlasin diye bekliyorum ben , ortada ne sos ne turşu ne kurutma var benim kışa ilave hazırlık olarak... Geçen senenin sos ve kurutmaliklarindan artanlar var sadece
Zaten havalar sıcak fırsat bulursam kasa kasa alıp kurutasim var her seyden
https://resmim.net/cdn/2025/08/24/XG7Y0K.jpg
60 Milyar dolarlık kepazelik!
Bugün Youtube da 3 farklı video izledim Altın'la ilgili.
Altın'ı şahsen ben yatırım aracı olarak görmem, saklama aracıdır.
Bu üç videoda biri onsu 8-9.000 dolar, bir diğeri 12.000 dolar, ilk yatırımını altın onsu 40 dolarken almış ve hiç satmamış biri ( ki bu süre 54 yıl yapıyor ) 40.000 dolar tahminde bulunuyor.
Bunlardan biri 9.000 dolar tahmininde bulunan, Basel 3 kurallarına atıfta bulunarak, giderek değersizleşen kağıt para yerine bankaların daha çok altın almak zorunda olduğunu anlatıyor.
Peki neydi bu Basel 3 kuralları;
Basel III kuralları, bankacılık sisteminin finansal ve ekonomik şoklara karşı dayanıklılığını artırmak, kurumsal yönetişimi ve risk yönetimini iyileştirmek, bankaların şeffaflığını ve kamuya bilgi verme yeteneğini geliştirmek amacıyla oluşturulan uluslararası standartlardır. Bu standartlar, bankaların sermaye yeterliliği, likidite yeterliliği ve kaldıraç oranları gibi alanlarda daha katı kurallara tabi olmasını sağlayarak küresel finansal istikrarı hedefler.
Bir diğer konu, BRICKS ülkelerinin paranın altın standardına doğru ilerlemesi konusu olabilir.
Bütün bunlardan anladığım, Altın'ın gelecek bir yıl içinde %175 artacağı beklentisi oldukça revaşta.
Yani onsu 9.000 dolar.
Olur mu bilemem ama hayatımda ilk defa 10.000 lot bir altın madeni hissesi aldım.
ALK.TO
https://www.stockwatch.com/Quote/Detail?C:ALK
Bekleyip göreceğiz.
BRICS, Londra'nın Altın Piyasası Tekelini Sonsuza Dek Yıktı..
https://www.youtube.com/watch?v=Axde...l=FinanceDaily
Hepsi yalaka kavlakta ondan,memleketin içinde ettirdiler adama gaz vererek,hesap zamanı geldiğinde hepsi kaypak konuşacak suçu biribirine atacaklar,kurtuluş yok hesap günü geldiğinde,bi nagihan var evlere şenlik,bu kadın kodese girdiği zaman saçını usturaya vursunlar...
https://resmim.net/cdn/2025/08/25/XGUMmi.jpg
Ulan 50 kişiye 1 öğretmen mi tahsis edeceğiz, ben ilkokuldan çıkalı tam 50 yıl oldu...
]
Bizim memlekette her parti pek çok konuda aynıdır .
Akp gelir birbirinin aynı bir sürü üniversite ve bölüm açar , fen edebiyat fakültesi açar , eğitim fakültesi açar , millet ne olacağını bilmeden kazandım der , yokluk içinde zar zor okur , sonra ben ne olacağım niye okudum çaycı olsam aynı parayı kazanirdim felan der. Akepe sürekli aynı bölümleri açmaya devam eder üniversite sayısı ile övünür.
.......
Cehape gelir belediye de işçilere yüz bin maaş veriyim hakkıdır der , iyi der tabii varsa versin , sonra bakar belediyenin toplam geliri maaşa yetmiyor.
Bu sefer ya maaş ödeyemez, işçiler çöpleri toplamaz ya işçileri işten çıkarır .
...
Süleyman Demirel gelir (di) beenim vatandisim beenimm köylüm cart curt , 43 yaşında milleti emekli eder ..
...
Bülent Ecevit gelir , ipleri trol Hüsamettin ile Safinaz kılıklı Rahşan a bırakır ekenomi iflas eder kafasına yazar kasa yer ..
Yok aslında çok birbirlerinden farkları ama ....Zaten kendilerine izin verilen alan da bu kadar..
......
Ben en çok Kilişşdar i severim neden kendisi hiç iktidar olmak istemedi uzun yollar yürüdü ayakları patladı , öyle dedi böyle dedi millleti sağlam uyuttu ..
Kilişşdar trollerin efendisi ..
Pardon yüzüklerin efendisi , :kahkah:
Geçenlerde bir kanalda kendisi ben Ümit Özdağ ile protokol falan imzalamadim dediği anda Ümit Özdağ başka bir kanalda işte imzalı kağıt diye protokolü gösteriyor idi dediler , işte çok dürüst adam denilen Kilişşdar, hatta kazanamayayim diye seccadeye falan bile basar," Kağıt tepe" de oyunu kullanamaz oy vermeye gider bakar ki seçim yeri Ankara'da ..
Kağıt tepe diye yanlış konuştuğu yerde İstanbul Kağıthane daha neresi olduğunu adını bilmiyor, gidecek de oy kullanacak.sonra 13 yıl kadar milleti uyuttu yetmedi Özgür Özel le İmamınkini bulup yönetime getirdi , partiden kovuldu ve partiyi yıllar sürecek bir kaosa bıraktı..
Eskiden bir sakız vardı yumusak bol şekerli bir sakız Tİpi Tip diye bir çizgi kahraman hikayesi olurdu içinde sakızın sarıldığı kağıtta .Onu okumak için sakız alırdık çocukken.
Özgür Özel i gördüğümde Tipi Tıp aklıma geliyor.:kahkah:
Kimseden faide yok ..
Haaa gençler sogansiz yemek mi olur diiye soğana oy verecüz dediler Soğan da sarımsak çıktı. Bazı Efeler de topukladi... :kahkah:
Öyle oldu böyle oldu gün akşam oldu...
YKS yerleştirme sonuçları açıklanmış
Geçen yıla oranla çok sürpriz var
29 binde tıpa yerleşenler bu yıl 26 binde yerleşememiş.
Diş hekimliği kontenjanı bu yıl 2 bin kişi azaltıldı
Mühendisliklere eski rağbet yok
Herkes tıpa yönelmiş
22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://resmim.net/cdn/2025/08/25/XaBjDW.jpg
Dünya lideriyiz ya bir tane chip üretemiyoruz, chip veya entegre devre üretememek demek, yaptığınız hiç bir şeyin % 100 yerli ve milli olamayacağı demektir.
Efendim TOGG ürettik, Kaan göklerde, Roketsan uçuyor, Altay kaçıyor, Bayraktar vuruyor, bunların tüm elektroniği dışa bağımlı.
devlet okulları beş para etmiyor ki
ahan hacı bayram ünivesitesi fransızca mütercim tercümanlık bölümü hocasının tez konusu
bu fransızca öğretse ne olacakAlıntı:
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KÜLTÜREL İNCELEMELER (YL) (TEZLİ)
Tez adı: Bireysel tercih olarak örtünme ve açılma
çoğu devlet üniversitesind ebayan hoca statüsündekiler bölüm hocaları kısmına özgeçmişini yazdırmıyor
günah diye fotoğrafını koydurmuyor
boş çerçeveli bayan hoca dolu ve hepsi türbanlı çarşaflı
İyi mi kötü mü yaptık bilmiyorum. Benim kız dersane özel öğretmen olmadan sayısal da 48 bine girdi. Matematik 37 doğru yanlış yok. Fizik kimya biyoloji de biraz eksiği var Türk Dili edebiyatında sıkıntı var. İki üç soru yapmış olsa rahat olacaktık. 48 bin ile veterinerlik eczacılık hemşirelik inşaat mimarlık vs de istemedi kız. Mezuna bıraktım. Dersaneye göndereceğim. Olursa olur. Olmazsa muhasebeci yapar geçerim onu da. Abisi Mali müşavirlik belgeyi alamaz bu da alır oğlana kalacak muhasebe bürosu ile hayatlarına devam ederler diye düşünüyorum.
Artık herşey paraya döndü başkanım
Özel ders ya da iyi bir kurs merkezi olursa dil sorunun çözer.
Maalesef ülkemizde kalitesiz insanlar hak etmedikleri yerlerde
Olan bizim çocuklara dolayısıyla memlekete oluyor
Bu ülke dil bilmeyen kişileri yurtdışına temsilci gönderdi
Yanında tercüman ile geziyor
Hayırlısı olsun Ayasofya abi
Benimki de mezunda halletti
Sıkı bir çalışma ile kızımız halleder
Tek tavsiyem bir koç ile işi götürsün
Biraz tuzlu olur ama hedefe ulaşır
Diş hekimliği kontenjanını çok düşürdüler
Dört yıldır bekleyip hâlâ atanamayan tanıdığım var
Önceliği tıp olsun
ayasofya borsada her gün takla atacak ki kıza para yetiştirireyim diye
Ayhan başkanım elde avuçta dersane parası var onu da riske etmiyecem. Kaybedersem çocuğun geleceği de gider.Hanıma üç diş yaptırdık kredi kartı maaşın iki katı geldi. Bir o kadar da pazar kışlık turşuluk gider. Yani net olarak iki maaş eskideyim. Dersane parası ile kumar oynamam ben.
Benim kızım Türkiye 3'cüsü oldu kps kurumlar arası imtihanında sözlüde eledi iktidar CHP'li olduğum için,valla Ayhan bey bu iktidar başta olduğu müddet bu gençlerimizin işi çok zor,okumasınmı diyecekseniz,okusun tabikii,çünkü bu iktidar kalıcı değil eninde sonunda şutlanacaklar,gençlerimizin önü açılacak,benim kıza gelince isviçre sigortasının internet imtihihanına girdi 9.9 puan aldı isviçre hap gibi kaptı,bir ayağı isviçre bir ayağı Türkiyede,zürih sigortanın yönetiminde md yardımcısı 2500 eurodan fazla alıyor,ek ilavelerlen 3500 vs yaşı 37 evli,bir torunum bile var...
https://youtube.com/shorts/frmKIjS8K...orKL4Bn_LVS9K7
DÖVİZ DÜŞÜŞÜNÜ GÖRDÜĞÜMDE KIPIR KIPIR OLDUM
Bir efsaneydi Nebati abi damatta fena değildi, emme bu suratsız İngiliz Mehmet çekilmiyor.
Zeytinyağı başlığı diye daldım, yuhhh... meğer YKS sonuç değerlendirme topiğine girmişim.:kahkah:
Migros money bugün yarın zeytinyağlı var sızma iki al biri money iade
Abi çocuğun kafada hoc bir şey yok. Yks ye deli gibi çalıştı şunu okuyacak şu bu olacam yok. Bende mezuna bıraktım. Sevmeyeceği bölümü okumasın. Severek isteyerek okusun seçeceği bölümü. Açıkçası benim kız tıp bitirse ondan Dr olmaz. İzleyeceğim bakalım gelişme olacak mı.
Muhteşem Yüzyıl dizisi dünyaya en çok satılan Türk dizisiymiş.
Şehzade Mustafa'nın katlinden sonra, Şehzadenin Bursa'daki mezarı dolmuş taşmış.
Bizim millet pek bilmediği pek okuma imkanı bulamadığı tarihi gerçekleri öğrendiğinde çok duygusal davranıyor.
Şehzade Mustafa diyorsun, gözleri doluyor.
Belki de akla evlat acısı geliyor, evlat pek değerli kabul ediliyor, acısı insanoğlunun gördüğü yaşadığı en büyük acı.
Muhteşem Süleyman'ın bizzat kendine bunu reva görmesi de çok ilginç.
O yüzden oldum olası bu rüstem ismini hiç sevmedim.
Şehzade Mustafa, babası Kanuni Sultan Süleyman'a karşı isyan ettiği suçlamasıyla öldürülmüştür. Bu olay, Nahçıvan Seferi sırasında Konya'da gerçekleşmiş, ordunun konakladığı sırada padişahın otağında şehzade boğdurulmuştur. Katli, devlete isyan suçuna dayansa da, deliller ve tanıklıklar konusunda tarihçiler arasında tartışmalar sürmektedir.
Şehzade Mustafa'nın ölümünde Rüstem Paşa'nın rolü, onun Şehzade'nin isyancı olduğuna dair padişahı ikna etmesi ve devlete karşı komplo kurduğuna dair delilleri uydurmasıyla olmuştur. Kanuni'nin damadı olan Rüstem Paşa, Mustafa'nın rakibiydi ve bu sayede hem kendi gücünü artırdı hem de padişahın desteğini kazandı. Rüstem Paşa'nın bu faaliyetleri, Şehzade Mustafa'nın haksız yere idam edilmesinde önemli bir etkendir.
Sonuçlar açıklanmış
kızım mezuna kaldı..
:vk:
Bu sene istediği bölüm olmadı seneye inşallah demek de,
benim kızım mezuna kalmadı, mezun oldu 1 sene önce, seneye tezli yüksek yapacak inşallah. babası gibi zekidir. ( reha kaya atlama hemen )
Türkiyenin en büyük inşaat şirketinde şu an
yatırımlarımın %80 i de orada..:ok: