Rowing kardeş bak kaç kere yazdım çok net yazıyorum. Bu borç 900 milyon TL de olsa , 1.1 milyar da olsa , 1.3 milyar da olsa şu anki Yaşar holding nakit pozisyonu ve piyasa şartlarında ödenemez dedim. Bunu 1000 kere dedim.
Ama bu borç kefillere de kalmaz dedim. Koskoca Yaşar Holding 250 milyon USD yüzünden batmaz dedim. Adamların elinde onlarca şirket , marka , gayrimenkul var dedim. Elbet bunları satarak yada ortak alarak bunu ödeyecekler diyorum.
Bu borcu adamlar bu kadar düşünmüyordur eminim. Borç ödenecekse veya çevrilecekse bundan zaten PETUN hiç etkilenmeyecek.
O yüzden PETUN'u tek başına tüzel kişilik ve mali tablosu ile ele alalım diyorum. Bak hiç ağzımdan DYO , Viking Pınar Su hakkında olumlu bir laf dıuydunuz mu ? Hatta süt için bile önümüzdeki 1 yıl zor geçecek diyorum. Sütün iyi kar etmesi 2020'den önce olmaz çünkü onun da yatırımlarından dolayı kendine ait çok bank borcu var ve faizler ve kur yükselince finansal gideri arttı. Bu borç aşağı inince ancak kendine gelir Pınar Süt.
Ama PETUN bunların hepsinin dışında. Sıfır finansal borç , sıfır açık döviz pozisyonu , güçlü mali yapı , güçlü Kısa vadeli borç / dönen varlık oranı , yaklaşık %800-1000 bedelsiz potansiyeli , 4.5 FK oranı , 0,40 PD / DD oranı , yüksek temettü verimi ves...
Say say bitmez güzel tarafları PETUN'un. Tek göreceli kötü yanı satışlarının istenilen seviyede artmaması ve karlılığın gittikçe azalması. Ama buna rağmen 10 liradan 5 liraya gelen fiyat cazip kılıyor senedi.
Eğer PETUN bugün 10 lira olsaydı , çok daha iyi kağıtlar var der hiç bakmazdım bile yüzüne. Ama bu haliyle 5 liraya PETUN bedavadan biraz pahalı.
Terzico kardeşin en büyük hatası , DYO ile PETUN'u aynı kefeye koyup ikisine de aynı şeyleri yazması.
Ama bunu da neden yaptıklarını biliyoruz. Görev almışlar birilerinden gidin Yaşar şirketlerinin sayfalarına basın yaygarayı , dedikodu yayın borcu ödeyemez bunlar batıyor diye.
Bunu neden yapıyorlar bilmiyorum. Ya şahsi anlaşmazlıkları var , yada senetleri çok ucuzdan kapatmayı düşünüyorlar.