Benjamin Graham'ın Akıllı Yatırımcı kitabını okuduysanız kitapta buna benzer bir stratejiden bahsediyordu fakat hisse ve tahvile bölünmüş bir portföy üzerinden anlatıyordu.
Printable View
Sistemin detaylarına eriştim. . Aslında uzun yıllar penceresinde bakınca biraz cortlamış ( 5 centlere bile ulaşmış endeks) ya da bilemiyorum yorumlamak lazım.
Sistem şu .
eğer 100endeks 0.5-1.0 cent, %100 a tipi (0.5 centinde altı ise sığınaklara girmek lazım sanırım :)
eğer 100endeks 1.0-1.5 cent %80 a tipi, %20 b tipi
eğer 100endeks 1.5-2.0 cent %60 a tipi , %40 b tipi
eğer 100endeks 2.0-2.5 cent %40 a tipi, %60 b tipi
eğer 100endeks 2.5-3.0 cent %20 a tipi, %80 b tipi
eğer 100 endeks 3.0-üstü cent ise %100 b tipi
Şu anda bu sistem mantığı ile, 1.42-43 cent civarında bist100, bu sistemle %80 a - %20 b olmak lazım. ya da 1.5 üst bandına yakın oldugu için 70A-30B olabilir
Not : Biraz yaşlı olduğum için terminoloji de eski oluyor. a tipi dediğim hisse yogun fonlar, b tipi olanlar likit, güncel adıyla para piyasası fonu sanırım.
.
Neden bazi bankalarda baska bankin ppf sin alamiyoruz? Mesela hsl ziraat'te?
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HSL Tefaşta işlem görmüyormuş. Tüm bankalardan erişilebilir olması için tefaşta işlem görmesi gerek. Fon profilinden kontrol edebilirsiniz.
İngden fil almıştı birisi kimdi o bana Özel msj atabilirmi.
Ben de garanti bankasından iki kere AAL alım verdim iptal oldu, ANL, SLF, HSL, IGL zaten hiç görünmüyor halbuki bunlar tefasta işlem görüyor, sadece FIL alınıyor. PPF fonlarını bazı bankalar sadece kendilerii satıyor galiba.