Kagidin sin 10 gundeki grafigi secim slogani gibi olmus.NEREDEEEN NEREYEEE.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kagidin sin 10 gundeki grafigi secim slogani gibi olmus.NEREDEEEN NEREYEEE.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşerken viop ta ne varsa aldın. şimdi bu yükselişmi yani :(
OŞ'nin payı bedelsiz iptal edildiğinden beri 9 ile 6 arasında dolaşıyordu. Dün akşam itibariyle %5'in altına inmiş. %5'in altı KAP'ta görünmüyor. Ancak, %5'in üstündeysek neden yaptığı satışları KAP'a bildirmedi bilmiyorum. Kural olarak bildirmesi gerekiyor diye biliyorum.
Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik büyük zarar etmekte ve öz sermayesi eksiye düşmüş, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği hisseleri daha önceden ağır ağır elden çıkarıp şirketi tabana yaymalıydı.
Hani O. Ş mal alıyordu.. Yüzde 10 dan 5 lere düşmüş..
https://x.com/brs_ylmz/status/1744243423048061203?s=20
O tam bir beceriksiz çıktı. Eşek bile bir çukura 2 kez düşmez. Seni takip ediyorlar. Yüksek pozisyonda yakalayınca basıyorlar ve shorttan seni gömüyorlar anla işte. Tedbirini alarak long aç. Ama yok matematik sıfır :(
2019-2020 arası 2-5 TL arası topladığı hisselerin, 6-7 milyon lotunu 300 - 400 lira arasından 6-7 milyon lotunu da 150 - 300 lira arasından satarak payı %5'in altına indi. Belki 149 liradan da bu %5'lik kısımdan satmaya devam ediyor. Spot piyasadan bu malları toplarken belki de devamlı long pozisyondaydı ve karlarını kaldıraçlı katlıyordu. Şimdi de malları satarken bir yandan da short pozisyonda belki de. Bence 3-4 yıla sığmış 3-4 milyar TL kazançlı güzel bir operasyon yaptı.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...8ce7aae95d421c
Bu KAREL'ciler kendi şirketini değil de bunu niye almışlar %30'dan fazla payları var!!!!!
Şirket
Sermayesinde
Sahip Olunan
Paylar Nominal
Tutar (TL)
T Gününde
Şirket
Sermayesinde
Sahip Olunan
Paylar Nominal
Tutar (TL)
T-1
Gününde
Sahip
Olunan
Payların
Şirket
Sermayesi
İçindeki Payı
(%)
T Gününde
Sahip
Olunan
Payların
Şirket
Sermayesi
İçindeki Payı
(%)
T-1
Günündeki
Şirket
Sermayesi
(TL)
T Günündeki
Şirket
Sermayesi
(TL)
05/01/2024
05/01/2024
05/01/2024
05/01/2024
OĞUZHAN ŞAHİNKAYA
ALİ SİNAN TUNAOĞLU
SERDAR NURİ
TUNAOĞLU
ŞAKİR YAMAN
TUNAOĞLU
GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.
KAREL ELEKTRONİK SANAYİ
VE TİCARET A.Ş.(*)
KAREL ELEKTRONİK SANAYİ
VE TİCARET A.Ş.(*)
KAREL ELEKTRONİK SANAYİ
VE TİCARET A.Ş.(*)
22.623.663,00 16.383.621,00 6,77% 4,91% 334.000.000 334.000.000
72.302.752,85 72.302.752,85 10,09% 9,72% 716.476.132 744.000.957
72.631.425,31 72.631.425,31 10,14% 9,76% 716.476.132 744.000.957
72.631.469,60 72.631.469,60 10,14% 9,76% 716.476.132 744.000.957
O.Ş. kalanlarıda satıyor galiba artı bir endekste eksi beş olmasından belli olduSM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hıssede tecrubeli arkadaslar bu hıssenın bu kadar dusmesnın nedenı nedır , bırde malıyetlerınız nedır yazarmısınız . ekleme dusunuyorsaniz , niyetlendiginiz seviye nelerdir
şirketin açıklaması şöyleydi:
Gübre Fabrikaları: Bedelsiz sermaye artırımının reddedilmesinin Şirketimizin faaliyetlerine herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır
27/12/2023 06:24:30
Gübre Fabrikaları, bedelsiz sermaye artırımının reddedilmesinin Şirketin faaliyetlerine herhangi bir olumsuz etkisi bulunmadığını bildirdi.
Gübre Fabrikaları, Şirketin Borsa İstanbul’da işlem gören payları ile ilgili olarak son günlerde hisse fiyatında meydana gelen olağandışı hareketlerinden dolayı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "Şirketimiz, 1952 yılında kurulmuş olup Borsa İstanbul’da (BİST) işlem gören ilk 15 şirketten birisidir. Şirketimizin %75,95 hissesi ana hissedar olan Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne aittir. Kalan %24,05 pay senedinin tamamına yakın kısmı ise halka açık olup BİST’te işlem görmektedir. Tarım Kredi Grubu’nun en önemli şirketlerinden biri olan Gübretaş olarak tarım sektörüne kimyevi gübre tedarik eden en büyük şirket olma misyonumuz devam etmektedir." denildi.
Açıklamada şöyle devam edildi:
"Bu kapsamda; 2022 yılsonu konsolide ciromuz 25,3 milyar TL, ana ortaklığa isabet eden net kârımız ise 757 milyon TL’dir. 2023 yılında ise ilk 9 aylık gerçekleşmelere göre konsolide ciromuz 20,5 milyar TL olup, ana ortaklığa isabet eden net kârımız ise 565 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Görüleceği üzere şirket faaliyetlerimiz olağan şekilde devam etmekte ve finansal tablolarımıza etki edebilecek herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.
Bunun yanı sıra Gübretaş; Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’nin %100, Tarkim Bitki Koruma San. ve Tic. A.Ş.’nin %30,48, Tarım Kredi Teknoloji A.Ş.’nin %15,78 ve Razi Petrochemical Co.’nun %48,88 pay sahibidir. Gübretaş’ ın esas faaliyetlerinin yanı sıra iştirak ve bağlı ortaklıklarının ticari faaliyetleri de ciro ve kârlılık bağlamında olumlu bir şekilde devam etmektedir. Nitekim Tarkim A.Ş.’nin Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen halka arzına yatırımcılardan 4.1 kat talep gelmiş olması, şirketimize ve iştirakimize olan teveccühü göstermektedir. Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. ise kamuoyu ile daha önceden paylaşıldığı üzere, faaliyetlerine ve yatırımlarına planlandığı şekilde devam etmektedir.
Diğer taraftan, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 07.12.2023 tarih ve 76-1671 sayılı Kararı ile bağlı ortaklığımız Razi Petrochemical Co.'nun taraf olduğu dava gerekçe gösterilerek bedelsiz sermaye artırım talebimiz uygun görülmemiştir. Ancak önemle belirtmek gerekir ki söz konusu dava geçmiş yıllardaki bağımsız denetim raporlarında yer almakta olup, iştirakimizce söz konusu dava süreci yakinen takip edilmektedir. Dolayısıyla bahse konu dava, geçmiş yıllarda bağımsız denetim raporlarına konu edilen bir husus olup, iştirakimiz veya Gübretaş açısından yeni veya ayrı bir hukuki sürece işaret etmemektedir. Diğer taraftan Razi Petrochemical Co ‘da sermaye şirketi olup ortakların ve Şirketimizin olası risklere karşı sorumlulukları sermaye payları ile sınırlıdır.
Sonuç olarak, Gübretaş 7 milyar TL ana ortaklığa ait özkaynak ve %30 pazar payı ile sektör lideri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Söz konusu bedelsiz sermaye artırımının reddedilmesinin Şirketimizin faaliyetlerine herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Nitekim reddedilen husus Şirket öz kaynaklarında bulunan geçmiş yıllardan birikmiş kaynakların sermayeye eklenmesidir. Şirketimize herhangi bir fon girişi ve çıkışı yaratmayan bir husustur. Ana hissedarımız olan Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ nin verdiği güç ve destekle Şirketimiz, büyümeye ve finansal yapısını güçlendirmeye devam edecektir. Şirketimizin hisse fiyatlarında son dönemde meydan gelen olağan dışı gelişmeler yakından takip edilmektedir."
bugüne göre 2023 09 bilançosuna göre bir değerleme yaparsak şirketin bulunduğu sektörün pd/dd ortalaması 5.02 şirketin şu andaki pd/dd değeri 6.62 piyasa ortalamasının üzerinde ve yatırımcı açısından pahalı durumda.
sektörün f/k ortalaması 11.26 şirketin şu anki f/k sı 102.74 bu değerde yatırımcıya yüksek geliyor. hisse fiyat şu an 140.50
tarkm nin tavan fiyattan işlem görüyor olması risk iştahını arttırdı. gubrf şu an 144.00 / 144.10 aralığında işlem görüyor.
bugün hissede 152.90 değerinden 501.181 adet işlem gerçekleşti. şu sıralarda 147.90/ 148.00 aralığında işlem görüyor.
günü 148.00 ile kapattı. haftaya hareketli seanslar olabilir.
Bende vurkaç için girdim hayırlısı bakalım.
Trade zordur doğru ama 25 senedir bu piyadayım o yüzden biraz tecrübem var. Trade yapanların yüzde 95 i kaybeder doğru. ama biraz bilgi biraz kısmet olursa kazanırız. sana da bol kazanç. Bak 8 aydır eregl deyim Ama tık yok. Birde bu açıdan bak. İnan bu fiyatlardan 250 liralara gitmesi çok zor değil. ama ben yüzde 10 ila 20 bulunca kaçarım.
Şirket, SPK'nın belirttiği hususu dikkate alarak tekrar bedelsiz başvurusunda neden bulunmuyor acaba?
Davadaki olası ceza riski için karşılık ayırması gerekiyor ve karşılık ayrılırsa bedelsiz için bir kaynak kalmıyor o yüzden bedelsiz bu süreçte olmayacak.
Gübrenin üstüne adeta ölü toprağı serpilmiş gibi... :)
Son günlerde bir kıpraşma var ve hacim destekli...bi kanaat sahibi olma için erken diye düşünüyorum...
Olay var dediler geldik… kimsecikler yok mu???
Düzeltme mi yoksa artık film bitti mi?
hisse iran darbesinden sonra belini doğrultamadı.
Gübre bitmiş...ayağa kalkması çoooooooooooookkkkkkkkkk vakit alır...Taşıma maliyetine katlanılmaz...
Öyle çok derdi varki çözülmesi aylar alır...
bu iş nasıl oluyor da bu zarar geliyor bazı sanayi şirkerleri yeniden değerleme ile enflasyon muhasebesinden çok olumlu etkileniyor özellikle duran varlıkları bol olanlar biz daha olumlu etkileniriz diye düşünüyordum kabaca ?? bilgi verecek olan var mı ?
Gübretaş:
"Yönetim Kurulu’nun 2023 yılı kârının kullanım şekline dair 06/04/2024 tarihli kararı aşağıdaki gibidir;
“Şirketimiz Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Vergi Mevzuatı ve diğer ilgili
mevzuat ile esas sözleşmemizin kar dağıtım ile ilgili maddeleri kapsamında hazırlanan kar dağıtım
politikası çerçevesinde hissedarlarına kar payı dağıtımı yapmaktadır.
Sermaye Piyasası Kurulu’ nun II-14.1 Sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin
Esaslar Tebliği†uyarınca hazırlanan ve Eren Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından denetlenen
01.01.2023-31.12.2023 hesap dönemine ait finansal tablolara göre ana ortaklığa isabet eden
konsolide net zarar 417.275.408 TL olarak gerçekleşmiştir. Mevcut durumda yasal kayıtlara göre net
dönem karı ise 913.184.616,31 TL’ dir.
Yatırımlar sebebi ile artan likitide ihtiyacı ve şirketin finansal yapısının korunması gereklilikleri
nedeniyle;
-Kar dağıtımı yapılmaması,
-Yasal kayıtlara göre elde edilecek net dönem karının tamamının olağanüstü yedeklere aktarılması,
hususlarının Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda hissedarların onayına sunulmasına karar verildi.’’
Yönetim Kurulu’nun kar dağıtımına ilişkin kararı genel kurulun onayına sunuldu. Fiziki ve elektronik
ortamda yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu’nun 2023 yılı kârının kullanım şekline ilişkin
kararı 2.804 ₺ itibari değerde olumsuz oya karşılık 259.576.848,384 ₺ itibari değerde oyla ve oy
çokluğuyla tasdik edilmiştir."
https://i.hizliresim.com/5owccrk.jpg
hisse a mavi ovaller içine aldığım fiyat hareketlerini yok sayıyor(trade etmiş),
hissede a mavi ovaller dışında kalan ve volatiliteden arınmış fiyat hareketlerini sarı oklarla işaretledim,
hisse buna göre gelecekte iki sarı ''?'' kutucuğundan birine gidecek duruyor,
hissenin muhtemelen alttaki ''?'' işareti kutucuğuna yönelme olasılığı sanki daha kuvvetli,
hisse yinede üstte bulunan ''?'' yelpaze bandını geçerse fiyat hareketleri kuvvetlenebilir,
hissede bu olmadan altta bulunan ''?'' kutucuğun zamana yayılarak denenme ihtimali daha fazladır,
hisede zaman içinde bu gerçekleşmelerden biri olduğunda, ''alt kutucuk veya üst kutucuk'', üzerindeki baskıda artık kalkacaktır,
hissede ''152.15'' fiyatı yukarıdaki olasılıklara ilaveten ''alt/üst kalış'' manasında bir denge noktası olarak alınabilir,..
https://i.hizliresim.com/ocvjgj9.jpg
mesaj 7393 ten devamla,
bu gün önemli bir yer 166.8 seviyesi üstünde kalabilirse ve kırmızı etiketli ''?'' geçerse,
en az da kısa vade de ilk mavi etiketli yer,
en çok ta zaman yayılarak mavi ovalin içini,
doldurabilir
https://i.hizliresim.com/lmjugn5.jpg
mesaj 7393 ve 7394 ten devamla,..hisse momentum kazansada kendisini henüz direnç bölgesinden yukarı yönde açamadı,
bkz ''?'' olan yerler
https://i.hizliresim.com/lmjugn5.jpg
mesaj 7393 ve 7394 ten devamla,..hisse momentum kazansada kendisini henüz direnç bölgesinden yukarı yönde açamadı,
umarım bu zorlama yukarı yönde bahsettiğim direnç yerelerini geçerek yukarı yönde sonuçlanır,..
GUBRF günlük, dün tavana yakın mal alan tavancı Şeker Yatırım bugün en iyi satıcı, +%2.5 primle başlayan tahta -%2.5 yaptı, sonrasında gelen alışla %4.5 primlendi, şu an Vadelisi negatif, takasa bakılırsa kötü kapatacak gibi!
https://i.hizliresim.com/nkw38rk.PNG
https://i.hizliresim.com/gtmcui3.jpg
aynı kırmızıyı geçmemekte ısrarcı,....biz burayla değil geçeceği günle ilgiliyiz, tutmaya devam, site site bir gün elbette
Yanlış foruma yazmışım çakır keyif olunca kusura bakmayın :)
Çanak hedefi 221 tamamlar üzerinde kapatirsa 300 lere kafa atabilir .https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...024c1c83e2.jpg