Hala tepelerindeler. Niye kar realizasyonu gundemde? Ikili tepe mi?
Onlara da 1 senedir ustumuze yikilacak diyoruz, bakalim ne zaman olacak.
Printable View
Hsbc alislarini yerliler karsiladi, credit ile bgc sonradan alima basladilar, bence değil..
Şahsi fikrim hsbc nin satacagi duyumunu aldilar dün borsada en iyi satici idi, bunu bilen tahtadaki gucler hisseleri haberlerinde etkisiyle hacimsiz mal kaptirmadan düşürdüler, satis bitince yukari sürdüler tekrar satıcılar gelince başka kurumlardan onlarida aldilar...
Bugun hisse icin bana göre oldukca olumluydu.
Yazdiklarim tamamen senaryodur hayal ürünü... Ama hissenin rahatladigi aşikar.
Selamlar...
Tüm dostlar buraya gelmiş...
Diğer tarafta son paylaşımda geri çekilmenin olabileceğini söylemiştim. Bovespa ile de tekrar beraber olduğumuza göre son çıkış öncesi düzeltme bitti veya bitmeye yaklaştı, ay sonuna kadar normalleşme çabaları mart nisan aylarının endeks için iyi geçeceğini tahmin ediyorum. ABD borsalarının seçime kadar düşeceğini zannetmiyorum açıkçası, bir şekilde yukarıda tutmaya devam ederler.
Öncelikle bankacılık endeksi usd bazlı yükselen trendde kalacağımızı zannediyorum şimdilik.
https://resmim.net/f/FTkvui.png
Şimdiki banka senetlerinin, bankacılık endeksi ile usd bazlı kıyaslaması...
halk en dipte, yapı bize en yakını işc henüz yukarıda eğer olur da yaklaşırsa değişim olabilir. Sağlıcakla kalın.
https://resmim.net/f/XPWAsh.png
Bgc yatırım credit genel ilk alıcılar. Hscb üçüncü sıra satıcı. Yani her senette bu manzara az çok var.
Mrsun teşekkür ederiz. Emeğine sağlık.
Trendhound maliyet düşürme KYlara mahsustur der ama büyükler de yapıyor demek ki, adamlar tam benim halkbank hikayemi tekrarlamış, benim taşıma maliyeti de daha uzun.
Neyse ki zararın çoğunu kesip attım az bir şeyle devam ediyorum, zararı başka yerden çıkaracağız artık.
Bugün 6.40 tan tadımlık iş bankası da aldım.
666 yazmayı unuttum sen nerden tokay yedin?
Soda tanidigim hisse. Gunu gunune izledim, yazdim forumunda da bu BGC'yi. Kesinlike ve kesinlikle yapti adam. Hem de 6-8 ay. Hisse 7.7'de tepeden eline verdiler, 5.5'e dusene kadar aldi her dustukce. Adam aldikca da eline verdiler. Daha sonra da 5.20'ye indi kagit, bu kesti. Sonra 5.60'lardan tekrar basladi. Resmen adam almaya gelince ortaya cikip veriyordu herifler (yok, karsilikli degil).
Buyuk paralar donuyor bu borsada.
Trump kesinlikle secilir, secmenine verdigi sozleri yerine getirdi. Tandiklarim memnun ondan.
TAV'da pis carptilar. aldigimi 70 kademe zararina vermek zorunda kalmistim. Sise'de biraksaydim ordan tokadi yiyecektim zaten. Cok malim var orda, dert degil. Kagidin pek bir gelecegi kalmadi aslinda, 4-5 dolar arasi gidip gelir. Iyi temettu veriyor ve marj birakiyor, degismez hissem.
BGC ornegini vereyim:
08-08-2019, 20:29 #5599
666
Kene bu hissenin kimyasinin bir parcasi.Alıntı:
Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
Sözü edilen teorilerden biri de şu;
Kurun yüksek, endeksin düşük oluşu nedeniyle çıkmak isteyen, ama yeterince alıcı bulamayarak borsada sıkışan yabancının, döviz tarafındaki düşüşe paralel endeksi yükselterek mal verme ve ucuzdan dolar alma şansı bulduğu yönünde.
Bu senaryoda BGC' nin havuzu dolduran musluk olduğu düşünülebilir.
1-Yabancı satışının belli bir miktarda olsa yabancı alışıyla karşılandığı imajı,
2-Bu miktarda tek yönlü çıkışın tabanlara yola açacağı bu durumda da alıcının ürkeceği,
gibi nedenlerle aslında satanlarca BGC takasından alım yapılıyor da olabilir.
Yani alttan 5 birim su boşaltan musluk var ama havuzdakiler; "neyse üstten de az da olsa su dolduran başka bir musluk" olduğuna güvenerek...
Esas bomba sıra BGC den topl***** satmaya gelince patlayabilir yani.
Tamamen uydurma teoridir...
Bir sekilde yatirimci profili cikarabiliyoruz. Mesela:
2 gun sonra 6.70'den ekledi 1 milyon lot daha.Alıntı:
05-02-2019, 08:09 #4147
666
Yabanci fonlar piyasayi gunluk takip etmiyor genelde. Aksam datalarinda ne kapanmis diye bakiyor. Olcuyor, tartiyor, islemini yapiyor. Hisseyi ucuz bulanlar almaya gelecektir bugunlerde.
Kene mesela 7.40 maliyetli 1 milyon lot malina gelip buralardan ekleme yapar.
Onlarin hepsini de 7.60 ortalama ile satti birkac hafta sonra. Genelde %10'cu.
Ama burda adam kagit her dustukce alim yapti. En son 6.10'lardan rapor cikarip 4 milyon lot aldi. Yani ordan kim islem yapiyorsa (genelde bol sifira tamamlandigi, kusuratli olmadigi icin) tek kisi gibi. Rapordan sonra baska birileri de gelmis mi, yoksa adamlar kendi fonlarina mi alim yapiyor anlamak mumkun degil.
Ama her dustugunde para sokmak... bana hic profesyonelce gelmedi. 7.50-6.80-6.50-6.10-5.60...
Benim tahminimce gercek alici, satanlarla alakali degil. BARBA da yazdi, borsada olmaz diye birsey yok, ama donup verecegini hic tahmin etmiyorum. Adam 6.80'den beri maliyet dusuruyor, kac kere aldi, niye versin. Verirse sizlerin teorisi dogru, yani adamlarin bir parcasi demektir.
Yukardaki yazi karisik olabilir. Ozetleyeyim.
"Kene fiyat dustukce maliyet dusuruyor, hic profesyonelce gelmedi bana" dedim.
Bir arkadas da: "Kene de satanlarin bir parcasi olabilir" dedi.
Ben de gecmisten tutmus tahminimi ornek vererek (Kene 7.40'dan aldigi 1 milyon lota buradan ekleme yapmaya gelir dedim, ve 2 gun sonra gelmisti) Kenenin hissenin kimyasinin bir parcasi oldugu, genelde %10'luk marjlarda karini aldigini belirttim.
Yani satanlarin bir parcasi degildi. Ki degil, adam aldigi 35 milyon lot mali satmadi.
Neyse bu da karisik oldu. Ozetle adam 200 milyon liralik para soktu maliyet dusure dusure.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den çok kritik İdlib görüşmesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'deki son gelişmelerle ilgili telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede taraflar tüm anlaşmalara bağlı olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Erdoğan, rejimin İdlib'de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurgulayarak, İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtti.
İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya'daki gelişmeler de ele alındı.
Soçi mutabakatı geçerli dediler. Yinede rusdan bir açıklama gelmedi, gelebilir diye bekleniyor.
https://twitter.com/KlasfeldReports/...25575168155650
Konu ile ilgili yeni twitler var
.https://twitter.com/canikligil/statu...26558329737221
Rıza Canıkligil attığı twitte "Halkbank’ın özel temsiliyet için yaptığı temyiz başvurusu reddedildi. Federal mahkemedeki dava kaldığı yerden devam edecek."diyor.
Background: Halkbank has been charged in a record-breaking money laundering scheme involving violations of U.S. sanctions against Iran.
The Second Circuit also denied Halkbank's stay motion.
Next SDNY hearing set for Feb. 25.
Doc:
Yani 25 şubatta mahkeme olacak öylemi anlaşılıyor.
Mahkeme var temyiz bekle mahkeme yok, temyiz red mahkeme var. Bir şey olmasada kesin bir şey oluyor.
ABD Dışişleri Bakanlığınca İdlib şehitleri için başsağlığı dilenerek, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız." açıklaması yapıldı.
İyide zaten bu olacaktı. O halde ertelendi gibi bir şey neden söylendi. Hani şu bizim arabulucu gibi bir şey mi. Arabulucuda uzlaşma mahkeme kararı yerine geçiyor.
Sayın 666, Halkbank tarihçesi sizde yüksek. Hscb satışı bgc alışı bunlar iyi veya kötüyü biliyor bekliyor olabilirler .
Yine sosyal alanların birinde, adamın biri her gün soruyor mahkeme 25 Şubat dı değil mi. Diğerleri cevap veriyor “mahkeme ertelendi” adam sora sora mahkemeyi geri getirdi.
Rahmetli Kemal Sunal ın Şener Şen ile bir filmi vardı davaro isminde. Kemal Sunal paraları çaldığı için Şener Şen i dövüyordu bir yerde... hemen ardından yaralarını sarıyordu, izlemişsinizdir eminim. Oradaki replik geldi aklıma, seviyormusun dövüyormusun karar ver... :)
25'inde olacagini hic zannetmiyorum, daha avukatlarin yazisi, savicinin liste vermesi falan gerekiyordu.
Bilinen birsey bu ortaklar. Kac kere yazdik. Proseduru uyguladilar iste. Piyasada kimse olumlu birsey beklemiyordur burdan. Etkisi olacagini zannetmiyorum.
Ama bakalim bundan sonrasi nasil olacak. Cikacak mi, cikmayacak mi mahkemeye?
haberin iyisi kötüsü olmaz, hala gündemde olmaya devam ediyoruz.
Banka cikmazsa is cok cabuk biter. En basta biraz tokatlaniriz ama UV dusunenler sevinir.
Berman'dan da birseyler gelir herhalde bugun mahkeme tarihleriyle ilgili.
Yanliz bu gay katip sunu yazmis: "Next SDNY hearing set for Feb. 25."
Durusma 25'inde diyor yani. Berman mi demis ki bunu?
evet onu yazdım bende hızlı gelişmeler oluyor.
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik belirsizlik bitecek yeni bir fiyatlama dönemine gireceğiz.
Ne kadar yakin olursa o kadar iyi olur KIZILDAG. Bankanin mahkemeye cikip cikmayacagini ogrenmis oluruz.
25'inde durusma olacagini sanmiyorum. 2 hafta mahkeme durduruldu tam banka'nin avukatlarindan cevap beklenirken.
Banka cikarsa uzlasma beklentisi fiyatlanmaya baslar, olumlu algilanir.
polyana diyor ki, arabulucuya gidilecek, ben onun yalancısıyım. şaka bir tarafa zamanlamaya odaklanmak gerekir. gerci biz patriot bekliyorduk.
O Patriot olayi nerden cikti bilmiyorum. Bugun Erdogan bunlari soyledi, yani gecmisten bahsediliyor.
ABD’DEN PATRİOT İSTENDİ Mİ?
Bizim S-400 konusu gündemdeyken ben o zaman Sayın Trump’a Rusya’dan nasıl S-400 aldıysak sizden de Patriot alalım demiştim. Ama onlar bize olumlu bir cevap vermediler, veremediler.