- TEK, forumun araba alım satım köşesine alırız seni. Öyle bir köşe var mı bilmiyorum, ama açarız senin için ha ha ha!
Printable View
- TEK, forumun araba alım satım köşesine alırız seni. Öyle bir köşe var mı bilmiyorum, ama açarız senin için ha ha ha!
- Bu, orada da şiir yazar.
Ya arkadaşlar, bırakın dalgayı da gerçekten köreldik masa başında.
- Köreldik gerçekten.
- Doğru köreldik.
- Evet köreldik TEK haklı.
Ekran izlememek iyi oluyor, geldim ki neler olmuş neler?..
Kâğıt üzerinde bugünkü hareketleri yakalamak bile insanı zengin eder, ama kâğıt üzerinde.
Gerçekte: "Tekkeyi bekleyen çorbayı içer.", "Sabreden derviş muradına ermiş.", "Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır.".
Bozkurt Hoca'm hissemde sabırla beklememi tebrik etti, beklemek konusunda şevke geldim.
Kolay kolay elden çıkarmam bundan böyle hissemi, evladiyelik hissem.
Tek abi hisse seçimi çok önemli
ben bu güne kadar hangi hisseye el attıysam zopa yedim. aldığım senet ya gitmedi ya da boyna düştü
hisse biriktirip paramla kepaze olucağıma
bende artık bi lot bile hisse almamayı, alırsam da
sadece Viobda endekis 30 kontratını almayı diğer taraftan Viobda hisse bazlı şort kovalamayı yeğlerim.
Ben hisse seçimini iyi yapamadığım için bu şekilde düşünüyor olabilürüm ama millet bu rallide parasını katlayıp ben zararda bekliyorsam kimse kusura bakmasın abi.
Senin hisse düşmeyenbilür ama viob mecbur düşecek
Abi, bizim gibi acemiler girdikleri hisseyle gönül bağı kuruyorlar. Dört ay bekledim bir iki ay daha niye beklemeyeyim diyorum şimdi. Hissemi satsam sadece hissemi değil, bütün o bekleyişlerimi de çöpe atacağım gibime geliyor.
Birçok hisse kaç kat arttı, ama BİST 100 yerinde sayıyor. BİST 100'ün de eşlik etmesi gerekmez mi o birçok hisseye?
Yükselmeye nazlanıyor gibi görünse de BİST 100, aklın yolu bir değil mi? Bu sıralar hisseme sahip çıkmam gerektiğini hissediyorum.
Yatırımcıyı günlük alım satıma sevk eden fiyat hareketleri ya seans içi düzeltmeyse...
Fiyat hareketlerinin BİST art arda günlerce yeşilken gerçekleşmesi bana bunları düşündürüyor.
Daha doğrusu grafiklerimdeki stratejimle uyumlu olduğu için bunları düşünebiliyorum.
Ben anlamıyorum ki iyi hisseden sana yardımcı olayım tek abi,
Şöyle sorular sorulabilir yatırım amaçlı hisse taşımak isteyenlere,
-tuttuğun hisse gram altından çok kazandırır mı
-tuttuğun hissenin bir beklentisi var mı
-tuttuğun hisseye alıcı gelir mi
-tuttuğun hisse yatırımcısına değer veren bir şirket mi
-tuttuğun hisse yatırımcısına temettü dağıtıyor mu
bu soruların cevabını kendin bulup kendin karar vereceksin.
seni etkilemeyeyim
Borsada umudumu çaldılar, hayallerimi yıktılar, acı, kan, öfke, nefret, intikam ne ararsan var abi bende
fakir geldim fakir gidecem bunu biliyorum.
param eriye eriye guş kadar kaldı
az bir param var pırtföyümün yarısı gram altında, çeyreği dollar da onuda viob teminatı olarak kullanılanıyorum, kalan çeyreği de mevduatta, bazan ani para lazım oluyor onunicin
Her şeye zam geliyor abi, aylık gelirden eskisi gibi hiç artırım olmuyor, eskiden ne birikim yaptıysam o
paramız pul oldu. gelir fındık kadar gider karpuz kadar
İyiki zamanında evi arabayı arsayı tarlayı almışık, çok şükür bunada şükür biz yaşı başı almış çoluk çocuğa karışmışız. afedersin g. tü kurtarmışız
benim üzüntüm gelecek olan yeni nesile, evi arabası tarlası arsası olmuyan asgari ücretle çalışanlara
Abi; her sebze ve meyvenin nasıl ki bir mevsimi var, borsanın da bir mevsimi var. Şu sıralar borsa mevsimi gibime geliyor abi. Taptaze, mis gibi BİST 30 hisseleri.
Abi, param çok az olduğu için tek sepette. Tarihi anlara tanıklık ettiğimizi düşünüyor, bu tarihi anlarında BİST'e eşlik etmek istiyorum.
Abi, açık konuşayım, yazdıklarımla böyle çok gürültü çıkardığıma bakma. Topu topu 3500 liram var. Hepsi de tek sepette.
Demiştim ya şunu bir 30 bin yapabilsem araba alım satımına başlayacağım.
Garibanız yani, bin şükür...
Zenginliğin hesabı daha zor abi...
Hamalın biri ip almış yük taşımak için. Mezarlıktan geçerken bir ağaç altına oturmuş, orada uyuyakalmış. Rüyada kendisinin kabirde sorguya çekildiğini görmüş, aldığı ipin hesabını verememiş.
Abi, bir gün zengin olsak da gariban gibi yaşamalıyız zaten...
Gariplerden bir garip gibi...
Günaydın cümleten... MSCI'deki boşluk dün kapandı: https://invst.ly/wl60i MSCI'de kanalımız bu olabilir: https://invst.ly/wl62c
Yumuşak huylu olalım, arkadaşlar!
- Başladı gene!..
- Susmaz akşama kadar!
12. yüzyılda yaşamış Edip Ahmet Yükneki "Atabetü'l-Hakayık" adlı eserinde zamanenin bozukluğundan şikâyet eder.
- O zaman da mı bozukmuş ya zaman?
- Atabetü'l-Hakayık'tan: "İnsanı bir yana bırakıp zamanı yerersin. Zamanı yerme, insanı yer.", "Sen bozuksun, onun için dünya bozuldu. Neden sitem ediyorsun dünyaya?"
- "Yardımseverlik bir binadır, yumuşak başlılık onun temelidir. Ağırbaşlılık bir bahçe, bağış ise o bahçede biten kırmızı güldür."
- Ne güzel sözler TEK. Çocuklarımıza bunları öğretsek küçükten.
- Çocuklarımızı youtuberler yetiştiriyor.
- Şu güzelliğe bakın, Atabetü'l-Hakayık'tan:
"Cimrilik ilaçla sağaltılamayacak bir hastalıktır
Vermeye gelince cimrinin eli çok sıkıdır
Kuldur mala, malı onun efendisidir
Cimri utanmazdır, malının bekçisidir
Yığar, yemez içmez, sıkı tutar onu
Dostuna bile tattırmaz esenliğinde
Ölür, kalır malı, sonunda yer düşmanı"
- "Dünya bazen pençesini bir seferlik açar,
Kucaklayacakmış gibi yapar seni ama hemen kaçar.
Yaz ayındaki bulut gibi ya da düş gibi bir hâli vardır.
Durmaz geçer baht, bir kuş gibi uçar."
- "Arkadaşı iyi olanın kendisi de iyi olur. insan, arkadaşının iyi olmasından dolayı çok hayır görür."
- "Dünya gülümser, ama bazen de kaş çatar
Bir elinde bal tutar, biriyle zehir katar"
- "Senin malın öbür tarafa götürdüğün maldır
Sıkı tutup durduğun ise hasret kalacağındır"
- "İnsanların bütün tavırlarını, eylemlerini irdele
Kimde kerem varsa ona insan de
Yemişsiz ağaç gibi keremsiz kişi
Yemişsiz ağacını kesip at ateşe"