Mkk sabah dahi guncellenmemis oluyor
Printable View
5 ağustos'ta GPG alış emri girdim t+1 den dolayı tefas'ta görünen 6 ağustos fiyatı benim alış fiyatım oluyor
sn.yuji'nin paylaştığı tablodan 6 ağustos'tan 27 ağustos'a kadar olan oranları topladım
tabloda ayın 7 sinde görünen (-28.27) ile başlayıp ayın 27'sinde (8,76) ile biten günlük getirileri topladığımda 195 sonucu çıkıyor
bunuda geçen gün sayısı 22'ye böldüğümde 195/22=8.86 gibi bir günlük mk çıkıyor
hatta t+2 olduğunu düşünürsek 195/24=8.12 gibi bir günlük mk'ya ulaşıyoruz ki bu daha da korkunç
umarım hesaplama yöntemimde bir yanlışlık vardır yoksa durum çok vahim
değişken dediğimiz hemde görece defansif bir fonda günlük 8 mk mı olur??
Cesaretime hayranim
Yarin gpg den gelecek paraylada tcd alarak yuzde 100 tcd de olacagim
Bu hafta 4 gun tatil
Ins persembe aksami 300 cekerde haftasonu chiwas icerim
Merak edenlere , okt 19,89 mk karşılığı.
Benim okt hala duruyor bozmadım, ist.leri azalttım yfv yaptım biraz da gpg aldım, inip çıksa da okt aylık da kötü değil ben +100 lere - 100 lere dayanamam herhalde, tcd aşırı değerli o yüzden ağırlığı gpgye verdim.
tcd mk %222
okt mk %19.90
yfv mk %11.36
gpg mk %75.74
ist mk % 19.70
ısrarla almamak için tutuyorum kendimi.son 1 ay getirisi %10 gözüküyor korkunç yüksek,6 aylık karı 1 ayda vermiş nerydeyse,elinde olanlar hayrını görsün yarısını verse 3 aylık zarar oluşur o yüzden cesaret işi buralardan girmek onun yerine alımlara gpg devam ediyorum,ciddi düzeltme olursa haftalık bazda almayı düşünüyorum tcd'yi şimdilik izlemeye devam.
Okt - gpb -gpi - vk6
Portfoy
Duruma.gore gpg alacagim
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gerçekten öyle. Allah var, borsadaki dünkü düşüşten sonra küçük te olsa eksi olabilir diye düşünmüştüm. bu fon, bu şekilde devam ederse profosyonellikte ülkemizde bir ilke imza atar, atmasını da en içten şekilde diliyorum. çünkü biz küçük yatırımcılar, ister istemez portföyümüzü yönetirken hata yapıyoruz. Veysel bey, o gün biz bu fonu kendi paramızı yönetir gibi yönetiyoruz, çünkü bizler de birikimlerimizi buraya yatırıyoruz demişti. inşallah her şey, daha güzel olacak.
Arkadaşlar bir konu takıldı kafama. Herhangi bir fonun kendisine yatırılan parayı kaybetmemesi için reelde kazanç sağlamasa bile sanal olarak getiri göstermesi gibi bir imkanı teknik olarak var mı? Bunun bir kontrolü var mı? Bu şeilde davranılsa büyük bir risk alacaklardır ama sadece merak ettim.
Bankaci ustadim
Bakin tcd den cekindiniz
Neler oldu
açığa satış yapıyor sanırım bunu günlük haraketlerini izleyebileceğiniz bir kanal varsa bakın bence eğer böyle günlük pozisyon çevirebiliyorsa ben bile girerim bu fona :)
Evet son dağılımlarında petrol, altın ve endeks opsiyonları mevcut. Gün içerisinde ilave türev pozisyonu alıyorlar büyük bir ihtimalle. %70 hisse ile doğru ve büyük bir türev pozisyonu gerekir diye düşünüyorum. -1 yapan endekste nispi +%1.5 yapmak kolay değil :)
bu arada tcd fiyat yukarı yönlü güncellenmiş şaka gibi yeni oran %272(sabah 222 idi)