Len arkadaş böyle idnelik olmaz ı.k
Spot Artı olur Eksi makas koyar
Spot Eksi olur düşmeye istekli olur o eksi makas birden sıfırlanır
Ulan ben senin yedi ceddine ...
Printable View
Len arkadaş böyle idnelik olmaz ı.k
Spot Artı olur Eksi makas koyar
Spot Eksi olur düşmeye istekli olur o eksi makas birden sıfırlanır
Ulan ben senin yedi ceddine ...
Xu100 de 100 binlere kalıcı veda ettik bence. Ileride orası sıfır atılınca endexden 1000 olur artık. [emoji173]
Sp gibi 3000, ftse gibi 5800, cac gibi 4500, dax gibi 10.000, rahat bakması olur. [emoji10]
Demek istedigim sudur.
Eger o gun MB bugunku gibi aktif olsaydi ve hukumetinde MB uzerinde bugunku kadar kontrolu olsaydi 2001 likidite krizinin ortaya cikmasinin imkani yoktu.
Hukumet yanlis yonlendirildi ve tuzaga dusuruldu. Zaten bu ekonomik krizin cikartmasinin bir sebebide Turkiyedeki siyasi yapiyi degistirmekti. Onuda basaridilar zaten.
Amaca uygun olarak Ekonominin dumeninide IMF ye verdiler. IMF de Turkiyede hayata gecirmek istedigi reformlari kredi karsiliginda bir bir empize edip hayata gecirmisti.
hocam yine tam anlasilmadi dedigin kismi anlasildi ... daha dogru anlamamiza yardimci olursan seviniriz : vurusmada verdigin fiyati anlik ayziyoruz ki vurusmanin sekli bu ... takibinde 4/10 pay payda seklinde ifade kullaniyrosun ... Gorunen pay kismi : vurus adedin... paydadaki 10 ise toplamda 10 tane vuracagin anlamina geliyor.. orneghin : 4/10 demek 4 tane vurus yaptin daha 6 tane mermin kaldi .
Simdi 20/10 nedir hocam paydadaki 10 nedir mesela ? Toplamda planladigin vurus miktarini yazarsan daha iyi olur .. Bahsettigine gore bu 20/20 olmali ...20/10 nedir ? 20 /20 desek toplamda 20 merminin hepsini vurdun full pozdasin demek oluyor ...Benim bildigim vurusmalar bu sekilde olur ...
Toplamdaki mermi adedin 20 midir yoksa 10 mudur ?
Daha oncede buna benzer vurusma yapan arkadasimiz vardi ..Goruyorduk ki Hic kaybetmiyordu mesela cunku hic mermisi bitmiyordu :) .. Endesk 20.000 puan alehine gitmis halen vuruyordu
parayı ona bölüyor...o %10 luk kısmıda 1/10 3/10 şeklinde 10/10 demek 100 kontratlık teminatım var 10 kontrat poz aldım demek...yani 3/10 deyince 100 kontratlık teminatım var ama 3 kontrat poz aldım demek...dalgacının dediği bu...20/10 oldum demek aslında maksimum poz sayım 10 kontrattı ama bu sefer 20 kontrata çıktım demek...biraz değişik bir yöntem...ama anlaşılabilir...yani aslında dalgacı 3/10 dediğinde 3/100 olmuş oluyor gerçekte...
normalde ise sizin dediğiniz gibi anlaşılır birisi 3/10 longum deyince ben şunu anlarım 10 kontrat teminatım var 3 long oldum...
pusu kuruldu. shortçular içerde, kaçacak yer yok.
az sonra kan gövdeyi götürebilir.
119a kadar stopları suupurdu gıbı....
Vade sonu pay vadelide olan yeni başlayan arkadaşlar dikkatli olsun, son güne bırakmasınlar işlemlerini...
son 1 kaç gündür forumda belli başlı kişiler dışında kimse yok.
200 altında olmayan sayı şimdi 200 olamıyor bile.
acaba diyorum
yeni yatırımcılar yani millet battı mı?
siteye güven mi azaldı?
yoksa
millet işinde gücünde burasına vakit mi yok?
gerçi ramazanı da unutmayalım hem açlık yorgunluk uykusuzluk hemde haram
işinde gücünde olabilir ama millet oruç yani:)
son dönemdeki gidişata baktığmızda long portföyde olanların batması mümkün değil endeks 30 daysa..ama tabi tedirgin olabilirler düşer mi diye..
ayrıca spottaysa zaten bakmanın fazla gereği yok.. bir çoğu kendi ifadeleri ile depoya attılar.. tek dertleri depodayken kurtlanmaması çürümemesi olabilir..
diğer yandan..gerçekten viop işlemleri yapanlar açısından: arbitraj, relative value, hedge veya spekülatif, tarzı işlemler için bir strateji gerekiyor..bu tarz stratejilerde endeks çıkmış düşmüş pek önemli değil.. fırsat her zaman var..
fakat viopta sadece lineer long veya short poz alarak işlem yapanlar için fırsat fazla yok (yeni poz açmak için) o nedenle bir noktadan sonra ekran yorucu olur takip etmek.. shortladıysan düşmesini bekleyeceksin, longladıysan çıkmasını.. ama görece yatay bantta seyrettiği zamanlarda oldukça fazla ki aslında piyasa yapıcı varant, opsiyon tarzı işlemlerde zaten zaman erimesine oynar..
Xu100
81 Binden Başlayan Ralli 101.917
98 Vob 119.050
Gördü en yüksek bakalım
koça 15 kademe verdiler....vardır bi bildikleri
103200 deki fibo direncine gidebilecek mi bakalım??
Ne oluyor bizimkine yahu? Amarikan futurelari artiyken bizimki burun dogrultusuna gidiyor. Anlamak mumkun degil.
En yüksek kaçı gördük
Pala tuta tuta prostat olucak
Tarihin en büyük kitlesel dolandırıcılık olayına tanık oluyoruz, daha ne kadar devam eder bilinmez.
Çiftlikbank'ın Tosun'u global pala ve yancılarının yanında kuzu gibi kalır :)
Birkaç ay kaldıraçlı pozisyon almamak iyidir diye düşünüyorum. Ne yana pozisyon alsak çarpacaklar belli ki.
Hisseciler taşıyabilir çünkü bu saçma sapan hareket bir ralli başlangıcı bile olabilir.
Çok enteresan zamanlar, 2005'ten beri piyasadayım hiç bu kadar belirsizliğe tanık olmamıştım.
fed dow balonunu yine çok feci şişirdi
adamların işsizlik üretim insanların hali umurlarında değil varsa yoksa pala nın hisseleri artsın
bu pasılan paraların çok büyük kısmı da reel sektöre gitmiyor parayı bulan fon dow a koşuyor
çok kişi işi gücü bıraktı evden trade edip geçimini sağlıyor , fed olduğu sürece reel ekonomiler hiçbir zaman gelişemez
benim de işi bırakıp evden trade etmeme az kaldı günde 300 500 almak buradan çok kolap tek sorun o disiplinin sağlayabilecek miyim ?
MOHİKANın ne mal olduğunu herkes gördü heralde...cok degil 1 ay önce dipte 82 binde gelip 76 bin hedefi vermisti...ben ne demistim Mayıs'a kadar 103 bin... görüntü ortada...
Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir...
endeksteki bezmişlik ve yorgunluk belirtileri bariz.. belli başlı kagıtlarla çıkış oldu.. xu100 deki (ancak xu030 da olmayan) belli başlı kagıtlar ile endeks 30 içindeki banka dışı bazı kagıtlar (pgsus, toaso, asels vb) gibi endeksin nihai gidişatına çok fazla tesir etmeyecek kagıtlar ile tutunmaya çalıştı/çalışıyor.. fiyat anomalileri oluşmaya başladı..
pgsus/thyao short ve xu030/garan short tradeleri ile yeni poz açtım temkinli miktarda.. tek başına tek bir pozda naked long veya naked short poz açmam bu şartlarda..her zaman bir arka plan hedge gerekiyor.. market risk veya sektör riski elimine etmek için..belirsizlik çok fazla ama dediğim gibi fiyat anomalileri var trade fırsatları için..
bu saçmalıklara fed sebep oluyor tekniği temeli herşeyi çöpe atıyor
dow 1 ayda % 35 prim yapmış , ülke kapalı halde ama borsası uçuyor
borsalar geleceği görür masalına sığınanlar 29500 de neden malda kaldı fonlar aniden çöktü bilmiyorlar mı dı
borsalarda her zaman yanlış fiyatlar oluşur bunların düzeltilmesi majör olaylarla anca oluyor
burada bazı kişiler de dow da teknik çok iyi dıyorlar :) ben piyasaları izlemeye başlağımdan beri dow balon gibi şişiyor
119000 e 1019 adet koydu...
dow 29500 de fk sı 30 civarıdı idi
önümüzdeki çeyrek % 25 - 30 daralma bekleniyor fk sı kaça çıkar bilinmez 60 70 90 ….
dow balondu su an çok daha büyük bir balon patladığında ki 29500 de kimse patlar demiyordu, bist yerle bir olabilir.
tek baktığım dow balonu
bistteki olay tamamen saçmalık internet cafe sirketleri rallisi sabah 500 puan düşünce hemen hepsi devre kesti , dow patlarsa yerle yeksan olur hepsi
118.800 short açtım . ytd
bist için internet cafe sirketlerini takip edin
garan maran hikaye
arka plan hedge:
pair trade için iki farklı enstrümanın aynı vadede olanları ile yapılması daha mantıklı..
mesela "xu030/garan" short pozu aslında iki kademeli bir işlem..xu030 da short poz , garan da long poz..
yani endeks daha çok düşecek veya garan daha çok artacak gibi öngörü var burada..yani garan endeksi overperform edecek şeklinde bir strateji..arka plan hedge ise piyasa riskini elimine etmek demek.. yani endeks30 düşerse short pozda olduğumuz için kar yazar.. garan da endeks ile beraber kuvvetle muhtemel düşeceği için garan daki kayıplar bir şekilde hedge edilmiş olur..
yani arka plan hedge (market risk) :eğer piyasalarda bir düşüş olursa bu düşüş hem endeksi hem de garan hissesinde düşüşe neden olur kuvvetle muhtemel.. fikir bu..endeksle belli bir ilişki / korrelasyon şart..
eğer iki hisse arasında olursa hem market risk hemde sektör risk hedge edilmiş olur.. pgsus/thyao short örneğinde olduğu gibi..
garan 12x lik alım yaptım
kront denen çöp e 1x …
garan da kazanç sıfır a yakın
diğerinde kazanç 5 katı
bir daha bistte büyük kağıtlara elimi sürmem