saðlýk kuruluþlarýna yazýþmalar filan...
Bakan doðru davranýyordu DSÖ bilinçli yanlýþ davranýyor ama küreselciler ingilizlerle turizm sopasýný gösterdi: sürüden ayrýlma diye.
Printable View
https://i.hizliresim.com/YgkQbb.jpg
Ar, haya tertemiz, küresilcilermiþ pehhh...
Aralýk vade SHORT ...... :kahkah:
fragman bitince, kasýmda gerçek filmi izleriz
22 ekimde faiz artirimi muhtemelen gelmeyecek. Deðersiz tl nin adý bile konmuþ. Ekonomik devrim. Vay anam vay medya elinde olunca körler bile kartal gözlü oluyor. Helal olsun ne diyelim. https://onedio.com/haber/rasim-ozan-...yapiyor-929799
merhaba
out-of-money opsiyonlarla spekulasyon yapan var mi acaba forumda? fikren bana cok cazip geliyor ama kotasyon bulamiyorum. derinlik ve hacimli bir sekilde fiyat bulup islem yapan var mi acaba OTM opsiyonlarda?
CHP seçmenin güvenini almak istiyorsa içindeki PKK sempatizaný Sezgin Tanrýkulu ve Ermeni sempatizaný Canan Kaftancýoðlu gibi tipleri temizlemelidir.
otm opsiyonlarda kotasyon var özellikle yakýn vadede.. ne kadar otm sorusu önemli ?
atm (at the money) opsiyonlardan 2-3 strike (mesela spot 130 ise 124,126,128) aþaðýya kadar genelde put opsiyon kotasyonu oluyor..
call için ise atm den 3-4 strike (mesela spot 130 ise 132, 134,136 gibi) yukarýya kadar otm call opsiyonu kotasyonu oluyor..
bazen biraz daha fazla geniþ aralýkta otm kotasyonu oluyor.. ama neticede atm seviyesine göre iki yönede 6-8 bin puanlýk aralýkta put ve call otm opsiyonu bulmak mümkün..bence fena sayýlmaz hiç yoktan iyidir..daha derin otm (atm den en az 10 bin puan aþaðýda veya yukarýda) opsiyon kotasyonu bulmak pek mümkün olmuyor gözlemlerime göre..
ama yüklü mesela 100 kontrat endeks opsiyon pozu açacaksan piyasa yapýcýlarý ara, kotasyon verebilirler.. ben daha once pozisyon kapatmak için kotasyon yokken arayýp kotasyon almýþtým otm opsiyonlarda.. yani istediðin seviyede derin otm yoksa piyasa yapýcýlarý ara, onlar sana ne kadar poz açmak istediðini soracaklardýr muhtemelen..
endeks opsiyon piyasa yapýcýlarý : ak yatýrým, garanti yatýrým, iþ yatýrým
ben tl varliklarima koruma ve ters spekulasyon amacli daha ziyade usdtry'da islem yapmak istiyorum. ama strike'i spot fiyatin bir kac kademe disinda opsiyonlarda bile ya bid-ask spread cok acik oluyor ya da fiyat bile olmuyor. bir kac kere varant baktim ama onlarda durum daha kotu gorundu baktiklarimda. spot fiyata yakin strikeli opsiyonlarda islem gecmedigini bile goruyorum. foreks mobile ve isyatirim mobil uygulamadan kontrole diyorum.
asil amacimsa sene basinda bir yillik deep otm opsiyonlar alip volatiliteyi kendime dost eylemek. ama yakin vade opsiyonlarda bile durum boyleyken yillik vadeli opsiyon dusunmek bile sacma gelmeye basladi.
ben geçtiðimiz vadede spot 7.45 civarlarýndayken 7.60 strike ile call long opsiyon aldým.. karlý kapattým..burada da yazdým pozisyonu alýrken..
ama dolarda her zaman olmuyor kotasyon.. tahtaya bakman lazým..özellikle dolarda bir ara hiç yoktu son haftalarda tekrar veriyorlar..
ama otm için mesela bu aralar spot 7.85 ise 8.10, 8.20 mertebelerine tekrar kotasyon verebilirler.. kontrol et sürekli bence..denk getirirsen ve iþine de geliyorsa düþünebilirsin..
dolar konusu neticede endekse göre daha riskli.. merkezin kasa negatif, cds ler zirvede borç yuksek.. piyasa yapýcýlar o konuda bence daha dikkatli davranýyorlar.. bazen aniden tüm kotasyonlarý kapatýyorlar dolarda.. hareket baþlayacaksa veya risk varsa.. ama endekste bu daha nadir oluyor bence..
https://i.resimyukle.xyz/HM2MJa.png
cuma günü iþlem görenler
ve bunlar/alýnda/üstünde olanlarda
spot fiyat + - 60-80 puan yani 3-4 yukarýya 3-4 de aþaðýya otomatik kotasyon yazýlýr.
tahtada genellikle Garanti kotasyoncu ise 12 lot ÝþYat kotasyoncu ise 25 lot emir bekler.
iþlem gördükçe yerine yeni emir yazýlýr,
ister parça parça 1000-2000 lot toplarsýn yada kotasyoncuyu arayýp lot söyleyip fiyat istersin
yüklü lot sayýsýna tahtadaki fiyatýn daha uygunu alabilirsin.
eylul ppk oncesi elimdeki yuklu dolari hedge etmek icin cok cazip bir put opsiyon bulmustum, 8 tl primli 7.55 put eyul vadeli. odedigim komisyon primin 25%'iydi. opsiyonda short gitmeyi kesinlikle dusunmuyorum, gece uyuyamazdim herhalde. amacim otm straddle ya da put long ama dedidigm gibi fiyat bulamiyorujm kisa vadede bile. sanirim yanlis bir gozlemim yokmus, durum boyle yazdiklarinizdan anladigim. tesekkurler
dolar opsiyon pozu alacaksan ve short pozdaysan ve zarardaysan zararý kesmek için gerektiðinde kotasyon yoksa bile nasýl bunu yapabileceðini düþünmen lazým önceden.. mesela future kullanmak.. o tarafta sürekli kotasyon var genelde..
bende opsiyon dolarda naked short poz açmýyorum..genelde duruma göre otm call long veya ciddi bir yukarý yönlü hareket olduysa temkinli biçimde call short ama hedge edilmiþ þekilde.. yani overall pozum yukarý yönlü risk taþýmýyor.. bunu ya yukarýdan otm call long alarak veya yakýn vade future long yaparak elde edebilirsin.. ama future long yaparsan (call short için) bu sefer dolarda aþaðý yönlü riskin olacaktýr..
bir tradeoff neticede bazen bu tür gereklilikler.. ama neticede bu tür riskleri yönetmek istemiyorsan, ki haklýsýn, hiç dolar short iþine bulaþma.. dolar shortlayanlarýn mr erdoðan'ýn berbat ülke yönetiminde nasýl periþan olduklarý ortada yýllardýr..
ABD zombi þirketler ile ilgili güzel bir video.
https://youtu.be/Hmm0Yo7A4BY
Lenovo P1a41 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
https://i.resimyukle.xyz/3O68Ud.png
https://i.resimyukle.xyz/xUQaRd.png
12. ayda özel açýlmýþlar hariç yok
https://i.resimyukle.xyz/R5xMxz.png
ama hangi fiyat en almak istediðini kendi kurumuna sorarsan kotasyonculardan bulabilirler.
yada kendin kotasyon verenleri arayýp fiyat isteyebilirsin.
uzak vadeden trade etmek için iþe yaramaz ama hegde için olabilir.
yakýn vadede trade edilebilir ama deltasý 0,50 olan bir opsiyonda
spot fiyat 100 brim oynasa opsiyon 50 birim oynar
al-sat spread çok açýk olursa kazancý spreada kaptýrýrsýn.
sana pek biþey kalmaz.
tesekkurler. alim icin en temiz satici piyasa yapicilar sanirim ama onda (opsiyonlarin avrupa tipi oldugunu varsayiyorum) da satmak istedigim zaman piyasada alici bulamayip ya da cok dusuk alis fiyatip bulup yine el mecbur piyasa yapiciya mi gidecegim? o zaman da vade sonu olmadigindan uzlasma fiyati uzerinden degil de gonullerinden ne koparsa diye beklemek durumunda olacagim sanirim? bu sartlar pek cazip gelmiyor bana ne zaman dusunsem.
trump ilk kazandýðý zaman demiþlerdi ki: TR için çok kötü çünkü trump müslüman düþmaný vs, hiç de öyle geliþmedi sonraki dönem
bu seçimlerde trump TR için daha iyi çünkü askerleri geri çekmek istiyor, amerikan askeri varlýðý ne kadar azalýrsa o kadar iyidir ortadoðu için.. demokratlar gelse yine savaþ, provokasyon, müdahale, terör, darbeler vs, zaten seçimlerde hile yapmayý planlýyorlardý, trump kumpasý gördü, beyaz sarayý kolay kolay býrakmam dedi..
Hocam muhtemelen konuþtuðunuz kiþiler malum þahýs ve parti taraftarý. Onlara ekteki videoyu gösterebilirsiniz, malum þahýs vakti zamnýnda ne diyormuþ bu "dýþ güçler" için:
https://mobile.twitter.com/politikal...48019347931136
islamcýlar polyannacýlýk oynamayý sever.. trump bunlarý aslýnda rezil etti.. rahip olayýný iyi hatýrlattýniz, hakikaten ders kitaplarýna geçecek asimetrik bir güç gösterisiydi.. bunlar ülke içinde herkese zulüm yaptýklarýndan biraz þýmarmýþlardý ama kendileriyle anladýklarý dilden konuþan birisini görünce mecburen susmak zorunda kaldýlar..
"dostum trump" demeyi seviyorlar mesela ama baþkasý olsa ona da mesela "dostum biden" diyecekler.. mecburlar.. ülkeyi rezil hale getirmiþ durumdalar..her açýdan ülkeyi savunmasýz hale soktular..
bir de islamcýlar büyük resmi görmeyi çok severler.. bir "aile" geleneði..dýþ politikada ne kadar fazla büyük resimler icat ettiler hatýrlayýn yýllar içinde..rasyonel düþünemezler ve "büyük resimler" ile her þeyi çözerler güya..
yani.. sürekli büyük resim kasarlar ama sonra rezil olup otururlar..
Trump geldiði zaman çok olumlu karþýlanmýþtý. Hatýrlýyorum. Hillary hasta ruhlu manyaðý olmadý diye sevinmiþtik ki iyi ki olmadý yani Obama bize çok aþýrý ters gitti Hillary de ayni ekibin adami idi. Rahip olayýnda Trump'ýn da Amerikalý olduðunu hatýrladýk neticede. Yine de yaptýklarý yapmadýklarýnýn yanýnda çok az, bizim için kesinlikle iyi bir baþkan, Biden bunaðýn teki hayati boyunca parayý verenin sesi olmuþ parayý verenler arasýnda da Türkiye düþmaný ciddi lobiler var adam 1974 yýlýnda Türkiye'mize ambargo koyuyormuþ sonuçta. Biden da seçilse verdiðiniz tavize arkadaki lobi ile iliþkinize göre olumlu olabilir Trump da secilse bir papaz muhabbeti daha çýkar olumsuz olabilir bu konularý bilmek yorumlamak kolay deðil tepeden bakarak kendinden emin þekilde yazanlarý aðzým açýk okuyorum...
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"trump iyi, diðer alternatifler kötü" :kahkah:
ne kadar komedi bir arguman.. trump rezil etti ülkeni hala savunuyorsunuz trump'u.. hangisi gelirse gelsin, hiç birisinin savunulacak bir tarafý yok.. hepsi zarar veriyor verecek, abd devletinin çýkarlarýný savunuyorlar.. rasyonel olmadan onlarýn iyi niyetine býrakýrsan her seferinde kazýðý yersin..Türk devletinin çýkarlarýný düþünerek dýþ politika yapman lazým..
trump sadece ekonomini yerle bir etmedi ki.. sonra bir mektup gönderdi mesela.. yine rezil etti.. iþidi tahliye ettiler suriyenin kuzeyini insansýzlaþtýrdýlar 5 milyon mülteciyi Turkiye ye yolladýlar.. kim yaptý bunlarý ?? obama mý ? trump mý ?? yoksa amerikan devleti mi??
Rahip olayý özel bir durumdu . Adam Trump ý destekleyen Evanjelist lerin adamýydý.
Onu savaþ çýkarýr gene de alýrdý.
Biz boþa atar gider yapýp komik duruma düþtük sadece.
MI 5s cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bazý insanlar vardýr. Aranýz süper sanýrsýnýz. Sonra çýkarýnýz çatýþýr ve gerçek yüzünü görürsünüz. Amerika’da oyun kurucu bir ülke, bu nedenle Amerika ile stratejik ortak olamazsýnýz onun stratejilerine uygun ortak olursunuz.
Covid sonrasýnda bir çok ülkede iç huzursuzluk çýkmasýný bekliyorum. Hayat tarzýný deðiþtirecek milyon mertebesinde insan öldürecek bir hastalýðý, dünya ekonomilerinin bu kadar rahat atlatmasý rasyonel gelmiyor.
Son olarak ulusal çýkarlar ekseninde israil ve mýsýrla iliþkilerimizi husumetten, normale çektiðimiz takdirde amerika ile çok sorun yaþayacaðýmýzý düþünmüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
olay 7 aylýk deðil 3 aylýk https://www.birgun.net/haber/vaka-sa...-ediyor-316611
Türkiye'yi karantina listesine aldý
https://www.turizmguncel.com/haber/i...-koridoru-acti
Imkansýz deðil ütopik
Tramp sisi ve o suud ile kýristal küreyi tutup foto ya poz verince
Onun anlamý
Geliceee biz þekillendiriyoz olmuyo mu?
Naapýcan da yeni foto çektirtip
Foto karesine gülümsüycen?
Foto zate çekilmiþ bitmiþ gitmiþ
Teorin iyi de
O teorinin pratiði namümkün
Yani her tür teoriyi yumurtlarýz da
Gerçekleþmesi möhüm olan
Tramp dostum mostum diyip yiyo bizi galibað
Ne olursa Berat bakan istifa eder ?
Ekonomide ne olmasý lazým Mesala ?
yeni normalimiz bu.
natodaki tüm ülkeler bir birine
hepsi bize düþman.
ihtiyaçlar sistem dýþýndan,rusya,çinden bulunacak.