Zaten 1 yıl şartı olmak zorunda kısa vade risktir qdam baktı dolar artıyor mevduatı bozar dolara döner yıllık olursa 3. Aydan sonra bozamaz
Printable View
Bütün TL mevduatları(neredeyse ne olacaksa oran), dövize endekslemek...trilyonlarca tl...
Misal Nisan'da FED faiz arttırırsa, DXY coşarsa....?
Genel tabloda bu ne anlama geliyor bakmak lazım..
Bütün dış borcu, reel sektör kamu, TL ile ödemek, hedge etmek...???
Şu yapılan bile vatandaş zulümdür yandan faiz indir ve indireceğiz diye demeçler ver. Sonra halk panikle dolara koşunca örtülü faiz arttır ve milleten öc alırcasına zarara sok.
USD alan keyfinden aldı çünkü kaç yıldır unutulan dolarizasyonu kim hatırlattı acaba?
Şimdi dolardaki etkinin itkinin aynısını yapacağız arkadaşlar hep birlikte
Aşağıda yer alan 276 kişi üye misafir vs
Hep beraber
Dolarda düşüş topiğine gidiyoruz
Hep beraber
İlk hedef
Hücuuummmm
çoğu piyasanın kapalı olduğu şu ortamda bu rakamların hiçbir anlamı yok...
sabah açılışa doğru daha net rakamlar ortaya çıkar...
şurda yazılanları okuyum dedim, kimseden mantıklı bir post gelmemiş, kuru kalabalık..
ytd
O 50 gunluk gelecek. 20 yilimi verdim dolar grafiskisine :))))
Bugun nerdeyse full girecektim hemde. İlk defa sikinti basti vazgeçtim.
Dolarcılar ne oldu DOLAREEEEEESSSSS.....!!!!
Tayyip ERDOĞAN adamı işte böyle MORT EDER......!!!
EEEEEEYYYYY TÜSİAAAADDDD.......SİZİN CİNSİNİZİ,CİBİLLİYETİNİZİ BİZ İYİ BİLİRİZ....!!!!:party:
anlayan var mı....
devlet vatandaşın hem kur riskini hem faiz riskini aynı anda niye üstlenir..?
katarlı fon parayı getirdi; dolar bozup yüzde 14 tl faize yattı. yeni uygulama ile çıkışta bu fona kur garantisi verilmiş oluyor.. yani bir başka deyişle dolara yüzde 14 faiz..
soranlara da sıcak paraya, para baronlarına savaş açtık dersiniz..
sabah bu fiyatlardan alış fırsatı vermez gibi.
Tüm Stop Losslar patladı bu arada. Küçük yatırımcıyı geçin, Dolar çıkacak diye pozisyon alan banka ve fonların zararı toplamda milyarlarca Dolar olacak...
Allam yarabbim, ne güzel bir grafik bu...
https://www.tradingview.com/x/b2ioGBeo/
yonca mobil bankaciliga vs giremiyorum.bu millet cidden makasa ragmen bozuyor mu acaba ?
1 yil vadeli olursa bu is yas.secim var.
Valla şapka çıkarttım ama kimin aklına geldi ise bu.
Bir günde 3 tl oynaklık,kimler ne paralar kazanıyor..ondan sonra emek dersin,alın teri dersin.....
İnvesting 16.43 den dolar alıyor blombergten alıp investingdwn satmak lazım
DTH da, %50 den %65 e dövize geçen ekstra %15 çözülür, 20 milyar dolar filan herhalde, Katar parası ile onu hedge ederler Sn Efendy75 in dediği mantıklı...
Ama köpük söner sadece, trend bitmez...mesele sadece içerisiyle alakalı değil...zaman kazandırır belki...
Tahvil ve eurobondlara alım gelirse, o zaman denkleme bakmak lazım...ama bu enflasyon beklentisiyle tahvillere niye alım gelsin..
Arkadaşlar geçen hafta cumaki kura geldi diye neden bu kadar sevinildi gören 7-8 lere geri döndü sanır
Yabancı yatırımcıysanız Dolara kemiksiz yüzde 14.. bu yurt içi yerleşikler için geçerli değil tabii ki..çünkü tl verip tl alıyorsunuz.. arada anormal bir hareket olursa imarzede olabilirsiniz 🙂
Litrelik bira bardagina birayi hizlica doldururken olusan köpük alindi.
Simdi bardakta epey yer kaldi doldurulabilecek.
Yarın benzinde %10 indirim gelir mi
Valla helal olsun resmen ekonominin kuralını yeniden yazdılar.
Kendime Yazılar :) hangi köşede ağlıyor acaba teselli edelim :)
Şimdi olay şu mu?
1 USD = 10 TL olsun düz hesap.
100.000 TL, 1 yıl vadeli mevduata koydum 14% den. Yılsonu kur 11.4 ve altı olursa 114.000 TL alıyorum.
Diyelim kur 12 oldu o zaman devlet bana 6.000 TL veriyor 120.000 TL alıyorum.
E zaten başta 10.000 USD'de dursa 120.000 TL olacaktı ne anladım ki. Birde aysonu kuruna göre derler TCMB alış kuru derler vb. riskler var.
Çok çözemedim piyasadaki bayram havasını.
Diğer yandan faiz indirim ısrarı devam ediyor.
CDS 622 gibi bir düzeyde.
Rezervler malum.
Fed sıkılaşması ve faiz artırımı eli kulağında.
Yeni mevduat ürününü sadece kamu bankaları toplayabilir. Bu durum mevduatların bir önemli bölümü kamu bankalarına kanalize olur.
Gri listedeyiz halen.
Enflasyon yüksek. Dolar geri gelse de fiyatlar geri gelmeyecek.
Karışık oldu ama, malum kafalar da karışık şu sıralar.