Siyaseti sevmeyeni sevsinler hergün yalıyorsun ya
Printable View
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/n...7196219327.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/CjPVRocUUAAoE_1.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
''Pakistanlı Kardeşimiz, selfi çekinirken arkasında bayan göründü diye bunu röntgenci diye servis eden ahlaksızlar var'' diyen kişinin hala bakan olarak kaldığı ve bu görüşün hala %30+ oy aldığı ülkede biz daha çok %200--300-500 enflasyonu konuşuruz,tuz kokmuş,tuz....
Ev x2
Elektrik x2
su x2
uçan kuş x2
muhasebe hillelerini savunmaya gerek yok...
12 aylık min 100+%
yamultulmuş veriler ile data seti hazırlanırsa her taraf yamulur..
tüfe bazlı reel efektif kur 45 mesela...
100de normalize olsa euro 8 olmalı...
peki mümkün mü ?
sütü 1 euro kg dan üretici satacaksa..ki isviçre alplerinde 0.46euro...
e şu anda 0,4706... isviçre alpleri sütü gibi ak süt ve süt ürünü alıyorsunuz..
kısacası...
bence devletin veri setleri kökten gidiktir..
mevcut kur iskontolu..hesabıma göre 23%..
her geçen ay da +7.8% puan iyi tarafından yazıyor.
kkm tl enjeksiyonu filen dahil değil..
mevcut fiyatlar da ucuz zamanlardayız...
ha enflasyon var borsa düşmez de diyorlar..
90larda da enflasyon vardı -80+%da gayet güzel yapardı..
yeterince birikilsin içeriye. onu da deneyimletirler.
hadi bunlar mevsimlik şeyler...ticaret yapıyormuşsun ama günde 3 market geciyormuşsun ...bende ticaret yapıyorum ama 3 market gezecek vaktim hiç olmadı...ne iş yaptıgını çok merak ettim..şimdi bir lokantacım geldi senin bu yazını okuduktan sonra merak ettim gecen sene mayıs ayına gittim baktım..gecen sene ve bu senenin fiyatları ..bunlar mevsimlik şeyler degil...
ayçiçek yağı18 lt tnk orkde marka 268 tl gecen sene bu sene 660 tl
damak marka lüks osmancık prinç gecen sene 8,75 bu sene 18
özkoç marka çalı fasulye gecen sene 15 bu sene 32
meksika 12 mm nohut gecen sene 14 bu sene 34
toz şeker 50 kg çuval 220 tl bu sene 900
yerli kırmızı mercimek gecen sene 10 bu sene 25
limon suyu 1 lt şişe gecen sene 3 bu sene 8,5
plastik bardak kolisi 115 bu sen 260
bak bkalım %70 i nerede görebiliyorsun ?
https://pbs.twimg.com/media/FSJOXAzX...g&name=900x900
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
Yıllık enerji ithalatı 100 milyar dolara koşarken faizi enflasyonun 56 puan altında tutup kısıtlı rezervleri harcayarak kuru sabitlemeye çalışanlara akıl fikir diliyorum.
https://mobile.twitter.com/ali_hakan...C9nbCXp6IqAAAA
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Borsadaki şirketlerin %90 I teknik olarak batık durumda.!!
Borsaya para yatıran.!!!
Sazanlar.!!!
Bir sabah uyandıklarında.!!!!
Hiç ağlamasınlar.!!!
ayılana gazoz bayılana limon.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Başkanım,şimdi bu rakamlar ortada,temmuzda memura ve emekliye %7+enflasyon farkı%23:%30 garanti diyorlar,şimdi biz buna güvenip krediyle araba alsak sonrasında,1 temmuzda çoook sayın yöneticimiz çıkıp;yerken hep birlikte yedik,şimdi sorumluluk zamanı,zam,mam yok dese ne yaparız?:oleyo:
Traji komik ama ciddi,ciddi böyle bir olasılığı düşünüyorum...
Umarım,ancak en azından bulunduğum yerde Ziraat Bankası,hem ev hemde araç kredisi vermede ciddi zorluk çıkarıyor 300 bin tl ev kredisi için başvuran memur çifte en fazla 180 bin tl teklif etmişler,bakarsanız sitelerinde böyle bir kısıt yok,araç kredisi daha komik, maaş müşterisine 28 bin tl araç kredisi çıkmış,başvuru:100 bin tl...
Cismi onlarda gördü herhalde...:kahkah:
sığınmak mı ? yahu sığınmak kelimesinin karşılığı ne demek ? bu nasıl sığınmadır . hayret bi şey ya
daha önce burada EKO başkan hakkında yazmıştım fikrimi. seçildiği günden beri haylaz bir çocuk gibi bi yerinde duramadı. keşke yanılsaydım keşke haksız çıksaydım. keşkem . ah keşkem keşkem ... yazının sonuna ibo sivitvoğizin ah keşkem şarkılı vidyosunu koyacağımı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. çünkü ben ilkeli bir insanım.
yalama kendine yeni kanal açmak istiyor, enflasyon dediniz yüzde 500'ler havada uçuyor anladık
ben büyük iş adamıyım 3 marketimi gezdim geldim, marketlerde bedava kemiklerimi yaladım, gelelim ekreme
adama değil kemik yalayan köpekliğini, ta haysiyetinin amk. derler, cevap yazmak bile zul...
Tavşanlı'da eskiden büyük şehirlere kıyasla biraz daha ucuzdu, bugün zam gelmiş 420 gram ekmek olmuş 8.5 gayme, ulen geçen yıl 3.5 gaymeydi ekmek.
köpekbalıkları meraklı oldukları için , arada insanları kurcalayabilir. fakat normalde agresif saldırgan bir balık türü değil.
eğer lüfer balıkları , şu bizim camgöz köpekbalıkları kadar bile azcık büyük olsaydı , kimse denize giremezdi kolay kolay. Lüfer kadar agresif saldırgan balık yok.
konuda sıkıntı var usta ya ben başka ülkede yaşıyom yada burdaki bazıları zamlar deldi geçti amk daha ne ebele bübele konuşuyonuz.
Utanmadan 4 Milyar agac diktik diyordu, gecenlerde baktim 5 Milyar diyor.
Cocuklara 250.000 I pad dagittik diyordu, 28.000 cikti.
Ve siyasetin dili çirkinleşir....halkın gerçek anlamda geçim sorununu çözmeye muktedir olmayanlar,bir sürü aparat kullanarak tansiyonu yükseltir,ülke başka bir boyuta sokulmaya çalışılarak,iktidar terk edilmek istenmez...Varsa suç ve suçlu kanun gereğini yapar,Cübbeli de3nen soytarı yaklaşık 10 milyon insanın vatandaşlıktan çıkarılmasını talep etmiş,ya yeni kaseti var yada oğlu ballı ihale aldı...:thumbdown: