Altının onsu 1622-gr fiatı 970:he:
Printable View
Altının onsu 1622-gr fiatı 970:he:
Sterlin 20.93-zamanında 22 cıvarıydı,yeni başbakan bakalım moral verirmi ?
İnternet hızı neden düşük ? iktidarın her düzenlemesinde mutlaka hızı düşürüyorlar,ev internetini geçtik mobil hızıda düşük,nedir 5-6 bit hız,önce 30-60 arasıydı:seyt:
AHABER SUNUCUSU : ERDOĞAN A SORUYOR
SUNUCU : nasılsınız
RTE : gayet iyiyim, nasıl görünüyorum?
SUNUCU : bende bu cevabı almak için soruyorum
Bundan kaynaklanıyor sanırım.
Hesaplamarı 31,1 gram üzerinden yapar iseniz hesap doğru çıkıyor.
https://tr.wikipedia.org/wiki/OnsAlıntı:
1 Troya onsu; tam olarak 31,1034768 gram'a eşittir, ancak bu saf altında olup normal olarak 1 ons = 28,3495231 grama eşittir.
Şu anda, bankerler olsa, ne vurgun yaparlardı. :)
Türkiye tarihinde, tasarruf sahibinden patronlara, böyle bir para akışı hiç olmamıştı.
Dolarda, altında, faizde olanların parası, dondurma gibi eriyor.
Haziranda, yurt dışına giderken, 18,40 civarı Euro almıştım.
Nerdeyse 4 ay geçmiş.
Şimdi dikkatimi çekti.
Euro 18,12 TL
Halka arzlar bıçak gibi kesildi.
Halka arz olsa da, paramızı 2'ye katlayıp, Güney Afrika'da Safariye gitsek. :)
Benim paramın çoğu fonda resmen eriyor,guya bana bankalar teklif sunuyor en yüksek faiz bizde diye,ne kadar 16,nflasyon kaç resmi 80-normali kaç 180,böyle anormallik hiç görmedim,nasıl olsa iktidar kanadı hep dövizlen çalışıyor,alacaları zaman oyun oynayıp alttanda alıyorlar haber yayılmadan önce,üstelik gece kmu bankaları aracılığıylan bunu yapıyorlar,sorsan sistemsel arızaymış,ihaleleri es geçtim onların hepsini kendi çevresi alıyor,yüzdelik olarakta koy cebime,örneğin madenler,satmışlar açılışlarınıda yapmışlar,kaza olduğu zaman fıtratındaymış de,resmen neresinden tutarsan elinde kalıyor,adama verdiler yetkiyi parmağında oynatıyor milleti,gerçi biz onun milleti değiliz,cebi dolu olanlar azınlıkta,destek veren donsuzlar hala donsuz:notr:
hiç bir banka faizi bırakın gerçek enflasyonu,tüik enflasyonunu bile karşılamıyor. makas çok açıldı, bu ekonomi politikaları ilede
KAPANMAZ..bu durumda bist ten başka seçenekte kalmıyor.o nuda herkes yapmıyor/ çekiniyor/ yapamıyor..
o zaman paralar erimeye,insanlar daha da fakirleşmeye,önemli bir kısımda verilmesi beklenen devlet yardımlarına,asgari ücret
artmasına bel bağlıyor.
İş bankası sistemi kafayı yedi,40.000 tl birinde açık gözüküyor,diğer hesapta 10.000,bir ara sistemsel arıza vermişti,merkezi arasan kimsein kimseden haberi yok,porföylerinizdendir diye cevap veriyorlar,oturtmuşlar oraya bebeleri nakarat gibi herşeyi tekrarlıyor,bende kalayı basıp kapatıyorum,bilişim sistemleri zaten 4 senedir hata veriyor,elaman göndereyim diyorum yok olmaz bizim var diyorlar,onların elamanları sök tak işine bakıyor devrelerden anlamıyorlar,üstelik micro sistem tamirlerinden hiç anlamıyorlar:ss:
Hep Is Bankasi kotuluyorsun bea.
Of ne bicim goller yedi Trabzonsporun, kume dusecekler yakinda. Sermayeyi zaten eritmis, batak icinde. Borsada ne isi var boyle seylerin anlamak zor.
Çiller krizinden bahsediyor,zaten yazdıklarını noksan yazıyor,bir ara onu moruk yapıyordu argo yazılarında peşinden boyunun ölçüsünü aldı,zaten çiller zamanında 2 senelik borsacıydım,oda tam değil,dövizci ve faizciydim,4-5 tl olan dolar 40 tl olmuştu,krizdeykende süper bonlar çıkartmıştı,şimdi o zamandan çok kötüyüz,hiç olmazsa çoğunun cebinde nakit vardı gümrük birliği yasası daha devreye girmemişti,girse bile yeni olduğundan kazık tam girmemişti kobilere,ülkemizin can damarı kobilerdi onu bitirdi çiller,2001 krizide bundan patlak verdi+Özal+Evren,bu üçünün maliyet yekünü Ecevite yıkıldı,Devriş getirildi tam piyasa nomale binecekken bohçal yan çizdi erken seçim kararı aldırdı peşi RTE,ABD desteği ile kurulan bir iktidar,şimdi hep bataktayız,borç yükü 5 misli döviz arttığı halde hala cari açık vs neyse...bu ülkeye en fazla zarar veren MHP'dir,61 yılında Madanoğlu yetkiyi vermişti türkeşe peşinden yanlış yaptık diye tırnaklarını söküp sürgüne göndermiştir,peşi malum mc hükümeti,90 sonrası diğer partilerlen ortaklık derken şimdi yine onların eli var,yoksa RTE hükümeti çoktan mefta olmuştu,haşim kılıç kapatılsın deseydi şimdi hiç yoklardı,piyasada böyle olmazdı...her dönem çarpanlar vardı,çarpıp yurt dışına kaçıyorlar,mesela murat üker,sabancılar bunlarda sektör olarak kaçanlar:plc:
Van minut refa. Argo falan kullanmadim, noksan yazdigim birsey de yok. Arkadas serbest piyasa kurlari ile makas acildi aynen 1994'teki gibi dedi. Bizdeki durum yani.
1994 dedik 2001'e gittin hemen. 1994 civarininin borsasini anlat bize. 7 seneyi kim dusunecek.
Metaverse ağaları :he:
666
Aracı kurumlarda batar, bankalarda batar.
En yıkılmaz para babaları da batar.
Panam havayolları vardı bir zamanlar.
Dünyanın 1 numaralı hava yolu.
Puffff.
Faizler artınca ne olur ?
Gümmmmmmm
Faizler artmaya başlayınca, ABD borsaları bile ne hale geldi.
Faizler ne kadar geç artarsa, balon o kadar fazla şişer.
Patlaması o kadar şiddetli olur.
Dünyadaki kağıt para enflasyonunu durdurabilecek tek güç, faizdir.
Borsa, çakılmak ne kelime...
Atom bombası patlamışa döner.
Do Kwon yakalanmak üzere diye haberler çıkıyor.
Yakalasan ne olacak.
Dünyadaki faizsiz ortam, Do Kwon'lara yaradı.
Daha binlercesi sırada.
Hadi ya. Yeni hukumetin ilk isi bu olmak zorunda. Nasil olacak peki?
Ben bankalarin faiz makasindan kazandiklarini arastirdim biraz. Ama net birsey bulamadim. Dibs aliyorlar zorla cunku.
Buyuk bankalarin batacagini hic zannetmiyorum, kac kriz gorduler. Piyasa batarken Sise batmiyordu 3 sene once. Bir ton dolar stokluyorlar ne mal olduklarini bildiklerinden hukumetin. TrabzonBank batar ancak.
https://i.hizliresim.com/5ukxthx.png
bu tarihleri not etmek gerekir.. zira hisse bazlı hareketler her seferinde oldjuğu gibi gözlenecektir
BBP başkanı ve tek milletvekili olan DESTİCİ nin verdiği İMAR BARIŞI YASASI TEKLİFİ
yasalaşırsa ankara daki TOGO İKİZ KULELERİ yıkılmaktan kurtulacak..
20BİN METREKARE İÇİN RUHSAT ALINAN YERE 120 BİN METREKARE İNŞAAT
YAPILMIŞTI
çok yaşa destici :vk::vk::vk::vk::vk:
CMBTN, ETILR, MAGEN, ORGE ve TRCAS paylarında açığa satış ve kredili işlemler yasaklandı
Borsa İstanbul bugünkü işlemler sonucunda tam 5 hisse de tedbir uygulanacağını duyurdu.
https://www.borsamanset.com/cmbtn-et...i-haber-144657
SPK, Özderici GYO'nun üst yönetiminden 5 isme toplamda 2 milyon 394 bin 230 lira idari para cezası kesti. Bu gelişme hisselere olumsuz yansıdı
SPK, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (#OZGYO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur Özderici dahil toplam 5 üst yönetici hakkında yürütülen incelemeler sonucunda, söz konusu isimlere yüklü miktarda idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
Şok Marketlere de ceza geldi
(SPK) hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Şok Marketler'e (#SOKM) idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.
SPK, Şok Marketler Ticaret AŞ hakkında 69 bin 783 lira idari para cezasının uygulanmasına karar verdi.
Ceza kararıyla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Şok Marketler; 11 Haziran 2022 tarihinde yayımlanan gazete haberinde yer alan ifadelerin doğru veya yeterli olup olmadığı konusunda şirket tarafından kamuya açıklama yapılmaması nedeniyle 69 bin 783 lira idari para cezası ödeyecek.
https://www.borsamanset.com/borsada-...r-haber-144464
Arçelik'in 2022 3. çeyrek net karı yüzde 48 düştü
Konsolide verilere göre, yılın 3. çeyreğinde 335.757.000 TL net kar elde eden şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam net karı 1.759.931.000 TL'ye ulaştı.
Buna göre şirketin 3. çeyrek net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 48 oranında, 9 aylık bazda ise yaklaşık yüzde 22 oranında azalmış oldu.
Arçelik, 2021 yılının 3. çeyreğinde 651.376.000 TL net kar açıklamış, yılın ilk 9 aylık dönemini 2.274.737.000 TL konsolide net kar ile tamamlamıştı.
https://www.borsagundem.com/haber/ar...-dustu/1696957
ABD'de bütçe açığı yarı yarıya azaldı
https://www.borsagundem.com/haber/ab...azaldi/1696952
Bizim gibi yalan olmasın sakın?:Sad:
MB 1.5 puan faiz indirdi tık yok, dolar sabit !!
KKM 1.5 trilyona yaklaşmış, özellikle son 5-6 ayda para yatıranlar zararda
Dolar,altın,KKM ye yatırım yapanlar TUİK enflasyonuna göre bile ciddi zarardalar, normal enflasyona göre resmen batıklar
Dolar ve Faiz böyle devam ederse, millet borsayı öğrenecek