erken gitti be quen
Printable View
erken gitti be quen
Prens Charles nerede ise Kral olamadan gidecekti torunu var O durumda olmak istemezdim.
Süleyman Demirel hiç bir faninin red edemeyeceği bir makam demişti Türkiye Cumhurbaşkanlığı için, Büyük Britanya Krallığı günümüzde insanüstü bir seviye sayılır.
Bugün en fazla açığa satış gerçekleşen ilk 10 hisse
AKBNK 4.3 mlyr tl hacim ile rekor kırmış,
https://i.hizliresim.com/j0g1kz5.PNG
Yarın hacim rekoru gelebilir, hafta sonu risk almak istemeyenler çok olur.
Bugünkü videolardan anladığım herif vadelide makası yüksek tutmaya devam etmek zorunda yoksa karda olanlar karını realize eder.Millet vade sonunda makas kapanacak diye arbitraj işine giriyor.
Bugün AKBNK'da makas daralınca oradan çıkıp daha iyi arbitraj imkanı olan YKBNK'a geçtiler belki.
Skbnk ve tskb vadelinin takasi ne kadar garip bunlar ne yapmak istiyor bilen var mi?
bu çıkış viop işlemi yapıp stop koymayan, düşmesi lazım - yükselmesi lazımcı arkadaşlara ders olmuştur( en azından batmayanlara)
hissede bile paçal yapılmaması gerekirken viop endeks ve hissede paçal olur mu abiler???
27 yıldır bu piyasadayım herşeyi gördüm derken yepyeni bir olay görüyorum. bu sebeple stop yapmayı beceremiyorum diyen, iş trende dönmüşken bile hâlâ yanlış pozda ısrar eden arkadaşlarım viop sizin için son olur...
Sn Berkimcans.
Vadeli tarafla beraber bakınca durum nasıl oluyor.
Çünkü
Bankaların vadeli tarafında olağanüstü long şhort olayı var.
Ve özellikle ahlatci bir acaip işlemleri var.
Kontlatlar çok çok olağanüstü.
İkisine beraber bakıyırmusun SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mokokooooo geliyür :)
--- Yılmaz bu ne ?
*** Yaş odun ağam, senden başkası yakamaz.
Bir kaç grup birleşmiş, çok çeşitli kurumlardan sanki bireysel vatandaş alımı şeklinde işlem yapıyormuş, ayak takımı geldi diye birileri elindekini satmış sonra da yerine koymak üzere peşinden gitmişler vs, alengilli işler bence. SPK işi çözünce belki ceza gelir birilerine.
Atilla Yeşilada o şekilde açıkladı ya da ben öyle anladım.
https://www.youtube.com/watch?v=7KzfwmHI8u8
Vadeler arası fiyat farkı normal faizlerin üzerinde gibi, yakın vade ISCTR'de sıra dışı fark var. AKBNK'da prim düşüktü seans sonu YKBNK'daki farka eşitlenmiş.
Yani 21 gün bekleyen %5 alabiliyor.
YKBNK ve AKBNK'da %3
Yarı yarıya paranı kullansan %1,5 eder 21 gün için teminatta duran paraya da nema var yıllık %13 üzerinden o da yaklaşık %1 eder.
Büyük paranın teminat tamamlama gibi derdi olmadığı için hacim oluyor bence, portföy şirketleri vs de bu işe girdi deniyor.
Yeni KKM bu olabilir denmiş bir videoda da.
Bana göre spekülatif parayı yemleme ve yüksek faiz vererek dolara gitmesini engelleme operasyonu olabilir.
Orta boy traderler bence bu operasyonda silinebilir, satınca korkacak alınca arkandan gelecek bir ekip değil yeni tip oyuncular piyasaya çekiliyor olabilir.
https://i.hizliresim.com/t1wuzx2.jpg
kendini açığa düşürmüş gibi x kurumdan açık yaparsın. başka kurumda uzun pozisyondasındır misliyle. açıkçıyı sıkıştıralım diye long yığılınca , senin uzun pozisyonun ihya olur. falan filan şantirifinton. masa yuvarlak olduğu için kimin köşede durduğunu bilemezsin
şimdi adam avrupa ' da tezgah üstü piyasada türev 100 küsür milyon dolar bahse girer banka endeksi üzerine. eee bunun dayanak varlığı nerde ? bizde.
kim tapınakçı, kim avatarcı , kim ışığın hizmetkarı bilemezsin ki ?
Banker Kastelli iflas etmişti, herif ben iflas filan etmedim fazlası ile mal varlığım var, bana gelen vatandaşa yeni Mevduat Sertifikası, şirket tahvili bulamadım bankaların limitleri doldu vs demişti.
Ben de Kasteli'ye para yatırdım kendisi %52 filan veriyordu gün gün cetvel vardı, teminat olarak yanında yıllık %30 Otoyol Tahvili vardı, üzerinde bir sürü kupon vardı, bunları kesme vs uyarmıştı.
Bu iş devam ettirilir ise şirketin isminin ne olduğu ne iş yaptığı önemli olmayabilir.
Atilla Yeşilada yabancının sevdiği sevmediği hisse diye bir kavram yok çünkü ortada zaten likit hisse bir kaç tane dedi.
Her hisse likit hale getirilebilir ama dolaşımdaki hissesi 5 milyarın altında olanlar ile bu oyun oynanmaz bence.
Yabancılarda triple witch day gibi kavramlar var. Bizde de bu işler oturunca o tip şeyler olur, yeni vadede herif ortadan kaybolur büyük bir likidite ne yapacağını şaşırır.
Borsaların ağaları belli olsa, o zaman bu adam kaçmaz, bu adam yatırımcı dostu gibi kavramlar gelişir.
Şu an TEB'deki gizemli herif ile idare ediyoruz.
VAKBN ekledim
Tabloya ince ayar gerekebilir. Vadeli alış fiyatı, spot satış fiyatı ile hesaplamak ve komisyonları da eklemek gerekir. Spotta alış ve vadelide satış yapıp vade sonuna kadar teminat eksikliği yaşamadan gitmeye göre hesaplama en doğrusu.
https://i.hizliresim.com/6u5b06l.jpg
Akıl ve zihin dediğimiz şeyin ne olduğu belli değil, daha rüyalar çözlmedi.
Düşündüğüm şeylerin başkaları tarafından da düşünülmesi ilginç.
Bir şekilde dışarıdan fikirler bize geliyor gibi.
Öte yandan bir yere bir şey yazıyorsun, onu okuyanlarda farklı fikirler oluşuyor, bu şekilde kollektif bilinç gelişiyor olabilir.
Discovery Channel'da bir kısım deneyler vs anlatılıyor bu konular üzerine. Bizde bu tip çalışmalar var mı belli değil. Bunun yanında telepati vs de deniyor, bu işlerin kendisi bilim olmamak ile birlikte bu işler var mıdır yok mudur incelenmesi, incelemenin kendisinin bilim sayılması gerekir.
@yemekci, pay vadeli takasları yok bende, sadece Spot takaslarına bakıyorum, xBank larda acayip işlemler olduğu doğru, bazı banka hisseleri tavan yaptığında (hala tavan serisi yapmalarına inanamıyorum) diğerlerine günlükçüler doluşuyor, yukarı sürüyor tavana giderken hop aşağı, o tarafta trader ların büyük çarpışması var, bugün İSCTR yi tavan yaptıran Ahlatçı Yatırımdı, xBank larda genel satıcı HSBC idi,
Prens Charles öncelikle hangi isimle anılmak istediğine karar verdi, Kral 3. Charles olarak anılmayı istedi.
Yalnızca onun değil oğlunun ünvanı da değişecek.
Veliaht Prens haline gelecek olan William, babasına ait olan Galler Prensi ünvanını otomatik olarak almıyor. Ancak yine babasına ait olan Cornwall Dükü ünvanını hemen alacak. Eşi Catherine de Cornwall Düşesi ünvanını...
kamulardan harclıgımızı cıkaralım bari küçük poz...
Günaydın hulk tek başına piyasanın kaderini belırlior.ha bide unutmadan vakvak mı vardı...bunlar taban olsa(olmaz tabikide) nice olur halımız....
Günaydın esnaf, bugün atlar çim pistte yarışacak, deh dık dıkı dık
ben hafta sonu harçlığımı aldım...
kalın sağlıcakla...
https://i.hizliresim.com/lgkjdfi.jpg
Bizim elimizde 4.5 den vak vak var malak gibi yatıyoruz akçay abi paraları hamuruyla götürecez :drunk:
En yüksek fiyatlı banka Kamular olabilir...
Seçim vitrininde iyi durur...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dayanın ya surda halkbank 50 olmasın n kaldı:)
Olay vadeli makas üzerinden geçiyor, en çok makas nerede ise oraya güçlü alım geliyor.
Vadelide güçlü alıcı var muhtemelen, tek tek toplamak yerine vadelide alıp millete hisse toplama primi veriyor belki.
Kudurarak daldı bankalara
Daha yarım saat olmadı..
TA ne diyor bu işe..
Döner mi..?
Nereden döner..
Bir arkadaş 3444.44444 demiş idi mesela..
Oradan bastı mı short u..?
Bir başka arkadaş da 1.75 dolar da endeks de direnç!! olduğunu ve TA nın nasıl çalıştığını isbatlamış idi..
Oralarda açtığı short poz lar duruyor mu ?
Sistem mazotu doldurdu yine alıma geçti. Kamyonu gaza basıp bırakması muhtemel ama :)
Herkes kar al yapıyor
Bende zarar al yaptım
izliyorum :whistling: