Mevcut iktidara muhalif, vatanını seven biri bu seçimde nereye vermeliydi oyunu sizce?
Printable View
Bu günde yabancı malı boca ederse Artık Borsa da uzun süre çorba çıkmaz a.q ...:vk:
Yerle yeksan olmuş ekonomi de, KK yı aday gösterip ilk tur ilk tur tutturup Hdpnin aday çıkartmaması ile iktidarın eline seçimde kullanabileceği tek kozu vermeyi burada herkes akıl edebilir ama ülkeyi yönetme iddiasında olanlar edemedi. Biz Hdp nin oyunu alalım, diğerleri seve seve verecek nasılsa dediler gördüler seve seveyi. Hdp ve bileşenlerinde yüzde 10-12 oy var. Mansur-Ekrem ikilisinde en fazla ikinci turda sandık protesto edilir, ya da seçmen serbest bırakılırdı. Her iki durumda da Mansur-Ekrem e kayacak oran daha fazla olurdu. Evet belki Hakkari de Şırnak ta seçmen sandığa gidemezdi ama metropollerde ki seçmen gider Başkan Yardımcısı Ekrem için oyunu atardı, ehven-i şer der yine atardı. Sinan Oğan zaten aday olmayacaktı böyle bir durumda Ümit Özdağ Mansur aday olursa destekleyeceğim demişti.
Artı masa faciası yaşanmayacak İyi Partinin MHP ve Erdoğan a kayan oyu da iyice konsolide olmuş olacaktı.
Ha yine de sonuç değişmeyebilirdi o da bir ihtimal. Mansur Yavaşın seçim performansı zayıftı. Ama doğrusu buydu. En azından, en kötü ihtimal ikinci tura seçmen çok daha inançlı gidecekti. Kilit gerçekten Hdp ve ortaklarının oyu olacak, iktidarın elinden tek propaganda malzemesi alınmış olacaktı.
Hdp seçmenine Erdoğan a oy attırmak en zor şey, imkansıza yakın. Zaten Hdp de böyle bir karar alamazdı imkansız. Dediğim gibi seçmen serbest bırakılacaktı. Sonuçta olacak olan da belliydi.
Sinan Oğan diyorya sağ seçmeni tanımıyorlar. Aynen öyle hiç ama hiç tanımıyorlar. Meral Akşener buna itiraz etti. Tarzı yanlıştı ama itirazı çok doğruydu. Haklı olduğu da sonuçlardan çok belli.
Benim bulunduğum yerde 2015 Kasım da yüzde 60 alan AKP 39 a düştü. 2018 te 54 idi. Ama Erdoğan hala 60 üzeri. Sağ tandanslı doğru bir aday ile 50, belki de altına düşmesi garanti idi. Tüm İç Anadolu ve Karadeniz için geçerli bu hemen hemen.
Meral akşener'in masayı terk etmesinden sonra burada kızanlanlar vardı ... sessizliğe büründüler... malesef Türkiyedeki sosyolojik yapıyı yeterince araştırmadan... chp mitinginde pkk işareti yapıldığını iddia eden vatandaşları duydum, zafer işareti için... algı her şeydir, hitap ettiğiniz kitlenin seviyesi bu..
Aynen katılıyorum, etrafımdakilerede hep bunu söyledim. Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya Hocam her şey zayıf. KK nın beyin takımını değiştirmesi şart. Eğer beyin takımı kendisi ise zaten yandı gülüm keten helva. Bu ülkede hak, hukuk, adalet, demokrasi diyerek seçim kazanamazsın. Maalesef. Sen partinin başında kal ne diyorsan de. Ama Başkan adayın küçük Erdoğan olacak seçim sürecinde. Sağ taraftan gelecek, orayı çok iyi bilecek, kabul görecek, bu insanların sevdiği şeyleri söyleyecek, yapacak. Gönlüne dokunacak. Umut olacak umut, insanlar bu da bizim gibi düşünüyor diyecek. Daha çok İha diyecek, Teknofeste gidecek kimse gelme diyemeyecek, alkışlarla tezahüratlarla karşılanacak. Neymiş bu Togg diyecek fabrikaya gidecek, daha iyisini yapacağım diyecek. TCG Anadolunun güverteye çıkacak, göreve geldiğim gün TCG Trakyanın da sözleşmesini imzalayacağım diyecek. Gidip seçim malzemesi yaptılar demeyecek. İktidarın elinden ne varsa alacak, bunu yapan da o insanlardan biri olacak ki inandırıcılığı olsun. İktidar kara çalamayacak.
Kk istifa etmeli. Bunu da mı ben söyleyeyim artık. İstifa et biladerrrr
Yahu adamlar füze, roket, gemi, araba gösterip, kandil diyerek seçim aldı be şu ekonomik durumda. Hani adaletsizlik, liyakatsizlik, mahvolmuş kurumlar geçtim bunları geçtim. Çok kolaydı bunları boşa çıkarmak, hatta ellerinden almak. Sadece doğru bir adaya bakardı o kadar.
Adam açık açık çık karşıma dedi, onlarca medya trolü aylarca uğraştı çıksın diye. Gitti o da çıktı. Şaka gibi. Demokrat dedem. Ne diyeyim gözümüzün önünde oldu her şey.
Aylarca sustum ama çok doluyum yahu. Yazık gerçekten yazık oldu. Çok kolaydı, yata yata alınacak seçimdi be.
Hocam, bugünkü info yatırım günlük bülteninde (ekledim) YP 1,14 artarak 30,21'e ulaşmış görünüyor. Acaba bu 2 gün önceyi mi gösteriyor yoksa gerçekten dün alış mı yaptılar, yoksa komple yanlış bir veri mi?
https://infoyatirim.com/wp-content/u...05/160523.html
İktidar olmak gibi bir derdiniz yok...Olsa bu şekilde liderinize hakaret etmezsiniz...
AKP:35,84
RTE:49.50
Fark:13,66
CHP:25,57
KK: 44,89
Fark: 19,32
Yukarıdaki veriye göre KK dışarıdan daha fazla oy almış...RTE ye göre daha başarılı ...
Partinizin oy oranını artırıcı politikalar geliştirmek ,çalışmak yerine ha bire Lidere hakaret ederseniz seçmende ona göre oy verir...
A*P'lilerle dalga geçiyoruz bunlar ***un diye ama bu tarafın da aşağı kalır yanı yok. Bunun istifa edeceği falan da yok ben söyleyeyim. Bir sonraki seçime kadar unutulur hepsi bu yine bildiğini okur 20-23% alır oturur aşağı. Seçmenin gözünün açılacağı da yok görüldüğü üzere :kahkah:
Bu seçimi ölüm kalım meselesi haline getiren troller de bir işaret verdiler seçimin sonucu hakkında. Ölüm kalım maçına çıkan takım her zaman ölür arkadaşlar. Şaşmaz. :kahkah:
Elliotculardan Grafik Impulse kanalı tepesine dokunmadan TL'ye dönmeyi düşünmüyorum artık demiş dolarda düşüş mü bekliyorlar acaba ?.
Madem CHP'li değilsin neden sürekli CHP'yi konuşuyorsun ben anlamadım. İnce gibi başarısız olsalar da dilime dolsam.
Sen hangi partiyi destekliyorsun söyle bir bakalım bizde sizi takip edelim biraz ne başarınız varmış?
Yok milliyetçi oylar bilmem ne. Ne milliyetçisi kardeşim onlar kendini öyle sanıyor. Milliyetçi adamın Hüdapar'a faydası olacak en ufak hareketi olmaz.
C*P'nin A*P'ye meşruiyet kazandırmaktan başka bir vazifesi yok. KK'nın kazanmaya niyeti yok. Sandığa ne kadar çok seçmen gidip oy kullanırsa R*E'nin uluslararası arenadaki meşruluğu o kadar artıyor. Diktatörsün sen diyene al bak benim oyum bu diyor :oleyo: 2. turda KK çekilmezse hiç kendimi yoramam sandığa gitmek için. Bu saatten sonra çekilmesi mümkün mü onu da bilmiyorum. 1. turda bir şans verdim onda da pişman oldum. Keşke soğan a atsaydım oyu.
Dün görebildiğim kadarı ile Ak Parti bir önceki seçime göre 2.2 Milyon oy kaybetmiş.Yaklaşık %10 nu.CHP de bu yüzde %10 almış.
İnsanlar kolay kolay oyunu değiştirmiyor.Deprem bölgesinde bu görüldü.
Şu aday olsa idi bu sonuç olurdu demek gerçekçi olmuyor.Nüfus oranı seçmen yapısında çok bir değişiklik yok.
Muhalefeti hatayı sokan gerçekçi olmayan çok iyimser yapılmış yanlış anket verileri oldu.
Her neyse değişim var merak etmeyin ama birden olmuyor yavaş yavaş oluyor.
Sinan Oğan olmasa idi şimdi RTE seçilmişti.Kıl payı kaçıran aslında RTE oldu aslında.
Rte 27.088.370
Cumhur ittifakı 26.891.905
KK 25.568.196
Millet ittifakı 19.042.806
Emek ittifakı 5.730.781
SO 2.829.634
Ata ittifakı 1.323.988
Adaylar içinde bir başarı varsa açık ara Sinan Ogan görünüyor. Kendisini destekleyen ittifakların oyunu açık ara geçip şahsen oy alabilen Ogan olmuş. Yatırım Tavsiyesi Değildir, en doğru karar herkesin kendi şartlarına göre kendi vereceği karardır.
Hocam kredi nakit avans ile adam diyor ki gel borsada pozuna ilave yap...Türkçesi piyasada ciddi nakit sıkıntısı var kredi kartından nakitle biraz bizi fonlayın...
O veriler gecikmeli ; yabancı poz almaya başlamıştı ,içeri sıcak para giriyordu , Seçim sonucu beğenilmeyince adamlar malları boca ettiler....
Muhalefet kazansa dolar ortalama 25 try de denge bulacak borsa da uzun bir mega trend yapacaktı...Şimdi Yunanistan benzeri arada tepki yükselişleri olsada sürekli değer kaybeden bir borsamız oldu...
Türkçesi pozu olan sermayeyi kediye yükledi a.q:vk:
Normalde 2. Turda oy kullanmayacaktım.
Fakat kullanacağım.
2. Turda oyum erdoğana.tarihi fark olmadan KK gitmez.
Bu kadar net söylüyorum.
%20 mv oy farkı oluşmuşken kk nin kafa kafaya 2. Turda gitmesini istemiyorum.
Sinan Oğan Atatürkçülük ve milliyetçilik söylemi sonrası hiç bir kesime destek vermez, verememeli.
Hüdapar ile nasıl aynı safta yer tutacaksın.
Resmi hiç bir açıklama olmamasına rağmen Kandil'le çalışıyor dediğin Millet'le nasıl pazarlık yapacaksın. Diyor ki HDP'den vazgeç HDP ile kim iş birliği yaptı nerede hani açıklama hani anlaşma.
Kaç bakanlıkla bu pazarlıklara girip milliyetçiliği terk edeceksin. Şimdi görelim S.Oğan ne kadar milliyetçi bakalım.
Burası vitaminsiz gobbels'in proje partisi olan ve tek amaçları muhalefete kesinlikle oy vermeyecek olan z kuşağının oylarını manipülasyon teknikleriyle çalmak olan zafer partisinin trolleriyle dolmuş...
Kılıçdaroğlu amuda kalksa zafer parti chp ile birlik olmaz çünkü proje parti.
Neyse hepimize geçmiş olsun ekstra ekstra bir durum olmadığı sürece 2. tur maalesef kaybedilecek...
CHP hdp ile resmi olarak ortak değil. Nitekim hdp kendi ayrı parti olarak girdi. Evet masa altında politik manevralar yapmış olabilir Kılıçdaroğlu ama en azından resmi olarak ortak olmadığı için seçildiğinde "banane kardeşim seni tanımıyorum" diyebilir..
Peki ya cumhur ittifakı? Yahu Hüda Par'ın kendisi bile Hizbullahı terör örgütü görmüyorum diyor ve sen Hüda Par ile resmi olarak ortak oluyorsun yetmiyor Hüda Par, parti olarak bile ayrıca seçime girmedi senin içinden resmi olarak seçime girdi. Yani sen Hizbullahçıları terör örgütü olarak görmeyen bir partiyle resmi olarak müttefiksin.
Ayrıca kardeşim madem hdp yi terör örgütü görüyorsun meclisin oy çoğunluğu sende neden kapatmıyorsun bu partiyi? Neden benim vergilerimle bu adamlara milletvekili maaşı veriyorsun o zaman?
Geçeceksiniz...
Ama tüm bunlara rağmen göreceksiniz zafer partisi cumhur ittifakıyla ortak seçime girecek. Ola ki ortak girmese de seçimden önce tabana öyle mesaj verecek ki zafer partililer cumhura oy verecek...(İkincinin olma olasılığını daha yüksek görüyorum çünkü daha yerel seçimleri de var zafer partisi görevini daha tamamlamadı her türlü kullanışlı bir parti)
Ben Z kuşağını twitter vb sosyal medya da beyin yıkama tekniklerine bu kadar kolay kandırılmayacağını arzu ederdim ama Her kuşak gibi Z kuşağı da fos çıktı...
Diyeceksiniz ki Kılıçdaroğlu doğru aday mıydı ? Burada Kılıçdaroğlunun doğru aday olmadığını, tek doğru adayım İmamoğlu olduğunu ilk ben söyledim ama maça hangi oyuncuyla girmiş olursak olalım onu desteklemek zorundayız. Maç esnasında çıkıntılık yapanların alayı akp ye hizmet ediyorlar... bilerek ya da bilmeyerek...
Neyse Artık gerçekten de yeni bir yüzyıla girmiş olduk herkese geçmiş olsun
Yok hocam algı öyle yaratıldı. İktidarı eleştirecek milyon şey varken hep yok Deva ile ortaklık yok Gelecek ile ortaklık yok Sadullah Ergin. İçeriden başarısızlık bekleyen bir sürü tipte bunları kullandı. İktidarı aldınız da iç hesaplaşma kaldı. Ne oldu şimdi hem ayranımız döküldü hem kötü şeyler yaşandı.
KK şöyle böyle abi nedir ya hırsızlık mı yapmış, uğursuzluk mu yapmış. Sen diğer adayı görmezden gelip sürekli KK'ya salla sonra biz demiştik.
Sizin tarafınız ne net söyleyin birazda biz sizi etüd edelim Zafer mi bakalım ne kadar sahnede kalacak. Memleket mi, Hüdapar mı kim siyasi temsilciniz biraz onların mükemmelliklerini izleyelim.
Tekrarda ediyorum Sinan Oğan milliyetçi söylemlerinde ciddi ise bu laflarının arkasında ise ne domuz bağı ne kandil dağı dediyse destek veremez. Bir sonraki seçimi bekleyecek orada bu söylemlerle hem başkan olacak hem meclise girecek bizde helal olsun diyeceğiz. Yok ben milliyetçiliği pazarlık gücü elde etmek için araç ettim diyorsa buyursun ya domuz bağı ya kandil dağı.
Şahap kuru ile serbest piyasa kuru eşitlenmek üzere.
Serbest piyasa kuru , Şahap’a yaklaştı iyice.
Şahap : 19,70
Serbest: 20,03
Sahi seçim öncesi makas niye bu kadar açılmıştı?
Tuhaf işler. Çok tuhaf.
Seçimin parlemonto kısmı belli olduğuna göre yatırımcılar bu hafta şuna karar verecek.
5 yıl daha aynı benzer atmosferde borsada varmıyım yokmuyum ?
Yada birikimleri korumak için Altın ve dövizde beklemeye deavam mı ?
Ben beklemeye devam dedim.
Twitter : Bugün Türkiye politikamızla ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyoruz.
Geçen hafta boyunca Türk Hükümeti ile müzakere halindeydik ve bize Twitter'ın mevcut mahkeme kararlarının tamamına uymayan tek sosyal medya kuruluşu olduğunu belirttiler.
Bu tür birkaç uyarıdan sonra, Twitter’a yönelik bant daraltılması konusunda son bir tehdit olduğuna inandığımız bir uyarı aldık ve bu nedenle Twitter'ı hafta sonunda yapılan seçim süresince kullanılabilir durumda tutmak için 4 hesaba ve 409 Tweete erişim engelleme işlemi uyguladık.
İfade özgürlüğü ile ilgili endişelerimizi doğrudan yetkililere ilettik.
Tüm taleplerde yaptığımız gibi burada da mahkeme kararlarına itiraz etmeye devam edeceğiz, ancak oy verme işleminin hemen öncesinde başvurulabilecek başka bir yasal yol yoktu.
Şu ana kadar erişim kısıtlamalarına konu içerik ile ilgili Twitter aleyhine beş mahkeme kararı düzenlenmiştir ve biz bunlardan dört tanesine itiraz ettik. İtirazlarımızdan biri reddedilirken, diğer üç mahkeme karari halen ilgili mahkemeler tarafından incelenmektedir. Beşinci mahkeme kararına yarın itiraz edeceğiz.
Şöyle söyleyeyim hani şu Z kuşağını dansla kandıran muharremin partisi bile vitaminsizin projesiydi.
Seçimden 3 gün önce ayrılması bile projeydi.
kaset olayını da gerçekten rusya yaptı kılıçdaroğlu bence o konuda haklıydı.Çünkü kaset olayı en çok kimin işine yarıyordu bir düşünün. muharreme oy veren kitleye "bakın kılıçdaroğlu yine kasetle öne çıktı" algısını yapmak için rusya devreye girdi.
Muharremin kasetle çekilmesi en çok kılıçdaroğlunun işine yaramazdı ki nitekim öyle oldu muharreme oy verenlerin hepsi zafere oy verdi. ve zaferin eli daha da güçlendi şimdi..
en son da zafere giden oylar proje sahibine geri dönecek..
Geçmiş olsun Z kuşağı... Güzel kandırıldın...
Ama artık "maaşım döviz bazlı çok düştü" diye ağlamak yok sen istedin bunu...
Öyle ya da böyle bu iş olmadı.Bence oyunu kuran kk yanlış kurdu.İstanbul seçimi simule edilmeliydi.İmamoğlu aday gösterilip sahaya sürülmeli chp de hdp nin dışardan desteği de asla ön plana alınmamalıydı.Temel arguman sadece ekonomi olmalıydı.Mansur da imamoğlu yanında gene cb yardımcılarından olarak lanse edilmeliydi.İmamoğlu gibi biri el altındayken niye kullanılmadı muamma.KK geçen seçimde çatı aday abdullah gül diye tutturduydu sonra inceyi öne sürdü,daha evvel durup dururken eknelettin dedi,kaç seçim sonrasında da ilk kez illa ben dedi.İktidar ne dediyse yaptı gibi bir şey.28 den sonra yazacaktım ama dayanamadım.Bize düşen muhalif seçmen olarak seçim pusulasında reis in karşısında vazo olsa ona oy kullanmaktı onu yaptık.Ortada mükemmel bir strateji var demedik ki.Şu anda kk ve chp için yazıabilecek olumsuz olguların iki katı akp ve reis te de var.Burada işte bizim halkımızın muhteşem feraseti gündeme geliyor.Sen enkaz altında kal bir hafta yardım alama enkaz altındaki yakınların kışın soğuğunda organizasyon bozukluğu ile can versin ,deprem sonrası üç ay sonra hala su yok çay yok de,halktan bağış iste devletten hala beklediğin ölçüde yardım alama ,devletin izin verdiği inşaat sektörünün yaptığı çarpık yapılaşmanın imar aflarının yüzünden öl ,devletin kurumu kızılay hakkın olan çadırı bağış yapan insanların parasının olduğu özel bir kuruma satsın sonra git firesiz akp ve erdoğan de hatta oyları artsın.Ne denir halkımız bu işte.Sonra milliyetçilik şu bu,yahu deprem bölgesinde oyumuz artmadı ,bu halk bu işte.Hak hukuk adalet liyakat talebi falan yok,az bişi ulufe az bişi milliyetçilik tamamdır konu kapanıyor.
İmamoğlunu aday gösterecektin,sonra ama onun davası var derlerse siyasi yasaklı olabilir o derlerse seçime girmeyecektin,seçimi protesto edecektin,bak nasıl iktidar çark edecekti,imamoğluna bir de mağduriyet silahını verdin mi bak ne oluyordu sandıklar.
bunların seçim sürecinde yaptıkları hataları say say bitmez; şunları da eklemeliyim:
yükselen ABD nefretini iyi okuyamadılar.
yükselen milliyetçiliği hatta aşırı sağı pas geçtiler.
yükselen korumacılık anlayışını da okuyamadılar..
öte yandan AKP ise bunları çok iyi kullandı..
yani, demek ki, sadece Obama'nın sosyal medya ekibine güvenerek olmuyormuş bu işler bay KK..
tweet atmaya devam et sen...
Millet ittifakı adayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olsaydı, HDP dışarıda kalıp tamamen milliyetçilik tandanslı bir kampanya yürütülse bile oylar 48'i geçmezdi emin olun. çok dert etmeyin.
Anadolu'yu, Karadeniz'i ve insanlarını tanımak gerekiyor. Değiştirmeye çalışmayın, umut etmeyin.