Benim yazdığım bu günkü değil dünkü getiri.
0,1226 bugünkü.
değil, tefasta bulduğunuz oranlar brüt...
günlük getiri X 366 işleminden çıkan mevduat eşleniği brüt oran..Çıkanı 0,925 ile çarpıp neti bulursunuz.
Alinti nasil yapiliyor
tlref dip yaptı...Ben fonların hepsini sattım,yarın kesin yine 53 olur...
PPF'lerin dezavantajı bu..47-53 bandında sürekli hareket ediyor..Belki yarın yine 52-53 olur.
Sabit bıraktı.
acep kasım-aralığı da mı pas geçecek? Hala sıkılaştırma diyor metinde...
TLREF de bugün de hayat yok, %0,3 filan bi artış anca olmuş Bloomberg'e göre
Tlref 47,4179
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TL mevduat faizi üç ay sonra yüzde 60'ın üzerinde
https://www.bloomberght.com/tl-mevdu...erinde-2360640
bloom sallıyomu yine?
Blomcu editör yandaşlık sevdasında...
RPP şov devam ediyor!!!!!!! 37 getiri sonrası bugün 58 vermiş..
bugün yine hüsran...rotanın pff'lerini sattım,kurtuldum.
neyleyim neyleyim ertesi gün hesabıma gelecek faiz belli olmayan ppfleri...günlükler candır....hemde bileşik candır....
Tlref 48,7372
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Az önce 29 nisanda aldığım ZBJ'nin getirisine baktım.144 gün sonunda mevduat karşılığı 59,7 olmuş... Ne yazık ki paranın sadece 1/4 ile almıştım..O zaman 6 ay enparadan 60 ile neden bağlamadım diye kendime bayağı kızmıştım.Muhtemelen 6 ay sonunda enparadan daha çok getiri sağlayacak.
İşte günlükte bileşik faizin artısı bu..Keşke ne kadar getirisi diğer ppf'lere düşük de kalsa tüm parayı ZBJ'e gömseymişim...
Günlük bazı istisna getiriler oluyor,onların dışında en yüksek getiriyi veren PPF'ler genelde TLREF'ten 50 baz puan düşüğü kadar getiri veriyor.
Arkadaşın yazdığı gibi pazartesi DL2 48,25-48,30 gibi verir..
merkez toplantısı sonrası tlref yine artmaya başladı.Bakalım haftaya da artışlar devam edecek mi?
Merkezden zorunlu karşılık hamlesi gelmiş. Bakalım haftaya oranlar ne olacak...
geçen sefer de zorunlu karşılık hamlesi hem mevduat faizlerine hem de pff faizlerine olumlu etkisi olmuştu.
Bakalım pazartesi tekrar tlref 51-52 gibi olacak mı?