Ben de...
Syg,
Printable View
Ben zaman ayırdım 1.1.2013 tarihinden 1.2.2019 tarihine kadar TUIK TÜFE enflasyon verisini bileşik olarak hesapladım.
Bu oranı 1.1.2013 tarihindeki kur değeri olan 1.78TL ile çarptım. Sonuç= 3.34TL
Yani 3.34TL'nin üzerinde dövize geçilen her TL, ivazsız varlık transferinin nihai olarak geri dönülemez bir şekilde onaylanması anlamına geliyor. Halk bunun ne kadar farkında onu bilemeyiz.
Dolar'ın değeri için başlangıç tarihiniz yanlış. 2013 mayısa kadar dolar çok değerliydi. Merkez bankasının yaptığı gibi 2003 yılını başlangıç seviyesi yaparsanız daha makul rakamlar çıkar. Ayrıca dövizde bir çok parametre var, dövizin bu kadar çıkmasının nedeni merkez bankasının bağımsızlığına olan güvensizlikti. Eğer seçimlerden sonra tekrar merkez bankasına faiz indirim baskısı kurulursa, dolar hiç beklemediğimiz seviyelere çıkabilir.
dolar değerli yanlış yazmışım, tl değerli olacaktı.
viop teminat 22.57% günlük
fay hattı oldukça kırılganlaşmaktadır....
yerel seçimler öncesi hükümet elinden gelebildiğince popülarist politikaları uygulaması ılık bir meltem havası yaratıyor...
ancak mart ve nisan ayında ödenecek dış borç tutarlarının yüklü olması, yaklaşık 2ay için 35milyar dolar...
Venezuela ve Türkiye ticaretinin incelenmesi Abd nin uygulama yapamak için bahane araması ve Halkbank yaptımlarını da ağırlaştırılması
yine kuzey Suriye de ki ve Irak da ki durumlardan doğabilecek öngörülmeyen jeopolitik riskler... halihazırda beklemede,,,
maçın 2.ci devresi başladığında bunlar hep karşımıza atak olarak gelecek ve gol olma ihtimalleri çok yüksek..
bir önceki dolar dip çalışması 5.13 altına sarkması durumunda burada uzun kalmadan hızlı ataklar yapması kaçınılmazdır.
sonuç da ileri günlerde yine yüksek volitilite ile karşılaşmamız mümkün görünüyor
dolarda 5.08 ve altında her türlü alırım.