vatandaş ya şokda yada malda olan pek az kişi var..
Printable View
vatandaş ya şokda yada malda olan pek az kişi var..
Yukarıdaki paylaşımlarımı haksız çıkaracak bir bilanço umut ettim. Fakat kitapsız Almanlar yine şaşırtmadı.
1-Satışlar ton bazında % 80 artmış, üzerine kur farkını koy geçen yıl 50 milyon TL olan satışların 100 milyon TL olması gerekir. Hiç fiyat artmadığını düşünsek, geçen yıl ki fiyatlardan satış yaptığını düşünsek yine de 91 milyon TL hasılat olması gerekir. Demek geçen yıldan çok daha düşük fiyatla mal satılmış. Kime... Tabii ki Döhler'e... Ton bazında satışlar bu kadsar arttığına göre talep fazla demektir. Peki talep bu kadar fazla iken satış fiyatları nasıl düşüyor.
2-Satışlar % 59 artarken maliyetler % 100 artmış. Genel üretim giderleri her zamanki gibi % 100 den fazla artmış, bunun yanında mamul maliyeti de % 100 ün üzerinde artmış.
3-Grup firmalardan kullanılan kredi.. Kredi de dönem karının düşmesinde önemli etkenlerden biri. Eğer sermaye ihtiyacın varsa yaparsın bedelli artırım, faiz giderleri ve maliyetlerini düşürürsün işine bakarsın.
Özetle, Almanlar kahpeliğini yaptı. Bu tarz yazılar benim yöntemim değil. Fakat kör parmağım gözüne bu sahtekarlıklar beni zıvanadan çıkardı. İlk fırsatta SPK'ya şikayette bulunacağım. Satışlar ton bazında artarken, lehte kur farkı varken fiyatlar nasıl düşüyor? Halka açık şirketlerde bankalardan kredi kullanmak yerine Grup firmalardan kredi kullanılması etik açıdan doğru mudur ve faiz hesaplaması neye göre yapılmaktadır.
Kendime saygımı daha fazla yitirmemek için burada kesmek istiyorum. Kalın sağlıcakla...
2020 de diyor üretimden satıştaki malın mamul maliyeti ve enerji gideri arttı diyor ...sallıyolar resmen elektrik doğalgaz bir şey artmadı ayrıca hammadde gideri makul artmış ... faaliyet raporu ile dipnot raporu çelişiyor...adamlara ne olduysa son 9 aydır dohlerden bırç almaya başladı bilançolar alt üst oldu vergiler de düştü devlet görmüyor mu bunları...
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dikkat ederseniz önceki çeyrekte de aynısını yazmışlardı. Kopyala yapıştır yani. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence bu bilanço haftalardır borsa yükselmesine rağmen baskilanarak fiyatlandi. Yarın biraz aşağı yapıp -2/3 kadar, sonra toparlar diye düşünüyorum.
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sirketler kar dusuk gostermek icin ya naylon(sahte) fatura kullanir yada muhteviyati itibaroyle yaniltici fatura kullanir mal alislarinda.
Sahte faturada mal alinmasada alinmis gibi gosterilip maliyetler sisirilir.
Muhteviyati itibariyle yaniltici faturada gercekten mal alinir ama faturada mal degeri fazla gosterilip maliyetler artar. Genelde bunu zarar eden firmalardan kar eden firmalar mal alislarinda yaparlar.
Boylede bir durum var ticari hayatta.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın arkadaşlar,
şirketimiz gittikçe sıradanlaşmaya başladı...
bizim beklentimiz satışların artacağı ve dolayısıyla kar artışı olacağıydı..yatırımları tamamlamış bir şirket..doğru olan da buydu..
bir yıl önce enerji verimliliği ile ilgili yatırım yap maliyetlere direk katkısı olacak de sonra enerji maliyetlerini bahane yap..
şirketin borçlanarak işletilmesine ihtiyacı yok ama gurup şirketleri arasında kaynak aktarımı yasal ve bunu çok güzel kullanıyorlar,
ara dönem gelir tablosu ve bilançolar bağımsız denetime tabi değil olsa da ne değişir ki ..oynayabildiğin kadar oyna maliyetlerle ...
uzun süredir yatırım yaptığım şirketin bu ayak oyunları hiç hoş olmadı...