Originally Posted by
deva-i dert
Hocam, temettü yatırımcılığı bir yatırım tarzıdır ve kendi çapında da anlamlı ve tutarlıdır. Ancak benim yatırım felsefeme çok da uyan bir tarz değildir. Ben, an itibariyle, hâla büyüme aşamasında, finansal sağlığı yerinde ve makul fiyatlarla fiyatlanan ve mümkün olabildiğince iyi bilanço açıklayan hisseleri taşımayı seviyorum ve her bilanço döneminde de kendi koyduğum kriterlere en uygun 10-15 hisse ile devam ediyorum, ve kendimce gerektikçe bunları güncelliyorum. Burada risk anlayışı da görece yüksek. Sizin aradığınız daha ziyade belli bir piyasa ve pazar büyüklüğüne ulaşmış, büyüme dönemini aşmış, olgunlaşmış ve temettü verir hale gelmiş, risk düzeyi görece daha düşük, standart bir sürekliliği olan pasif bir yatırım şekli bir nevi. Bu bağlamda, temettü yatırımcılığı ve bunu temin edebilecek şirketler fazla ilgi alanıma girmeyen bir konu olduğu için, bu konuda yorum yapmam hem sağlıklı olmaz, hem de doğru bir yönlendirme yapmış olmam.
Konuyla daha çok ilgilenen arkadaşların tecrübelerinden istifade etseniz sizin açınızdan daha verimli sonuçlar çıkarabilir. Bu konuda beni mazur görünüz.
Saygılar.