Gel de sinir olma...
Çok gitmez diye XAUUSD de işleme girmedim, onun yerine çok düşer diye GBPUSD de işleme girdim.
Çakıldı kaldı namussuz.
Printable View
Gel de sinir olma...
Çok gitmez diye XAUUSD de işleme girmedim, onun yerine çok düşer diye GBPUSD de işleme girdim.
Çakıldı kaldı namussuz.
GBPJPY ile CADJPY paritelerinde alım denemesi yaptim. STOP olma ihtimalleri için de aşağıya bekleyen satış emirleri yerleştirdim.
Tüm yükü aynı gemiye yüklemiş olmamak adına, GBPJPY azıcık karı geçse hemen kapatacağım. Deveyi sadece sterlin kazığına bağlamak istemiyorum. (Zaten GBPUSD de işlemlerim var)
Zaman herşeyi gosterecek...
Güncelleme:
Her iki alım işlemini de kapattım. Ama Bekleyen Satış Emirleri hala aktif. devreye girerlerse ne ala, girmezlerse de sorun yok.
Destek seviyesi kırıldı ve D1 mum o seviyenin altında kapanmayı başardı. Bu da bir sonraki Destek Seviyesinin önünü açmış oldu.
Belki fiyat geri çekilme yapar diye dünkü D1 mumun %50 'lerine bekleyen bir Satış Emri daha yerleştirdim. Olur da fiyat oraya çıkarsa o işlem de devreye girecek.
Zaman her şeyi gösterecek...
https://i.hizliresim.com/q2i4ac0.png
EURUSD - D1
GBPUSD ile çok benzer bir dizilim var ve fiyat dün kırılan Destek seviyesine kadar geri çekilme yapmış vaziyette (nerdeyse).
Bir düşüş başlayacaksa buralardan başlamalı diye düşünüyorum. Ve en olası hedefin resimde kırmızı kutucuk ile işaretli olan seviye olduğunu düşünüyorum.
Bu gece piyasa kapanmadan hatırı sayılır derecede pozitif tarafta olursam, hafta sonuna işlemle girmemek adına işlemi kapatırım.
Zaman her şeyi gösterecek...
https://i.hizliresim.com/qtrg7z7.png
"Lucifer Etkisi", Philip Zimbardo tarafından ortaya atılan bir kavramdır. Bu kavram, insanların olağanüstü durumlarda normalden saparak kötücül davranışlar sergileme eğilimini ifade eder.
Lucifer Etkisi, özellikle otorite, sosyal normlar ve çevresel faktörlerin insan davranışını nasıl etkileyebileceğini vurgular. Bu etki, kişilerin toplumsal yapı içinde belirli rolleri üstlenmeleriyle ortaya çıkar. Bir kişi, daha önce benimsemeyeceği davranışları, güçlü bir otorite figürünün etkisi altında veya bir grup normunun baskısıyla sergileyebilir.
Lucifer Etkisi'nin temelinde, insanların normalde etik veya ahlaki kabul edilemez davranışları sergileme potansiyeline sahip olduğu düşüncesi yatar. Bu durum, insanların olağan koşullarda kabul edilemez olarak nitelendirecekleri eylemlere katılmalarına veya destek vermelerine neden olabilir.
Lucifer Etkisi, özellikle totaliter rejimlerde, savaş zamanlarında veya kötü yönetilen kurum ve organizasyonlarda gözlemlenebilir. Örneğin, askerlerin savaş sırasında insan haklarına aykırı eylemler gerçekleştirebileceği veya bir grup insanın bir liderin kötü yönlendirmesiyle ahlaki değerlerinden sapabileceği gibi durumlar Lucifer Etkisi'nin örnekleridir.
Bu kavram, insan davranışını anlamak ve potansiyel kötülüğün önlenmesi için önemli bir perspektif sunar. Lucifer Etkisi, toplumların ve kurumların insanları nasıl etkileyebileceğini ve insan davranışının dışsal faktörler tarafından nasıl şekillendirilebileceğini anlamak için dikkate alınması gereken bir konudur.
https://www.youtube.com/watch?v=yfEybN19NaU
Çokluğun Bilgeliği deneyi, istatistiksel olarak doğru sonuçlara ulaşmak için bir grup insanın kolektif bilgeliğini kullanmanın etkisini göstermeyi amaçlayan bir deneydir. Bu deney, Francis Galton tarafından 1906 yılında gerçekleştirilen bir yarışma esnasında ortaya çıkmıştır.
Deneyin temel amacı, bir grup insanın bireysel tahminlerini bir araya getirerek, toplu bilgeliğin daha doğru sonuçlar üretebileceğini göstermektir. Deney genellikle, bir kavanozun içindeki bilyelerin sayısını tahmin etme üzerine uygulanır. İşleyiş genellikle aşağıdaki adımlarla gerçekleşir:
1. Deneye katılanların oluşturduğu bir grup insan toplanır.
2. Grup üyelerine, içinde bilyeler bulunan bir kavanoz gösterilir ve kavanozdaki bilye sayısını tahmin etmeleri istenir.
3. Her grup üyesi, kendi bireysel tahminini gizlice yapar ve bir kağıda yazar.
4. Tüm tahminler toplanır ve ortalaması hesaplanır.
5. Ortalama tahmin, toplu bilgeliğin tahmin olarak kabul edilir.
Deneyin ilginç yanı, bireysel tahminlerin genellikle oldukça yanıltıcı olabileceği, ancak tahminlerin ortalamasının genellikle gerçek sayıya oldukça yaklaşabileceğidir. Bu, herkesin kendi bilgi, deneyim ve sezgilerini bir araya getirerek daha doğru sonuçlara ulaşabileceğini göstermektedir.
Çokluğun Bilgeliği deneyi, özellikle grup kararları alınması, tahmin yapma veya karmaşık sorunların çözümünde kullanılarak daha doğru sonuçlar elde etmek amacıyla birçok alanda uygulanmaktadır. Deney, toplu zekanın önemini vurgulayarak, bireysel ön yargıları veya hataları dengeleyebileceğini göstermektedir.
https://www.youtube.com/watch?v=cpaW8cQSoPo