amerika'nın gelişen ülkelerin iflas edip domino etkisiyle krizi büyütmemeleri için faizi daha fazla arttırmakta zorlanacağını düşünüyorum. bu durum da altın/doların yükselmesine neden olacaktır...
Printable View
amerika'nın gelişen ülkelerin iflas edip domino etkisiyle krizi büyütmemeleri için faizi daha fazla arttırmakta zorlanacağını düşünüyorum. bu durum da altın/doların yükselmesine neden olacaktır...
Peki uzun vadede beklenen kriz ortamını da göze alarak düşünürsek; fiziki altın mı yoksa bankadan gr altın almak mı daha mantıklı?
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.mahfiegilmez.com/2018/09...devam.html?m=1
Mahvi hoca güzel yazmış ayrıca siru-cevap kısımları da güzel sonuna kadar okuyun.
https://www.golddirect.com/media/cat..._1000_gram.gif
Fiziki altın yastık altına.!!!
Bosporos hocamda vermiş cevabı zaten .
Yalnız hocam fiziki olarak gram çeyrek ve bilezik olmaz mı ben çok kuyumcuya da bu olayı sordum hiç fiziki olarak bunu söylemediler 24 ayar bu resimdekine baktım bunu da sordum biraz pahalı ancak çoğu kuyumcu farketmez dediler acaba kendi çevreleri açısından mı öyle söylüyorlar. Alış satış aynı vs.vs.elden iyi çıkarmaları daha mı kolay oluyor onun için olabilir mi gold altını pek söyleyen yok da.
Bilgi paylaşımınız için hepinize teşekkür ederim..Konu net olarak anlaşılmıştır.[emoji106]
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En iyi yatırım aracı altın diyor herkes. Kaçtan alırsan al uzun vade mutlaka kazandırır diyorlar.
Bankaya altını fiziki veriyor musunuz diye sormuştum. 1kg alırsanız külçe veriyoruz dedi.
Kiloyla alamayan 22 ayar burma çeyrek yarım cumhuriyet artık Allah ne nasip ettiyse.
Göz önünde bulundurulması gerekir..
1999 altın kg Ons fiyatı 300usd.
2011 altın kg Ons fiyatı 1820usd
2015 altın kg Ons fiyatı 1064usd
Güncel altın Ons fiyatı 1195usd
Altın ons usd bazlı döngüler ortalama 10 ar yıl.
Teknik olarak 2015 yılı 1064 usd Ons kg fiyatı tekrar edebilir. Bu seviyelere gelindiğinde dikkat etmek gerekir. Kısa vade Ons fiyatı yukarı hareketler satış ile karşılaşabilir. 1350 usd Ons üzeri hareket edilmediği sürece hedef 1064 usd olacaktır.
Bol kazançlar
Gübre kullanmadı, 8 Kilo Ekti 2 Ton Ürün Elde Etti
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/8...-etti-40949266
https://youtu.be/XRhCPzCXK9c
Medulla sipinalisin refleks hareketleri 50 yıl önce yaşamış insanda da yok muydu?
Bence salgın halinde bir akıl hastalığı var.Bu hastalık nedeniyle akıl düzgün çalışmıyor.Mesela yolda diğer köpeklerden farklı çılgın davranışlarda bulunan bir köpek görssek bunun köpeğin doğasına aykırı olduğunu,o köpeğin aklıyla zoru olduğunu düşünürüz.Aynı şekilde insan doğasıyla uyuşmayan bir akıl hastalığı var.O parti bu parti seçmeni olarak da sınırlayamam çünkü başka parti olsa aynı akıl hastalığına sahip olanlar bu sefer o parti peşinde aynı çarpıklıkları sergileyecekler.Aynı zamanda senin benim sağlıklı olmamın da toplum açısından önemi kalmıyor.
Ülkenin diğer makro parametrelerine göre değişmekle birlikte cari açık tek başına olumsuz bir durum oluşturmaz. Zaten bazı ülkeler sürekli açık verirken bazıları da sürekli cari fazla verir.
Ancak enflasyon belirli bir seviyenin üzerindeyse düşürülmelidir ki ülkenin kalkınma düzeyi yükselebilsin. Hele bir ülkede kronik yüksek enflasyon varsa ekonomik faaliyetler dip yapacak yoksullaşma ve fakirlik artacaktır.. bu sebeptendir ki mb nin aslı görevi fiyat istikrarını sağlamak olarak kanunlaşmıştır.
tavuk dönercideki komi telefonda konuşuyordu. kulaklarımla duydum dolar 10 tl olacakmış sakın doalrla borçlanma diyordu
ortaköyde özel kız yurdu öğrenci başı 1.200 euro aylık istiyor. adı repuplıka paran varsa kızı okutuyon
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın- Daily Sabah;
İdlib ’e yönelik herhangi bir saldırı ölüm ve yıkımdan başka bir şey getirmeyecek olup hem Cenevre hem de Astana süreçlerindeki tüm siyasi çabaları baltalayacak, bu da Esed rejiminin ahlaksız bir zaferi olacaktır” yorumu dikkat çekti. Kalın, Türkiye, Rusya ve İran’ın İdlib ’de askeri gözlem noktaları kurduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Türk askerlerinin varlığı, muhtemel bir saldırıyı önlemenin tek garantisi. Zira Rus savaş uçakları ve rejim kara kuvvetleri, Türk askerleri oradayken bir saldırı gerçekleştirmeyi göze alamaz (sivilleri ve meşru, ılımlı muhalif güçleri umursamadıklarını biliyoruz).....
Suriye İdlibdeki teröristleri tabii ki yokedecek.
Türk askeri teröristlere kalkan yapılmadan derhal geri çekilmeli..
ABD kendi teröristine kendi askerini siper yapsın..
zerre kadar akıl varmı bu yaptıkları işte gerci hükümetinde yaptıgı onca boş işleri düşününce secmenindende farklı bişi beklemek zor
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...dular-2616925/
Gerçekten bunların kafaları hiç çalışmıyor.
Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılara tepki için yapmış. TOBB Başkanı, Belediye Başkanı ne mutlu olmuştur. Al hanım sakla şunu demişlerdir.
Adam yalakalık yapmak isterken batırmış resmen. Reis buna bir höt yapsın.
Turşusunu kur diye bir deyim var. Kullanmaya harcamaya kıyılamayan şeyler için turşusunu kur derler.
Dolar alın harcamayın mesajı vermiş yalakalık yapmak isterken. Allah şaşırtıyor böyle bunları.
Sn. thejack ben kaldığım yerden devam ediyorum diyorsunuz kısaca..:cool:
(Topic kapandığı için alıntılanamıyor)
Walla buradakilerde senin sonunu merak ediyor, söyliyeyim..:)Alıntı:
2.06.2018---thejackalav; Bu dolar olayını 2000 Yılında borsa zirvesine benzetmeye başladım..
O zamanlar elinde poşet ile para dolu insanlar gelip ben hisse alacağım der para dolu poşedi masaya bırakırdı... Herkez in ağzında borsa vardı...
Şimdide herkezin ağzında Benjamin... Alan alana altın realize edilip dolar alınır anlarımda 2 cent ten hisse satıp dolar alanlar ve TL yi dolara çevirenler in sonunu merak ediyorum
http://www.hisse.net/topluluk/showth...24914&page=391
Umut borsacıların ekmeği olmuş..:(
1. İdlib operasyonu: Abd Suriyeden çekilecekken bir anda askeri gücünü arttırmış, tatbikat derken şimdi de Suriye yi vurdu haberi düştü. Rusya her gün bombalıyor. Yeni göç dalgası. İdlib çok garip durum aldı. Eski operasyonlardan farklı bir durum oluştu.
2. TCMB 13 eylül de faiz arttıracak mı , arttırmayacak mı?
3. Fed faiz arttıracak mı?
4. Kasımda başlayacak İran ambargoları; dünya İran dan petrol ve doğalgaz almayı durduracak mı? Ve iran tepkisi ne olacak. Bu durum oluşursa dillendirilen petrol fiyatı 100 dolara çıkacak mı?
Bu 4 mevzu ülkemizi her açıdan çok derinden etkiliyor.
Döviz petrol borsa bu 4 etkiye göre bu sene çok değişik şekil alacak kanatindeyim. İyi analiz edin.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sn. BOSPOROS
EXTERNAL debth repayement grafigi icin cok tesekkurler...ne zamandir ariyordum boyle guncel bir grafigi......sagolun.
İyide bu borsacılar neden bu başlığa geliyorlar ki..teselli aramak için mi..öyleyse yanlış yerdeler..bu başlığın adı dolarda yükseliş kaçınılmaz..Onlar için doğru, teselli aranacak adres dolarda düşüş kaçınılmaz başlığı..
Bu kadar da insan adres şaşırmaz ki..:oleyo:
Balik ne zaman kavaga cikarsa, iste o zaman dolar 4 gaymeye iner!:yes:
Dolar 10 gayme olursa tek sifir atariz, 1 dolar gayme = 1 Turkish lira olur!:he:
Savaş kızışirsa 3 mil.daha Suriyeli yolda 10 milyona tamamlanır artık. Böyle giderse.bizler azınlık oluruz 10 sene sonra