Ne kadar hareketliydi eskiden ISYAT forumu. Bugün tavan oldu, sonra tavan çözdü. Burada bir kişi yazmamış. Sat-al zamanı mı geldi acaba dedim, ama yine yapamadım.
Printable View
Ne kadar hareketliydi eskiden ISYAT forumu. Bugün tavan oldu, sonra tavan çözdü. Burada bir kişi yazmamış. Sat-al zamanı mı geldi acaba dedim, ama yine yapamadım.
Çanların benim
Artık yetmez mi tamahkar olun Allah bereket versin
Biraz da BANTAŞ, AVOD, SEKFK VE piyasa değerinden fazla kasasında parası olan
VERTU ya bir bakın
burasi niye boyle, ISYAT neydi ne olmus, satip kacalim mi ?
kimse varmi ? bi hafta sonra gene bir tek ben yaziyorum ilginc:halay: kimse yok
:rtfm:
:rules:
varım bekliyorum çalı arkasında, yarın mesela kısmetse alacaz biraz daha heybeye atıp unutacaz...emeklilik için biriktirmeye devam...
Mayıs 2020'den beridir bu kağıttayım, şimdi şimdi son 2 aydır karda oturduk.
Bunun karakteri böyle sanırım, al unut ömürlük
Evet beyler, bayanlar Canlı olun . Ne öyle üzerine ölü toprağı serpilmiş gibisiniz. Umutsuzluk yok. Cumaya kadar kıpır kıpır , hop hop olunsun. Canlı canlı hep canlı. Neşe içinde kırlara doğru. geçmişi unutun geleceğe bakın. Çok güzel vs. olacak diye bir slogan vardı ama hatırlayamadım.
Yatırım için uzman kurum ve kuruluşlardan profesyonel yardım alınız. Buralarda yazılanlar şahsi sohbettir.
Yarın mahalledeki eğlenceye icabet etmeyen komşuların davetine gitmeyeceğim.
Sevgili komşularım , dayanışma tek taraflı değildir. Canlanın. Eğlence bile hep beraber olunca güzeldir.
Yatırım ve eğlence tavsiyesi değildir.
Bilanço hayırlı olsun 53.460 bin gelmiş…temettü almaya 6 aydan az kaldı…sabırla beklemeye devam
senin gibi ISYAT gelmisini , gecmisini, 7 sulalesini,
sattim gittim, mayis gibi gelirim , saglicakla kalin
Ulan be tam pezzo kagit , sattim %7 cikti :vk::drunk:
Selamlar,
Endekse ters bugünkü haliye ruhiyesinin nedenine yorumlayacak var mıdır?
Syg
bu yıl verse verse 30-35 kuruş temettü verecek. 5 TL verilir mi bir hisseye bu konuda yorum yapacak var mı merak ediyorum. Bir zamanlar 60-70 kuruştu 10-15 kuruş temettü verirdi toplardık mis gibi.
ufak ufak düşüşlerde heybeye atıyorum...bu yıl bence 45 kuruştan aşagı vermez enflasyon ortada...sayın esra marka sizin o dediginiz zamanlarda işyat 60-80 kuruş arasıydı ama o zaman ereglide 7-8 tl idi...
kar 80.245 geldi geçen seneye göre %58 artmış...aslında kötü bilanço ama yapacak birşey yok...maliyetin düşük olması bi nebze rahatlatıyor...sıra geldi temettüye 47 kuruş bekliyorum temettüyü..
0,45 TL Temettü ödemesi yaparsa maliyetim 0,50 TL düşecek, ISYAT'a selam biriktirmeye devam..
35 kuruş temettüm hayırlı olsun...ben pek begenmedim ama nasip böylemiş...yapacak bir şey yok..
0,35TL Düşük kalmış, min 0,40TL dağıtır diye bekliyorduk.
35 kuruş temettü 5 TL hisse değeri. Gelen temettü ile alım yapmam kesinlikle.
2013'te vermiş 20 kuruş, 2020'de 34 kuruş.
Yıl olmuş 2023 hala veriyor 35 kuruş.
Çok kötü.
Nakit temettü veren diğer şirketlerle karşılaştırın. Yatırdığınız anaparayı size kaç yılda geri ödüyor? ISYAT önceki yıllarda 1 TL altında işlem görürken anaparanızı 6 yıl civarında geri ödüyordu. Son yıllardaki fiyat artışları ile bu durum 11 yıl civarına çıktı. Daha kısa sürede anaparayı nakit temettüsü ile geri ödeyebilen başka bir şirket var mı? Bilmiyorum, araştıramadım ama sanmıyorum. Kiraya verdiğiniz evin kirası, kiraya verdiğiniz zamandaki evin bedelini artık en az 22 yıl üstü bir zamanda karşılıyor.
ISYAT, işte bu yüzden temettü hissesi. Fiyat hareketleri sizi tatmin etmez. Yani temettülerle yeni alımalar yapmazsanız anaparanız yıldan yıla artmaz, yerinde sayar diyebilirim. Ev, arsa veya başka hisselerde anaparanızın değeri büyüyebilir. Bu çoğunluğun tercih nedeni, tabii ki bende isterim. O nedenle para kazanacağım alanlarda yatırım yaparken, geleceğe yönelik olarak, gelecekte sorunsuz bir sabit gelir hedefi ile ISYAT'ta da ufak ufak yatırım yapıyorum.
Saygılar...
Sayın esramarka,
bir üst yorum bence yeterli bir cevap, şu haliyle bile temettü verimi ilk 10 içerisinde, bedelsiz verebilir kafadan 2-3 sene düşebiliriz hızlıca bu beklenti bile yeterli devam etmek için. almayabilirsiniz ama neden bu kadar kötülediğinizi anlayamadım, gerek yok bunu yapmanıza.
Saygılarımla.
Mantık doğru. Ancak borsada bence iki türlü yatırımcı var:
1. tek amacı sermayesini sürekli büyütmeyi amaçlayanlar ve bunu da bir an önce yapmak isteyenler, yani trade amaçlı al-sat peşinde koşanlar. Bu kişilerin ISYAT ile işi olmamalı. Çünkü hızlı hareket ettiği zamanlar çok seyrektir, yatırımcıyı bıktırır.
2. Sermayesini büyütmek konusunu zamana yayan ve geleceğe yönelik olarak işin temettü kısmını da ihmal etmeyenler. bültenini sürekli takip ediyorum. Bir şirket ne zaman nakit temettü açıkladı, o zaman hemen fiyatıyla orantılıyorum ve ISYATtan daha kısa sürede anaparanızı geri döndürene rastlamadım. Örneğin TUPRS 40,87 lira gibi yüksek temettü verdi, ama ISYATın gerisinde. Diğer yatırım ortaklıklarına bakın, fiyatı ile ilişkilendirin, yine ISYAT en iyi. Yine söylüyorum, ISYAT sermayenizi büyütmekte acele etmez, uzun zamana yayar. 8-10 yıl gibi. Sabır gerekir.
ISYAT gibi hisselerin yanında mutlaka büyüme hisselerini de almak gerekir. Böylece sermayenizi yükseltme olanağını bulursunuz.
Ben teknik analiz yapmıyorum. Bunun için bir yatırım ve çokça çalışmak, araştırmak gerekir. Zamanım yok. O nedenle sadece tecrübelerime güveniyorum, aldığım fiyattan %10 dan çok düşmüşse maliyet düşürme amaçlı yeni alımlar yapıyorum. Daha da düşerse yine alıyorum. Yani tüm paramı baştan harcamıyorum. 1/4 kadarı ile başlıyorum. 25 yıllık bir küçük yatırımcı olarak tecrübelerim bana böyle söylüyor. Bu sürede öğrendiğim, borsa da düşüşlerde olur ama mutlaka iyi bir yükseliş gelir.
Saygılar...
Allah yolunu açık etsin.
Yatırımcısına bol kazançlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ISYAT
- IS YAT. ORT.
Alış
4,290
TL |
Satış
4,300
TL |
Saat
11:10:36
AL
SAT
*TERA Yatırım, ISYAT-İş Yatırım Ortaklığı için hedef fiyatını 85,65 TL, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu.
Şaka mı bu ?!
:))
İki gündür tavan yapıyor, pandemi zamanı da gruplar girdiğinde böyle hareketler yapmıştı yakında kokusu çıkar bekleyelim görelim..
Çüş ama yaELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine grupların oyuncağı oldu güzelim hisse...
Tam hisseye girecem, tacan -tacan gidiyor ,
sebebi ne aceba deyip buraya geldim ki, cikisi Fasulyedenmis
, tavanlari bozdu :evil:
ne guzel tabandan 700 adet alabildim, keske daha cok alsaydim
5dk %10 kar ,, aa %5 cikti bile :evil:
Temettü tahmini olan var mı, nerede eski işyat ustaları...
Bilanço geldi. Zarar açıkladı. Buna göre temettü yok diyebilir miyiz?
İş grubunda gitmeyen tek bir firması kaldı üstelik 2 milyara yakın kar yazan dev gibi bir kağıt iş finansal kiralama piyasa değeri defter değerine bir bakın Ne kadar cazip olduğunu siz de göreceksiniz..İŞFİİİİNNN
https://i.hizliresim.com/56ckg5g.gif
Son üç ayda 204 milyon gider yazılıyor.
Ya buna, akla uygun BİR açıklama yapacak, biri çıkar mı ACABA ?
Yada, yatırımcı olarak , ağzımızı açıp gözlerimizi yumalım mı ?
İş grubunun 1.8 milyar kar açıklayan fakat iş grubunda hiç gitmeyen tek bir firması kaldı iş finansal kiralama