Palanın bir iyiliği olucak,
Herkes töbe edecek
Printable View
Palanın bir iyiliği olucak,
Herkes töbe edecek
uçmayan uçak- hubvc - tspor- arayada yünsa model portföy önerisi..
1 liran 10 lira olsun illa banka alacağım diyorsan arayada qnb finansbank al.
yok öyle petkim tüpraş işc alıp beklemek.
Bu trend öyle ya da böyle 103.200 rakamını görecek, görmeli...
Esas soru ondan sonra ne olacağı ???
Öyle ya da böyle dipten 21.000 puan aldı...
İster balon ister şişirme farketmez adamlar aldı...
Birçok kişi yeni dip bekledi eşlik edemedi ben de kendi adıma en fazla 3-4 bin puanını alabildim düşüş beklediğim için ...
Herşey herkesin beklediği anda olmuyor , Eminim Tüpraş birdaha 67-68 lere düşsün almaya yemin eden birçok kişi vardır..
Adam aldı mı aldı tek gerçek bu...
evet son dönemde belli başlı bildiğimiz kagıtlar istenilen performansı göstermedi..alakasız kagıtlar gitti.. benim adını bile duymadığım kagıtlar var hubvc filan.. diğer yandan endekste ağırlığ olmayan ve gidişatına tesir etmeyen bir pgsus var..bence thyao endekste var diye endekse konulmuş bir şirket..asels var.. hukumete çok angaje..bu tür kagıtlar gidiyor..
garan, tuprs, eregl vb gitmiyor ise başlıca nedeni aslında mevcut krizin tam faturası ortaya çıkmadı.. 2019 şartlarına belki de 2-3 yıl dönülemeyecek büyüme olarak..o nedenle endekslere etki edecek büyük kagıtlar da bir bekle/gör stratejisi olabilir büyük oyuncularda..
ama diğer yandan.. endeks bir ortalama.. 30 kagıdın ortalaması.. büyük kagıtlar yerinde sayıyorsa ama küçük kagıtlar gidiyorsa endekste bir anomali oluşuyor.. kısa vadede değişmeyebilir ama trade fırsatları veriyor.. hem sektörel hem de endekse karşı..
Bugün borsada heyecen pek yok gibi, geç kalktığımdan da olabilir.
Altın deli etti bugün beni. Cift yonlü zarar olustu.
Longları sabah zararına 1703 den reverse shorta döndürdüm oradan patlattılar
Eurusd desen elimde 10830 dan vardı cıktım o da uctu gitti
DXY sert düstü. Böylelikle her seyi - Dowu petrolu euroyu altını - aynı anda aldı herifler.
Asagıda hem DOW hem de ALTIN grafiflerini bulacaksınız
DOW direnci gecince bayragı dikti. Piyasanın düsmesi icin bu direncin altına sarkması lazım mümkünse bugün. İşte o zaman güzel bir boga tuzagı olarak kalır yoksa 26k ya gitme potansiyeli var
Altın ise her iki yöne de gidebilir. Cok iyi bir pullback yaptı ve bunu asla beklemezdim.
[IMG]https://i.hizliresim.com/Pj1ieg.png[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/u0CpDP.png[/IMG]
Tepe den 50 bin puan düşmüş
21 bin dipten almış çokmu bence değil
Onu bunu bilmem arkadaş
Ortada nane yokken 124 bin xu 100 ise
Daralmayı , Corona etkisini göz önüne aldığımız da bu seviye olmaması gerekir DİE düşünüyorum kısa vadede
Açığa Satış Gibi bir kavram bile kapalı iken
Borsa düşmesin DİE her türlü destek atılırken
Yabancı geliyor mal satıyor
Borsa da net bariz güçsüzlük var son 1/2 gündür
Yurt dışı kol gibi artıda
Bu çocuk okumaz aga
Koyun gelsin Aşşağa
Yabancıdan ucuza alalım hisseleri
https://i.imgyukle.com/2020/04/28/rnAui8.png
bir ayı aşkın bir süredir XU030/$ görece yatay bir bantta..
margın saatıne kadar tahsılat pesınde salmıoo.....ama ters bı harekette olası
Sayın aleni dow 26000 bence çok zor sp 500 fut 2960 formasyon gereği göreceği son yer bana göre bizim endeks çanak hedefi 104 gibi altında ise 1750 doları geçmeden long asla yapmam SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düştüğü yerde kalıyor...
Fdow 50 puan düşüyor ..
Biz 400 puan düşüyoruz Fdow 60 puan yukarı alıyor biz 150 puan....
Sağlam bir tarafa yıkılır mı acaba..
geçtiğimiz aylarda hatırlarsanız 5.98 de demirlemiş bir dolar/tl vardı.. günlerce.. bıktırırcasına o seviyede dolandı durdu..
şimdi kaç gündür ne zaman baksam tabelada 6.99 görüyorum.. bakalım.. 7.00 seviyesi güçlü geçilecek mi?
Dolarda sabit kura mı geçtik?
Her ramazan cocacola reklamı olurdu, verecek mesaj bulamadılar muhtemelen. Madensuyu reklamları oldukça fazla.
Dolarda 7 yi diksi ile geçekler sanırsam.
Bu aralar ero göçebilir tikkat. :he:
hafiften patinac belirtileri mevcut.
Buralarda biryerlerde.
Çok uzakta değil.
İlk hamleyi yapan her daim avantaclıdır derler. :he:
Hoşgeldin enflasyon, hoşgeldin işsizlik.
Çok hareket çok para demek değil. Bilakis, ideali bunun tam tersi. Buna hazır olmadan masaya oturmak abesle iştigal.
Fiyatlamanın unsurlarından herhangi birisini frontlayamıyorsanız, unsurlara erişiminiz yoksa; hem paranız, hem de vaktiniz zayi olur.
Unutmayın, vakit çabuk geçer ve sizde olan akıldan milyonlarca var.
Esen kalın
Petrolün ayağı kaymaya başladı sanırım yeni dip arayacak Brent, bu da global borsalara çöküş anlamına gelir mi? Ben shorta geçtim bugün
Borsaya hala bu dönemde mantık arayıp bakan var .:)
Yav para ve algı o barları çiziyor başka birşey yok.
Aşağıda yazdığım hisse ne oldu ilaç mı buldu da katlamalı 2 lerden 18 lerde daha bunun gibi bir sürü hisse var , bu tahtaları bu rakamlara kim getirdi veya bir allahın kulu bunlara hesap soruyor mu günlük %10 tavan bunun gibi tahtalar için kondu ,
Bakıyorsun büyük tahtalara kıçını kımıldatmıyor , bunlar katmerli gidiyor.Bu yüzden mantık aramayın 42.000 hesap açıldığı söylenen borsada oyun belli , spk nın zihniyeti belli, yan tahtaların oyunu belli o DÖNEN SERMAYE İÇERİ girsinde nasıl girerse girsin.
Bool kazançlar.
RTALB
Bugün mangal keyfi yapılacak mı Bigşort abi
https://i.imgyukle.com/2020/04/28/rJo0Qf.png
bu bahsettiğimiz konular aslında takasbank tarafından teminatlandırmada dikkate alınıyor.. insanlar genelde risk parametreleri güncellemesi dosyasının ilk sayfalarına bakıyor ancak asıl bilgi ilerleyen sayfalarda.. mesela burada görüldüğü gibi "Ürün Grupları Arası Risk Analizi (Inter-Commodity Spread Credit)" bölümü..iki farklı enstrümanda poz açıldığında (karşılıklı ters) teminat kullanımında ne kadarlık katkı (credit) oluyor onu gösteriyor..
Bu vade denişimlerini gıcık hale getirmeyi pek sever pala göz.
Eskiden de arada bir yapardı.
Sanırım palaların savaşı öncesi,
palaların poz takası gerçekleşiyor.
Diyecem;
Mayısa bırakır gibi duruyor hesaplaşmayı,
lakin dolar prostat olmuş . asdas .:he:
ENJSA'da ML alımı %54 seviyesinde TRKCM ve SODA sonrası BIST30 için hazırlıyor olabilir.
MC saatide geçti yine hareket yok. Sanırsın dünya borsaları kapalı
Abd tükkanları açmış.
Ve millet bişi olmamış gibi saldırmış.
Bakalım heryerde aynı mı olacak.
x30 +0,02
x70 +0,84
x100 +0,20
xbank 0,39
viop 118800 +0,70 teorik 119048
Unutmayalım !!!
Kötü sistem iyi insanı her zaman yener .
........William Edwards Profesör ......
x30 spot
fokus garanti yatırım
genelde karanlık odada satıyor.
https://i.hizliresim.com/gOz6kc.png
Kırmızı görmeyi özledik be hergün yeşil yeşil korkunç bir ralli oluyo...
alan iki kademe üste satıyor.
2835 de actigim Sp shortlari 2.890 dan kapadik .etki metki umrunda degil bunlarin . tek amaclari var borsa yesil olsun ..
BIMAS ağırlık 11,25
GARAN ağırlık 9,323
AKBNK ağırlık 9,034
TCELL ağırlık 8,259
EREGL ağırlık 7,500
Lamı cimi yok 116,300 stop şimdilik vade sonu kapanışımızı altında yapma niyetinde yok AĞA
Günlük rekor gelirse endekste basarım şortu pala.