uzun vadeye girilmez.
Printable View
Baraj lar yapilirken onu besleyen havza incelemesi yapilir ama acaba yagmur suyu drenaj yapilirken o bolgeye gelecek olan su miktarina bakiliyor mu, elbette bakiliyor dur ama kac sene sonra kac bina olur ne derece su gelir artisi eksisi ne bakiliyor mu, turk gibi planlamacilik yapiliyor mu yoksa alman gibi mi yapiyoruz isi - lutfen herkese suc bulmayalim kendimize de batiralim su igneyi mi cuvaldizimi ne............
Finansman sıkıntısı çeken Bimeks tahvillerini ödeyemediği için Borsa İstanbul yönetimi yapılandırma için ek süre verdi
Bimeks'in ihraç ettiği borçlanma araçlarınn kupon ödemeleri bugün itibariyle gerçekleşmedi. Şirket daha önce borçlanma araçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların tamamlanmasına dair Borsa İstanbul'dan ek süre talep etmişti.
Borsa İstanbul ise 08/09/2017 tarihine kadar Bimeks'e ek süre verdi. Bu süre zarfında borçlanma araçlarının işlem sıraları kapalı kalacak.
BİST'ten KAP'a şu açıklama yapıldı:
İhraç ettiği TRSBMKS11810 ve TRSBMKS71814 ISIN kodlu (sırasıyla 20.000.000 TL ve 30.000.000 TL nominal değerli) borçlanma araçlarının 28/07/2017 tarihli kupon ödemelerini gerçekleştirmeyen Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) 18/07/2017 ve 21/07/2017 tarihli özel durum açıklamaları ile kamuya duyurduğu borçlanma araçlarının yapılandırılması çalışmalarının tamamlanabilmesi için, Şirket tarafından 28/07/2017 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya duyurulan ek süre talebi dikkate alınarak, Borsamız Kotasyon Yönergesi'nin 29/1-e maddesi kapsamında Şirkete 08/09/2017 tarihine kadar ek süre verilmesi ve bu süre içinde TRSBMKS91713 (yeni hali TRSBMKS12230), TRSBMKS11810 (yeni hali TRSBMKS12222) ve TRSBMKS71814 (yeni hali TRSBMKS12214) ISIN kodlu borçlanma araçlarının işlem sıralarının kapalı kalmasına karar verilmiştir.
İhraç ettiği TRSBMKS11810 ve TRSBMKS71814 ISIN kodlu (sırasıyla 20.000.000 TL ve 30.000.000 TL nominal değerli) borçlanma araçlarının 28/07/2017 tarihli kupon ödemelerini gerçekleştirmeyen Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş.'nin 18/07/2017 ve 21/07/2017 tarihli özel durum açıklamaları ile kamuya duyurduğu borçlanma araçlarının yapılandırılması çalışmalarının tamamlanabilmesi için, Şirket tarafından 28/07/2017 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya duyurulan ek süre talebi dikkate alınarak, Borsamız Kotasyon Yönergesi'nin 29/1-e maddesi kapsamında Şirkete 08/09/2017 tarihine kadar ek süre verilmesi ve bu süre içinde TRSBMKS91713 (yeni hali TRSBMKS12230), TRSBMKS11810 (yeni hali TRSBMKS12222) ve TRSBMKS71814 (yeni hali TRSBMKS12214) ISIN kodlu borçlanma araçlarının işlem sıralarının kapalı kalmasına karar verilmiştir.
Evet, mevduat faizleri düşüyor. Ancak önümüz sonbahar, kış okullar açılacak, hava soğuyacak, masraflar artacak. Bu nedenle bir gözümüz de enflasyonda olmalı. Eğer enflasyon yükselirse faizlerde duraklama ve yükseliş başlayabilir. Bu arada bizim arap ülkeleri özellikle de Katar ile ilşikilerimiz iyi olduğu müddetçe doların yükselmesi bana göre çok zor.
katar falan hikaye,oradan evet biraz para geliyor ama katarlının parası değil o. katardan ancak şirket,g.menkul satışı ile dolar gelir ama o para bu ülkeyi döndürmez. katar iyice abartılmış bir balondur. neyse katarı boşver. Burada benim bir suçum yok dövizi ben arttırmıyorum. sorun bu yanlış ekonomi yönetiminde,ehil olmayan kişiler amatörce kararlar veriyor. bu özellikle TL genişlemeci politikalar ile dövizin artması her zaman garantidir. gerçi TL genişleme olmasa bu balon ekonomi çoktan durmuştu,ama bu KGF vs. diğer şark kurnazı kararlar sorunları öteleliyor sadece. kanserli hastaya morfin veriyorsun,iyileştiğini sanıyor. TL nin kalıcı güçlenmesi için önce bu orta çağ kafasının bitmesi ve 1923 te başlattığımız aydınlanma yoluna dönmemiz gerekiyor. TL tedavüle çıktığında beri ilk defa 1946 da gerici yola girdiğimiz zaman değer kaybetti, M.Kemal Atatürk zamanı 1 USD = 1 TL den işlem görüyordu.1946 dan sonra TL bugüne kadar 3,500,000 kat değer kaybettti,çünkü biz yanlış yola saptık. bu orta çağ kafası ile dolar 10-20TL olsa bile hiç şaşırmam. 1958 de bunların ağababası MENDERES döneminde Dolar 2.83'den 9.02 Liraya Fırlamıştı. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük devalüasyonudur. Torunları bu kafayla bu rekoruda kıracak. AZ KALDI
Powerpc ben de aynı fikirdeyim doların çok yukarı gitme potansiyeli var ama ben 1600 tl zararla 3.58 den sattım dolarımı temmuz ilk haftası. 3 ayda faiZe göre toplam zarar 6000 tl. Siz de aynı şekilde Zararınızı kabul etmelisiniz. Ben eylul de daha düşük seviyelern görüleceğini düşünüyorum bu yüzden alıma 3,4x lerden başlayacağım. Benimkisi de risk tabii farkındayım ama 14,75 ten faiz işliyor ve dolar 3.52 şu an. Eylul de fed faiz arttırmayacak ve sizin haklı olduğunuz doların yükselmesine yönelik düşünceler piyasa tarafından göz ardı edilecektir. 3.43 hedefimdir eğer tepki gelmesse 3.34 gelebilir
Full girdiniz o zaman .kademeli alsaydiniz 3.47 civarında kalan kismiyla ortalama düşürurdünüz.
ben uzun vadeciyim, TL ye dönmediğim sürece zararım falan yok. dolarım yine aynı dolar. kimse kusura bakmasında benim TL ye dönme niyetim yok. ha şu olur doların bir kısmı ile CHF,GBP,EUR arbitraj yapabilirim. ama neden TL de durmam gerektiğini burada kimse açıklayamadı,hep realiteden uzak miyop cevaplar verildi. yani FASA FİSO. şu kesindir: TL vadede olan %99 devalden kaçamaz,keklik gibi avlanır. ben kimseye niye şöyle böyle yaptın demiyorum ama nedense bana dolarda olduğum için bir düşmanlık var,bence bu düşmanlık değil HASET.
Adam orada rahat ise ki oyle oldugunu soyluyor daha ne kurcaliyorsunuz?
Syg,
Bir gun gelecek ben de tum kagitlarimi satip, parami dovize cevirip muhtemelen Tr'deki faizin 1/3 une razi olarak yurtdisina gidecegim.
Sirf huzurlu olmak icin bu bedeli odeyecegim.
Ben Power'i cok cok iyi anlayabiliyorum.
Syg,
Sayın Dudu, o zaman da bıyıklı yabancı statüsünde eski temettü hisselerine yatırım yapabilir.
iyi geceler
Düşmanlık yok , doğru yoldasınız uzun vadede.
Ama yaptğınız 100 bin tl lik aracı kaskolamak için 3000tl her yıl vermeye benziyor. 5 yıl boyunca bir sorun olmadı diyelim 15000 zarar. Yani doğru yoktur kesin bir şekilde, eğer kaza yaparsa arabanız haklı çıkarsınız. Tabii bu kazada can kaybetmemek koşuluyla.
Dolar sizin kaskonuz , arabaya kasko yaptırmaktan bir farkı yok, ama çok yüksek bir kasko bedelinzi var şua anda. Kaza durumu ise ülkede devalasyon olmasıdır, bu durumda paranızı çekebilirseniz -kazadan sağ çıkabilireniz- sorun yok kardasınız .
hafta sonu cuma burgandan 93k nın dönüşü var.
bana yapı kredi hala 14.1 veriyo.eger 14.75 tekrar vermesse burganda kalmayı düşünmüyorum.
Adam hakli ve kesinlikle yalniz da degil.
Ona dokunmayin.
O kendini orada huzurlu hissesiyor siz ise mevduatta.
Bana %5 net dolar faizi bulamadiniz hala. :)
Syg,
Crash tum hiziyla yolda.
Bugun yaptiginiz yuklu bir market alisveris fisinizi saklayin.
1 yil sonra o fisi elinize alip ayni alisverisi bir daha yapin.
Sonra aradaki fark kadar gelirinizin artip artmadigina karar verin.
En sonunda da yonunuzu belirleyin.
Syg,
Türkiye ile almanyayı karşılaştırıyor adam (almanyayı küçük yazdım bilerek). almanyada asgari ücret 1400 euro Türkiye'de 1400 TL. Kimin alım gücü daha yüksek:
https://youtu.be/pQxjgH9DSSg?t=320
Burada ise alışveriş yapmış:
https://www.youtube.com/watch?v=E1ZlqZFz3KE
Bizim memleket cennet cennet.
Bizim memleket cennet.
Her seyin iyisi bizde.
Ama alim gucumuz dusuk.
2 mio kisi Belcikali gibi yasiyor, 78 mio kisi ise Bengaldesli gibi..
Syg,
En son Yunanistan'da dana etinin kilosuna baktim.
1 kg guzel tas kebablik dana etinin kilosu 40 TL idi.
Domuz ise yarisi kadardi.
Gittigim market Lidl, almanlarin Bim'i.
Syg,