algılayabildiğim en pahalı aşı işçiliğin ve maliyetlerin en düşük olduğu ülkeden
Printable View
algılayabildiğim en pahalı aşı işçiliğin ve maliyetlerin en düşük olduğu ülkeden
bunlarda böyle fiyat açıklamış
Öte yandan pandemi sırasında aşıdan kar etmeyeceğini taahhüt eden AstraZeneca, hükümetlerle ve uluslararası sağlık kuruluşlarıyla, maliyetini doz başına yaklaşık 2,50 dolar olarak belirleyen anlaşmalara varmıştı.
ABD ve İsrail den henüz hiç bir ses çıkmadığı ama göre. Masada İran operasyonu mu var. Irak'taki füze olayı ile altyapı hazırlanıyor gibi geldi bana
Virüs çıktıktan sonra kaybolmaz evrim değiştirir mutasyona uğrar ama tamamen yok olmaz. Bir tane canlı kalıncaya kadar var olur.
Ayhan Başkan esir telaffuzunu kimse dile getirmiyor. PKK devlet oldu da onun altyapısıi bu telaffuz.
Doları olanlar için 3 grup var. Birincisi faiz ile işi olmayanlar. İkincisi dolar yükümlülükleri olanlar. Üçüncü grup ülkenin risklerini göz önünde bulundurarak bir sıkıntı ile tavan yapar beklentisi ile bekleyenler. Bu gruplardan üçüncü grup hariç dökülen olmaz. Ayrıca kur maliyeti enfilasyon dahil 9 un üzerinde.
bambaşka şeyler.. kedi kuş kadar hemde. 2 side hayvan/tüylü okadar.
arada algı salgı basınından gına geldi artık..
muhtemelen her yıl aşı olunacak..(tartışılır/rant)
yada her agresif mutasyonda tekrar kampanya..(patates güzergahı)
nereye evrilecek ?(sorun)
sönümlenene/evrimsel açmaza girene kadar burada.(girerse)
baharda tek hücreli PR angutları, tv de işte insanla yaşamayı öğrenecek teraneleri anlatıyordu..
forumda da vardı..
biri çıkıpta kuduz kayıtlı tarih boyunca var.. hiç birlikte yaşamayı öğrenmişe benzemiyor demedi.
'kimsenin' insanı taktığı yok.. ne düşündüğünü de.
algı salgı herşey..
modern insanın, doğayla uyumsuz sistemi ile yapacak bir şey var mı ? YOK...
toplu insan hareketlerine optimize olmuş ulaşım/ticaret vb engelliye bilirmisin.. HAYIR..
Toplu yaşama/nufus... Yapacak bir şey yok..
hastalığın işleyişi/yayılışı.. kökten insanın sosyal yaşamı/gezmesi/sosyalleşmesi temelli..
gidene kadar(giderse yada biçerse) torbandan ne jeton çıkarsa katlanılacak.
çıka bilir çıkmaya bilir...
gerisi tırı vırı.
3 ay sonra silinir gider.. aşılar elde kalır..
4 ay sonra vurur geçer '12 maymun' oynarız..(sağlarla..) :he:
bitcoin 50 K.dan sonra biraz dinlenir zannettim ama ne fayda..!!
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ulundu-1798527
bu haber 5- 6 ay õnce çıkmıştı ..korona salginını bu ilac bitirse bitirecek.bitirecek derken hastalik bitmez de tedavisi olunca.tam eski normale dönülebilir.
Şu an Netflix de Şikago yedilisinin yargılanmasıni izliyorum , 10 numara 5 yıldız film izlemeyen varsa öneririm .Yargıcı bakalım nasıl bulacaksınız .
Bu başlığı şu anda 45 kişi okumaktadır. (13 üye ve 32 ziyaretçi)
Herkeş beni bekliyor...şimdi ben yazacam sonra herkes basıp gidecek, topikteki son gönderi benimki kalacak....:shh:
Çıt
Kanada'da konut kredi faizi , ilk 5 sene icin YILLIK % 1.24 ( toplam 30 yil vade, 5 yilda bir yenilemeli )
London, Ontario'da konut fiyatlari bu nedenle yukseliyor ve ne satilik ne de kiralik ev bulmak mumkun.
Artik konut satislari acik artirmayla yapiliyor.
2000 senesinde 108.000 cad.mortgage cekerek 120.000 cad.ye aldigim konut, 500.000 cad. fiyatla acik artirmaya girecek, beklentim 600.000 cad.
https://matrix.itsorealestate.ca/Mat...=&rk=107884239
500.000 cad. pesin verip alacagim ev de bu.
imzalari attik.
London Ontario bir universte kenti.
UWO.CA
Pandemi'den sonra, ozellikle Toronto'dan cok goc aldi.
Nufus artiyor.
Bu konut ile ilgili bu bilgileri niye yazdim ?
1. Turkiye'de akillara zarar fiyatlar karsinda, milletin bir mukayese yapabilmesi icin.
Az-gelismislik, cok ciddi bir fenomen.
Turkiye'de hem cok ciddi bir belirsizlik hem de verilen para karsiliginda alinan degerin Kalitesizligi gibi bir sorun var.
Verilen para, goreceli olarak, dunya fiyatlari ile ayni, ama aldiginiz deger cok dusuk.
Super marketlerin satis fiyat oyunlari gibi.
Fiyat yuksek, satamiyor, fiyati dusurmuyor, ya kaliteyi dusuruyor, ya gramaji.
Irlanda'nin Cork kentinde, konut fiyatlarina baktim. Istanbul'da o fiyati verecek olan adam bu parayi neden veriyor diye dusundum.
Irlanda AB uyesi, Ankara anlasmasi hala gecerli, yani Ingiltere ile birlikte hareket etmediler.
Irlanda'nin en onemli ozelligi, belki de avantaji, AB uyesi ama Shengen Vizesine tabi degil.
Yani Irlanda vizesi alip Hollanda'ya gidip siginma muracaati yapamiyor vatandas.
O nedenle hem vize almak kolay, hem imkanlar cok daha genis.
Konut fiyatlarina bakiyorsun, 800.000 TL. gibi fiyata, cok daha cazip bir konut almak mumkun.
Yatirim icin diyelim, veriyorsun bir emlak sirketine kiralamasi icin, ayda 950 Euro kira aliyorsun.
Burada kiraya bile veremiyorsun, cunku odemiyor, hukuk yok vs.
Bu benim inceledigim Irlanda.
Belki Almanya, Fransa, Ispanya, Italya, Hollanda daha cazip.Bilmiyoruz incelemiyoruz.
2. Buyuk bir guvensizlik var.
Bu muteahhit dedigimiz adam, cakalin onde gideni.
Nasil guveneceksin, tamam daire yi goruyorsun, eger diger gorduklerine gore daha cazip diyorsan, daha mevki diyorsan, bu cakal senden o farkin parasini aliyor zaten.
Ve dunyanin parasini bir belirsizlige koyuyorsun.
AB neden cazip, hukuk duzeni nedeniyle.
Peki avrupa'da kiraci kacmiyor mu, kaciyor tabiki, ama bir ikinci ev bulma sansi yok. Yani sadece tek bir ev sahibini opebiliyor.
O yuzden yazdik, bir fikir verelim istedik.
Insanimiz istismar edilmesin, kandirilmasin diye.
Aramızda yurtdışı yatırımı olan milyonerler var saygıda kusur etmeyelim
Türkiyede durum çok farklı. Onlarda ev kıtlığı var, bizde ev fazlası.
Birden fazla evi olana ek vergi koyarlarsa konut stoğunu eritmeyi falan unutsunlar.
Geçtiğimiz 10-15 yıllık emlak furyasında ev sahipliği oranı artmamış, aksine düşmüş. Yani yeni yapılan evleri kiracılardan çok emlak yatırımcıları almış.
Şu anki evleri de alsa alsa yine kenarda 10-20 tane evi (birkaç milyon lira da parası) olan kişiler alır.
Stok eritmek istiyorlarsa, bu kişileri cezalandırmaları değil aksine teşvik etmeleri gerek.
(geçtiğimiz yıl düşük faizli kredi dağıtmalarını hatırlayın. Ucuz krediler hiç evi olmayanlara değil, teminat gösterecek bol bol evleri olanlara verilmişti)
Ayrıca şu da var.
Önümüzdeki ay devlete kira geliri vergisi vereceğim.
Devlet beni cezalandırıp evimi ucuza sattırırsa parayı komple dövize ve altına çeviririm, sittin sene bozmam, sittin sene de tek kuruş vergi ödememiş olurum.
Evi alan kişi kendi oturacağı için ondan da vergi alamaz.
Devlet böylece kendi bacağına sıkmış olur. Buyursun yapsın hadi göreyim. :)
yerliler dikine dolarizasyona geçmiş 2.5milyar dolar almışlar. net rakamlar bugün açıklanacak.
Alkole zam mı yada bir düzenleme mi var. Toptancı alkol saklıyor. Rakıya sigaraya zam yapamazlar gibi yoksa Naci ipin ucunu salar.
Arkadaşim var bağ evi aldı. Varille rakı yapıp bütün arkadaşları ile içiyor. Kuzine soba patates vs var. Buz dolabı yokmuş niye yok diye sordum Ağustos da gece don oluyor dedi.
IMF Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan, Kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliği enflasyonu da kademeli olarak düşürecektir. dedi.
Gettigan, "Sıkı ve sürdürülebilir para politikası uygulaması, Türkiye ve yurt dışındaki yatırımcıların güveni için hayati önem taşıyor" dedi
Türkçesi yüksek faiz vermeye devam edin diyorlar.
Enflasyon kademeli düşecek zaten. Yakın zamanda TÜİK Başkanı değişti ya..
ne faizmiş arkadaş. açıklamalara gel. herkes birden bire sevgi pıtırcığı oldu.
https://twitter.com/haskologlu/statu...961795072?s=19
Yok mu indiren oldu her gün hedef daha düşüyor.
Yok devenin bale papucu!
6,5 altı yok bana göre 5,90 2019 başlangıcı enflasyonu ekle 6,5 olur
Bugün 100bp faiz artışı gelebilir en kötü ihtimal sabit bırakır
bence sabit bırakacak.peki üfe ile tüfe arasında 11 puan fark var buda önümüzdeki 3 ay daha enflasyon yükselecek demektir.bir daha ki ay yükselen enflasyona karşı 100 puan artırım yapabilecek mi.zaten piyasalar drugun.bu gidişle tersten batacak devlet.vergi geliri ihracat turizm cari açık hep sorun görünüyor bu faizlerle.burda yabancı girecek te 6 ay sonra 6,5 den mi çıkacak.olur diyen buyursun girsin.bu kadar orta noktadan uzaklaşmak çok ciddi zararlar verecek.millet dolarını bozarmı.hiç sanmıyorum.1 1,5 yıl sabit kalınca çözülme olur.şimdi olmaz.1,5 yılda sabit kalmaz.çıkış yolundan ziyade izlenmesi gereken en hasarlı yolu da yazmak mı şimdilik ona da gerek yok.ytd.
Bugün regaip kandiliymiş. Bugün faiz artısi beklemiyorum. Artık önümüzdeki ay inşallah sübhanallah faiz artırırız. Gavurun parasının belini kırarız.
Eğer mb daha alttan dolar toplamak istiyorsa,planları bu yöndeyse 0.25 veya 0.50 sembolik bir artış yapar,eğer artış olmazsa bu seviyeleri alım için yeterli gördüğünü anlarız,ayrıca nisan gibi faiz düşürülmeye başlanır gibi....
En geç Ağustos sonunda;
Vay be bir ara dolar 7,00’nin altını gördü diyerek bu günleri şaşkınlıkla hatırlayacağız.
ortalama her ay 14 milyar dolar ihracat var.%10 düşse 1,5 milyar dolar sadece orada kayıp olur her ay.ayrıca ödediğin faiz giderleri daha yukarısı hiç mantıklı değil.7,5 a kadar 3 ayda getirip 3 ayda 7,5 7,7 te tutarsa en mantıklısı bence bu satten sonra.ytd.
hergün bir şeye zam geliyor. enflasyon nasıl düşecek! merkez kasalarını doldurmadan ülkenin ekonomisi , abd başkanının ağzında olacak. bu durumda faiz inmez. sabit bırakması da çok güvenli değil. arttırması gerekli ki dolar daki vatandaş tl ye dönsün. bu durumda dolar geri gelebilir. bunu önlemek içinde merkez dolar alacağını açıklamalı. kısaca 100baz puan artırıp, doların 7-7.2 arasında kalmasını temin edecek dolar alacağını açıklamalı. batık ülke için 4- 4 lük çözüm yok.