dolar düz çigiye bağladı yine. ateşe işiyorlar galiba. :)
ytd
Printable View
dolar düz çigiye bağladı yine. ateşe işiyorlar galiba. :)
ytd
Deve dikeni sozu bu cografyadan cikmistir, baska dilde yok.
bencede bayadır 12 de durdu bakalım
https://yorum.altin.in/tum/dolar
Güney Kore Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 1'e yükseltti
Dünyadan masallar
Halk tv , tele1 gibi muhalif ( güya ) kanallarda sürekli Selahattin Demirtaş ' ın tahliyesi felan konuşuluyor. Böyle muhalif kanallar oldukça daha çok bekler muhalefet .... Yahu ortalık yanıyor, insanların cebindeki paranın değeri gitmiş siz halen hukuk, adalet felan devam edin. Yatırım tavsiyesi değildir.
Şimdi diyelim doların yukarı çıkacağından eminsiniz ,habire bayrak direği mi dikersiniz.Maliyeti makul tutabilmek için arada elbet dökülenleri toplama molaları verirsiniz.Buraya kadarmış diyenler satınca sizin nihai maliyet çok aşağıda olur.Artık ben doların olayına spek misali bakıyorum.Sanırım tahtacı hükümete sıkı bir ceza kesmeye kararlı,dün katardı ,bankalardan dolar satışıydı şuydu buydu bizimkiler bir cevap verdi.Ama elbet maç bitmedi.Olay 1994 tarzı olacaksa o zaman da çiller mutlak iktidardı onun da astığı astık kestiği kestikdi,kadını ve bizi baya hırpaladılar malum güçler.
Ha bizimkiler gene benden sonra tufan deyip faizi artır yüksek faiz düşük kur olayına seçime kadar geçerlerse kısa süreli bir durulma olur.Ama sonuç değişmez durum venezuela,arjantin tarzı bişi olacağını gösteriyor
Reis ölümcül günahı şu faiz olayına direnen üç merkez bankası üyesini görevden almakla yaptı,onu affetmezler,bunun cezasını keserler.
sanki birileri 12-13 lerden satip cok alttan alacak gibi hareketler oluyor.
https://i.hizliresim.com/qnjz3mg.jpg
İktidar partisinin profiline bir örnek....
Evet ama arada şu fark var Demirel bunları yaparken kendi politik çıkarını besliyordu.
Erken emeklilik deyip bedelini sonraki kuşaklara atıp seçilmeyi başarıyordu.
Ciddi şahsi fayda sağlıyordu bu işten.
Burada öyle bir durum yok. Tam tersi seçmenin çok büyük bir kısmı dövizde.
Bunun yanında o hareketi yaptığı anda elde edeceği 1 gram fayda yok. Aksine anında kesilecek bir hesap var.
Hem politik hem de ekonomik.
Ayrıca şu anki durum Demirel'in zamanı ile denk değil. Demirel'in zamanında TL konvertibilitesi dahi yoktu.
İstediği gibi at koşturabilirdi.
Mevcut durumda özel sektörün , devletin ve dolaylı olarak yap işlet devret ile yine devletin devasa döviz yükümlülükleri var.
Günün şartlarına ve elde edilecek çıkar ve faydaya göre düşünmek lazım.
su zamlardan sonra herseyi gectim saglik sektoru,ilac sekoru ne olacak onu merak ediyorum.en son euroyu 5-6 lardan mi ne hesapliyorlardi.
Dün bi benzinliğe gittim, son iki zamda gidip geldiğine değmez deyip gitmemiştim, bu sefer fulliyeyim dedim, sıra bana geldi pompacı benzin yok dedi, hayda bi atraksiyon, neyse yardırayım bi başkasına dedim, bi kuyruk bi kuyruk amanın. Bekledik aldık artık. Depoda benzin varken yok diyebilir mi, dedi diyelim napmak gerekir akşam akşam bilemedim. Enteresandı.
Kanımca böyle bir şeye kalkışıldığı an ülkede kastelli vakasını mumla aratacak ayaklanmalar ve isyan bile çıkabilir sayın rxpu. Bakmayın kimsenin gık demediğine şimdiye kadar bi şekilde sus pus edildi kitleler ama dişinden tırnağından artırdığı servetine kadar göz dikersen işte o zaman Mad Max Türkiye vizyona girer kesin. :evil: Zaten millet burnundan soluyor hiç olmadığı kadar ayyuka çıktı serzenişler son gidişatla birlikte. Patlama için bahane olur.
Denizbank / hakan ateş: Kurun enflasyona geçişkenliği var
Mühdan Sağlam
@muhdansaglam
- Türkiye ile Gazprom arasında yapılacak anlaşmada kurdaki oynaklığın Gazprom'u tedirgin ettiği ve peşin ödeme konuşabileceği konuşuluyor.
Crash tüm Venezuela otobanında.!!
Kendime masallar.!!:kahkah:
https://pbs.twimg.com/media/FFBzsJ2X...g&name=900x900
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
BAE ile swap anlaşması yapıldığı haberi de uydurma.. Böyle birşey olsa , örneği aşağıda olduğu gibi miktarı, süresi verilirdi. Henüz swap da yok!
PPK toplantı özeti :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e89631bbfa.jpg
Gidin BİM den Şok tan 101 den rafları boşaltın.!!
Bu fiyatlara.!!!
Yani Beleşe bir daha ucuza mal bulamazsınız.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
35-37 TL 1kg Çaykur çay.!!!
Bu fiyat çok beleş.!!!!
Batan geminin malları.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
nabıyonuz fakirler vuram mı şeye levyeyi cevap vermediniz dün sormuştum benzin düşer 50 lira kar edersiniz furam mı levyeyi :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Türkiye 5 yıllık CDS 475
kendine masallar değil aslında,hepimize tavsiye ve misal Dede korkut hikayeleri gibi ki...önümüzde ki sürecin özeti,hammadde sıkıntısı,kaynak sıkıntısı, kıtlık ve herşeyi ithal ettiğimiz bu günler de , imkanı olan ne varsa stoklamalı ,Grinin sonrası her daim Kara dır.
furdum levyeyi 11,96 ya ka hadi gene iyisiniz
11,90 kısa vade önemli. Altına kayarsa 11.68 -70 civarı gelir.
gecenlerde venezuelali adam kemerini gosteriyordu.!!!!
eski kemerine 6 tane delik actirmis!!!!
maduro'dan sonra!!!!
herkese efelenip bir sey uretmeden,!!!
bir bok olmuyor.!!!!
chavez de ayni boku yedi.!!!!
ulkenin durumu ortada..!!!!!
her populist gunu kurtaran rejim gibi
bu rejimin de diyetinin sonu yakindir..!!!
Maduro denen anti-demokratik hukumetin venezuela halkini ac birakmasidir..!!!!