bnch mark dediginiz zaman bir şeylerin de düşürücü etki etmesi gerekli..düşük yada fiyatı artmamış şey söyleyin bana? mesela gıda fiyatları demişsiniz ? sezonluk ürün konserve kavanoz kapagı...evelsi sene 15 krş idi tanesi gecen sene 45 krş olunca yuh dedik 3 kat artarmı..bu sene 1,25 krş oldu...enflasyon sepetinde agırlıgı olan şey bu sayılanlar peynir zeytin temel gıda..bununlar %150 artmışsa bir şeyler sabi kalmalı yada düşmeli ki enflasyon düşük çıksın..giyim için geçen sene basic t shirt lcw de ..28-30 tl arası geziyordu ..iş yerinde giymek için sık sık alırım ..bu sene 69,90 dan başlıyor 89,90 a kadar ..beymen veya kıgılı veya B&G den bahsemyorum...sıradan yurdum insanın alışveriş yaptığı yerden örnek veriyorum...ee giyim de düşmemiş...elektirk dogal gaz benzin vs ..bütün bunlarda %200 %300 arası artış var..demek ki enerji de mancmarkı indiricek bir etki yok...barınma aynı ülkede yaşıyoruz ..ev fiyatlarının uçuşu herkesin dilinde sadece ev fiyatları %150 arttı ..kiralar sormaya bile gerek yok...ev sahipleri ile kiracılar arasında açılan davalardan mahkemeler doldu taştı...kira artışları da %100 ün üzeri bencmarkı ne aşagı çekti lutfen bilelim.. ucuz kalan şey neyse gidip onu alalım bari..