SPAR 19 GUAM adasından havalanmış şu sıralarda Güney Çin denizinin güneyinde Brunei önlerinden geçiyor.
https://www.flightradar24.com/SPAR19/2cdf5e4d
Printable View
SPAR 19 GUAM adasından havalanmış şu sıralarda Güney Çin denizinin güneyinde Brunei önlerinden geçiyor.
https://www.flightradar24.com/SPAR19/2cdf5e4d
kosovoya baktım ufak yer savaş etkilemez borsayı
Coinlere inceden çakmaya başladılar gibi.
Sadece merakimdan soruyorum , Siz hala hic asi olmadiniz degil mi Sn Patrick.
Eski bir Dr komsu vardi. Soguk suyla dus almanin cok faydali oldugunu soylemisti. Vucudunu soguk suya havaya alistir demisti. Tansiyon seviyen normale doner , vucudun direncli olur vb. seyler soylemisti hatirladigim kadariyla.
Bu arada paylasimlariniz icin cok tesekkurler sn. Hurkus videolariniz ve yazilariniz oldukca bilgilendirici.
Tesekkurler sn myfinans. Cok degisik urunler varmis. 3 bin TL probiyotik var 10 sase. Hepsi bir arada olsa gerek :)
https://www.dogadanbizim.com.tr/akke...i-gida-10-sase
Beyler yarın ayın biri. Yeni zamları açıklayacağız. Yerli ve milli zamlar.
Resmi gazetede dogal gaz elektrik zammi yok .
:he: Adamlar hazırda bekliyormuş...
*o kırmızı ne ?
Habertürk'te program var, Kavcıoğlu'nun açıklamaları filan...
Adamlar enflasyonun nedeninin parasal genişleme olduğunu, kredi çekip sanayicinin dolar aldığını, bankaların tahvil mevduat faiz farkından hamuduyla götürdüğünü kavrayamıyorlar arkadaş. Adam hem faizin düşürülmesini savunuyor, hem de enflasyonla mücadele programı diyor, deli olacam.
Kavramamaları mümkün mü?
abuk laf atıyor.. ahali gevişlerken yapacaklarını yapıyorlar.. :he:
gıda muhabbeti bitmiş mesela.. :p
Bu BBP de tek kafası çalışan muhtemelen rahmetli Yazıcıoğlu imiş...
Arka kapıdan satılmamıştır, hepsi kayıt altındadır diyor, kayıtsız olaydı bir de...Yaw sabit kurdan serbest piyasa rejiminde 42 milyar dolar satıldı, ihale mihale yok, aylar sonra millet hesap kitap zorla keşfetti, ta Kavcıoğlu göreve gelip de ilk TV programında bunu kabul edene kadar da herkes bunu reddetti yok öyle bir şey dedi, ilk o kabul etti, evet herkes aldı açın bilançolara bakın hepsi belli dedi, yani ayrım yapılmadı bütün sanayicilere verildi dedi, niye gizli saklı, niye sabit kurdan, niye sadece sanayici, var mı böyle bir usül..
Adamlar o meşhur powerpoint sunumunun ardından 42 milyar doları almış ve bu esnada halka satın merak etmeyin düşecek denirken, sonra 2020 den sonra, KKM yi çıkarmaya kadar giden süreçte bütün sanayiciler düşük krediyi çekip yine almışlar doları....Söylüyor işte açık açık daha ne desin...
Sanayici kredi çekemiyormuş, lan bu çektikleriniz noldu, 1 yılda trilyon dedi yaw....pess..valla pes..
Kavcıoğlu' nun tek iyi özelliği şu, adam dan diye doğruyu söylüyor, en azından bu dolar konusunu gizlemiyor kıvırmıyor, böyle böyle oldu diyor, ilk TV programında da söyledi, şimdi de söyledi. Diğer konular zaten enflasyon tahminleri, cari açık, ihracaat vs. abarak gubarak, şaşı bak şaşır...ona yapacak bir şey yok...Ama ilginçtir, dolar konusunda doğrucu Davut adam...çok değişik yani..
Evet en güzel soru; 20 Aralık gecesi 18.40 dan milyonlarca doları satıp ertesi gün 10.30 a kadar düşünce alan kim, açıklansın...
Sessizlik, ben de merak ediyorum filan...
Yatacak yeriniz yok ulen...
:he: iyi mi ?
çene yapacağına, yetkisini kullansın, kullanamıyorsa/tasmasını tutuyorlarsa,
hır gürünün bir değeri yok..
maksat gündem meşgul olsun.
Abiler, o powerpoint sunumunun yapıldığı tarihteki dolar kuru o 42 milyar doların maliyeti, üstüne KKM öncesindeki dolar hareketinin ki 8.26 dan ve hemen öncesinden başlıyor bence hareket oradan ve sonrasında zirveye giderkenki ortalama da 55 milyar doların kur maliyeti, 55 milyar dolar almışlar....
Yani bu dolar düşmez, o yüzden KKM ile 10.30 salınıyor ve hemen tekrar 14 üzerine atıyor, 42+55 in maliyeti belli, bu enflasyonist ortamda hesabını siz yapın, doktor sen seversin sen yapıver hesabı...
Vatandaş da halay çekmeye, dolara sünkürmeye devam etsin....titanizm...yaşasın kötülük :evil:
Yaw, açık açık söyleyen bir o var, o da bunu açıklamasa kendimizden şüphe edeceğiz, en azından doğrusunu bildiğimizin bulduğumuzun teyidi oluyor...Yoksa ne kalıyor geriye, 6 ay gözümüzü kapatalım, pozitif olalım, gözlerime bak...
55 milyar dolar aldınız ulen verdiğimiz düşük kredilerle diyor....ya hiç demese??
https://pbs.twimg.com/media/FY-OhZ6X...pg&name=medium
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
hesabı yapmam.. yaparım da yazmam. :he:
o dolar düşer de.. hemde cilt beyazlatıcı seviyede düşer de..
sonra olacaklar hızlanır. -cak ekini özellikle kullanıyorum.
ama şunu yazarım..
mesela tatil öncesi gündemden eser yok..
oysa okadar çok muhabbet geçiyordu.. takip edecezler
efelenenler, haberler,
varyansın modu..
tıss olmuş..
bir allahın kulu da ceylanpınar TİGEM gibi dünyanın en büyük en modern
çiftliğinin olduğu ülkede bunlar neden konuşuluyor/oluyor demedi..
kalitesiz oyuncuların, kalitesiz izleyicilerin olduğu, kalitesiz bir tiyatro.
heh...
muhalefetin gazını alıyorsa sorun değil.. takvim dışına çıkılmasın kafi.
hopium işte.
mesela
dovizde alcılarda bu kadar yüksek kaldıraç oranı/swap faizi varken
ve aşağısı bomboşkene..(evet bomboş..)
borsada da parakende müşterisi patlaması varkene.. kredi de dolu..
hesabımda sorun yoksa.. 1:1.044 ün üstü pozisyon alan herkesi 24 saat içinde sıfırlatıp allahlarıyla buluştururlar.
bankalar olağanüstü durum diye parakende ekranlarını dondurur oldu bitti...
öyle bir abuk durum var. daha doğrusu ortam var..
sonra döner 40 yapar. :he:
Orda asıl, MB piyasaya müdahale ederken, olduğu gibi karşılayıp hareketi ters yüz eden bankaları ve kurumları cezalandırdılar, çoğu işlem de iptal edilmiş, öyle deniyor, tabi vatandaşın ki edilmemiştir..
Sabahına herkesi hizaladılar, ama alan almış diğer piyasalardan, kaldıraçlıları kıstırdılar, 2-3 sene önce de yabancı bankaları kıstırmışlardı fx piyasada, her gece savaş vardı online, sonra yasaklamışlardı işlem yapmaya swapları fırlatmışlardı bunlara TL satanlara kısıt getirmişlerdi, hepsi açık pozlarla kalmışlardı, sonra anlaştılar, adamlar bastı gitti çekildiler.
Bi tek sanayicileri kıstıramıyor arkadaşlar, hala üstten üstten konuştuklarına göre :p
kıstırma kısmı belli olmaz..
bizim ülkede bürokrasi/plutokrasi her zaman gerilla taktiği iie çalışır. :he: :he:
ufak boylu denenir, daha yüksek şiddetlisi yapılır.
çıkar faizi 80 yaptık derler..
akşamı merkezin kararı iptal ediyoruz, kapadıkta, CB lığına bağladık der.
olmaz diyebilirmisin ?
dertleri kredililerse, sıfırlatıp kapatmaysa..
imkan ve ortamları var.
bence kaldıraç açmayın :yes:
ooo. autobahncı gelmiş. hadi hayırlısı..
Kaldıraçlı long olduğum halde ben de stoplanmamıştım.
Overshoot sırasında, hele ki 50 haftalık ortalamadan çok uzaklaşılmışsa (daha önce bir çok kez anlattım) yukarıda bahsettiğimden daha büyük pozisyon açmak intihar olabilir. Fazlalıkların bir noktada kapatılması gerekir, ben öyle yapmıştım.
O yüzden önemli gördüğüm zamanlarda gelip kelepir/adil değer/overshoot dan bahsediyorum.
risk de devletin gerilla saldırırsı :he: :he:
finsansal filen değil.
valla batıyordum.. fx teminatı kurtardı.
fin yağni.. :he: zarar filen değil.. fin sıfır meteliksiz.
**14 üstü işlem kesmek/aç gözlülük yapmamak hayatımın en doğru kararı oldu.
usd uzlaşı kısmı sıkıntım :yes:
adamlar buradan yardırsa
her 1k ya
18 - 15 -200$
18 - 10 -800$
18 - 5 -2600$
merkezden başka shortçu var mı ?
!şok! faiz dese stoplarla yakarlar.. nereye kapanılacak.
hadi aralıkta gece alıcılar geldi.. kapanan kapandı...
bu sefer kim gelecek ?
Bu geceye kadar oğlan reşit olur.
Arjantin politika faizini %60 yapmış
https://twitter.com/charliebilello/s...57xbji-1gkkpHQ
çok saf bu Arjantinliler :)
Takılıyorum Sn Arap Şükrü, haklısınız elbette...VIOP ta MB 10 kaplan gücünde, GOD mode...mantıken ve tepkisel olarak VIOP ta dolar TL işlemi yapmamak lazım...en kelepir görünümde de bunu yapmayacağının garantisi yok, çünkü onlar mesela bazen bir yataya gereğinden fazla önem atfedebiliyorlar..v.s.
Bugünün merakla beklenen haberi Temmuz ayı ihracat ve ithalat rakamları olacak.
18 e 5 kaldı son saniyeler.havai fişek kutlaması var akşama[emoji39]
demin baktım ziraat internet şey alış 17,90 şey satış 18,20 :oleyo::oleyo::drunk::drunk: