Aslında kimin ne söylediği kimin ne dediği pekte önemli değil siyaset karmaşıktır bugün a dediğine yarın b dersin aslında siyaset kamuoyu ne istiyorsa odur rant mi rant ekmek mi ekmek ego mu ego kuru yemiş kuru gıda kuru kabadayılık vs vs sana bunları kim veriyorsa oyunu ona verirsin bu kadar basit aslında bizim ülkemizde siyasetin yönetimin asıl sorumlusu yine halkın kendisi kimse adil yonetilmeyi çalışarak kazanmayı istemiyor herkes bir adım önde olmayı kolay yoldan köşeyi dönmeyi istiyor tabi yönetenler ve muhalefette bu durumu bildiği için herkes kendince oy devsirmeyi kendine kar biliyor yoksa kimsenin süper falan olduğu yok seçim meydanlarında ki söylemler tam bir çağ dışılık halen daha 1950 den kalma siyasi söylemler le siyaset yapılıyor kimse dürüst değil halen daha din ve Atatürk sömürüsü var bunları aşıp da ortak bir dil bulamıyoruz maalesef mesela eğitim bilim teknoloji adalet sanayilesme tarımda verimlilik bunlar hükümetin politikası olmamalı devletin politikası olmalı hükümet sadece bunların işleyişini kontrol etmeli gerekli subvansiyonlari sağlamalı a partisi çıkıp ben bu şekilde daha iyi verim alırım der b partisi ise ben farklı bir yoldan daha iyi verim alabilirim der ve insanlar bunu tartışır