Teşekkürler iso2012
Peki açıklama zamanı anlamsız derken!
Zaten yarından sonraki gün son gün degilmiydi 9. Çeyrek bütçe için.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Teşekkürler iso2012
Peki açıklama zamanı anlamsız derken!
Zaten yarından sonraki gün son gün degilmiydi 9. Çeyrek bütçe için.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ciro ve faliyet karı fena değil ama finansal giderler geçen seneden daha fazla yemiş dönem karını malesef.
Geçen sene 3.ceyrekteki 53 milyon tl ciro yu yüzde 34 artışla 71 milyon tl 'ye çıkarmış.
Faliyet karı 9.8 milyon tl geçen seneki 9.3 milyon tl 'den %5 fazla gerçekleşmiş. Ama 9 milyon tl finansal giderden dolayı 880 bin tl dönem karı olmuş.
5.4 milyon tl dönem karı geçen seneki 1.7 milyon tl karın 3 katı olması olumlu. Ancak biraz daha düşürmeli finansal giderleri.
Son çeyrek ile birlikte sermayesi kadar faliyet karı açıklayacak şirketin dönem karı 5-6 milyon tl lerde kalmamalı.
Tabi patronumuzda 9 aylık bilançolar denetimsiz olduğu için finansal gideri bilerek şişirmiş de olabilir.
Bundan 3-4 sene önce yataş da iyi faaliyet karlarını finansal giderler ile eritiyordu şimdi 58 milyon tl 9 aylık dönem karı var. Hisse 23 tl lere geldi. Finansal giderleri azaltabilirse uşak da bir sıçrama yapacaktır ama bu çeyrekte gelen bilançoya göre daha zamanı var gibi.
Şimdi söz tahta yapıcı da artan ciro ve faliyet karını mı görecek yoksa finansal giderler ile düşük gelen dönem karını mı?
Bunlar tamamen şahsi yorum ve çıkarımlarımdır.
Ytd
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2017 6 aylık kari 4.6 milyon tl
2017 9 aylık karı 5.3 milyon tl
Yani son çeyrekte kârı gerilemiş bu olumlu bir durum değil.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hedef 12 Aylık bilanço 😀
Artık yapacak bir şey yok.
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar ben demedim mi çakallık yapacak diye.bak spek misin nesin senin insan olmadığın ortada buna şahitlik edecek çok insan var.bu hisseyi şirketi batırmadığın sürece alamayacaksın.2 ye getir 2,50 ye getir ne halt istersen yap.sen bu kucağa oturdun bir kere ne zaman kalkacağını ben belirleyecem.senin bu bilanço ihracat artışı hikayelerini kuş aklıyla inanmaz.oyna istediğin kadar ama unutma benim kucağımda oynuyorsun.ahlaksız paraya iman eden yaratık.
bütün gün endeks eksideyken hisse can çekişirken kapanıştan sonra açıkladılar,, bence eksi endekste fazla oynayamacakları için böyle yaptılar,, yarın biraz kıpraşıp yoluna devam eder,, ciro artışına rağmen gider fazla ama yatırım yapıldığını düşünüyorum,, yani işi büyütüyorlar,, elimde çok yok ama uzun vadede az az almayı düşünüyorum
2016 9 aylık kari 1.6 milyon tl
2017 9 aylık karı 5.4 milyon tl
Böyle bakınca da çok olumlu görünür.
Bir şirketin bilançosunu incelerken sadece dönem karına bakmanız doğru değil.
Eğer bu mantıkta iseniz gyo lara bakın her sene yeniden değerleme yapıp büyük karlar getirirler ama pek uçan kaçan da olmaz o büyük karlara rağmen[emoji6]
Üstte de detaylı yazdım evet çeyrek karı düşük gelmiş ama bu tamamen finansal giderlerden kaynaklanıyor.
Geçen yıl aynı çeyrekte 7 milyon tl olan finansal gider bu sene 9.3 milyon tl. Yani aynı finansal giderler bu sene de olsaydı şuanda 800 bin değil 3.1 milyon tl dönem karı konuşacaktık.
9 aylık toplam bakıldığında giden kar daha fazla.
Geçen sene 9 aylık toplam finansal gider 20 milyon tl iken bu sene 26 milyon tl.
Yani yine aynı finansal gider olsa 5.4 milyon tl 9 aylık kar 11.4 milyon tl olacaktı.
Bu şirketin ciro ve faliyet karı sorunu yok sadece finansal gider sorunu var. Sadece bunu hallederse geleceği iyi olur.
Halledemezse yerinde saymaya devam eder.
Bunlar da benim şahsi görüşlerimdir.
Ytd
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.