En son nicki "powerpc" olarak aklımda kalan arkadaş, 30 bin Dolar'a 900 bin TL'lik ev alacağını söylüyordu, muhtemelen o ev şimdi 200 bin Dolar'a dayanmıştır.
Printable View
En son nicki "powerpc" olarak aklımda kalan arkadaş, 30 bin Dolar'a 900 bin TL'lik ev alacağını söylüyordu, muhtemelen o ev şimdi 200 bin Dolar'a dayanmıştır.
Çoğunluk belki okumuştur dolar başlığında ama buraya daha uygun olduğu için ft-2 isimli kullanıcının gönderisi de piyasadaki durum açısından bir miktar bilgi veriyor:
"-ev fiyatları artıyor...ama satmaya kalkınca alan yok...geçenlerde takip ettiğim bir hisse epey düşünce kiradaki evleri satıp alayım dedim.. antalya dakini ayni sitedeki benzer evlerin en düşüğünün yüzde 10 altına, ankara da kini ise ayni apartmandaki başka satılık olanın yüzde 20 altına satılığa çıkardım....maalesef ciddi bir arayan çıkmadı...
--çıkmaz da...orta sınıfa hitap edenlerin 200 bin TL birikimi olacak ki alabilsin...
--benim de yeni alabilmem için bunları satabilmem lazım...ben de alamıyorum, maalesef...
yukarıya çekillmiş spek hissesi gibi...fiyat zirvelerde ama alıcı yok..."
Benim gözlemime göre dolar ile emlak birebir aynı seyrediyor. Yerine göre dolardan az, dolardan çok kazandıran vardır ama ortalama aynı.
powerpc gibi ben de bir yerde kırılma olacak millet dolar bulmak için evden vazgeçecek diye bekliyordum ama hesapta olmayan bazı şeyler oluyor.
1- FED'in faiz indirip para basması (covid bahanesi ile)
2- Suriyeliler neyse hadi oldu artık derken onun üzerine yüzbinlerce de Afgan'ın gelmesi
netice olarak kaybedilen bir şey yok. Evi satmaya kalkınca belki haftalarca beklersiniz, doları satmak için 1 tuşa tıklayıp 3 saniye beklemek yetiyor.
ytd
Hazine ve Maliye Bakanlığı: ''Sanki 150.000 dolar olsa alabileceksiniz...''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=396089
Arkadaşlar bu işi burada anlayan tabiki daha çoktur yıllardır burada yazan arkadaşlar yada emlak işini yapan arkadaşlar var. Burada ahkam kesmek te benim işim değil ama sanki 2020 den sonra ev dolar karşısında daha bir artıda.. Bence bunun sebebi emtialardaki artış ve tabiki konuyu yakından ilgilendiren demir fiyatlarindaki muhteşem artış. Altın ve bağlı olarak gümüş ve bunlara kolere demirde düşerse ev maliyetlrinde dususten dolayı ev fiyatları dusmesede bir süre sabit kalabilir. Taa ki ulkemizde faiz indirimlerimlerine basliyana kadar.
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Dolar karşısında kazanmış yada kaybetmiş demek için ne zaman aldığına ve nereden aldığına da bakmak lazım.
Benim çevremde 5 yıl önce ortalama 100bin dolar olan konutlar, son 1 yılda bu kadar artışa rağmen şuan ortalama 60-70bin dolar civarında.
Bizim ülkede konutu kredili almazsanız ufak bir krizde, dolar/altın karşısında zarar edebilirsiniz.
Peşin alımı kesinlikle tavsiye etmem.
Ytd
5 yıl önceyi kesinlikle kast etmiyorum son 1.5 yılı, yani demir fiyatının dolar karşısında arttığı dönemi baz alıyorum.
Genel olarak işçilik maliyetleri dolar karşısında eriyen bir Türkiye'de tabiki dolar almak ev almaktan daha karlı
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
İşin altın kuralını açıklıyorum
Tl borçlanmak!
Tl borçlanarak uzun vadeli kredi ile aldığınız herşey sizi kar ettirecektir
Bugün 1 milyon tl lik evi 300 bin verip 700 ü 10 yıl kredi çekenler bile kar edecek
Evimi aldığımda ödediğim 3500 tl için her ay 1500 dolar çekiyordum bankadan
Bugün ise 400 dolar ! Lol !
Neymiş dolar bazında kaybetmişmiş.külahıma anlatın. Zamanında dalga geçenler gelsin yazsın çok istiyorum.