Arada fark olmasini anliyorum
ama 1 gun ile kacirip 17 sene fazla calismak nedir? El insaf
Printable View
Sayın helal, işe giriş veya çıkış bildirgesi olmalı. O dönemde işe giriş veya çıkış bildirgesinde SSK nın kaşesi ve tarihi oluyor. Aksi durumda şahitli şekilde ben şurada çalıştım diyerek dava dahi açamaz. İşe giriş bildirgesi dışında aylık iş yeri bildirgeleri veya SSK no yazılı ücret bordrosu tarzı icmal belgeleri dahil SSK kaşe ve imzalı olmalı ki anlam ifade etsin. Yine o dönemde 4 aylık şeklinde bildirim yapılıyordu. Ben konut edinme yardımı bittiği dönemlerde işe başlamıştım, o dönemi iyi hatırlarım. Konut edinme bitti, üç beş yılda tasarruf teşvik kesintileri ile uğraştık, onlar bitti KDV iadesi ile uğraştık.
Eşimin 97 yılı girişi vardi. Elimizde sadece SSK kartı vardi. E devlette de görünmüyordu. O kartla sgk ya ekim ayında başvurduk, birbucuk ay içinde edevlete yansıdı. Eğer SSK numarasını biliyorsanız kurum kayıtlarında varsa işlerler. Eskiden tc no yoktu, bayanlarda ilaveten soyisim değişikliği de olduğu için tc noya eslenemeyen eski SSK girisleri e devlete yansimayabiliyor. Yatırım Tavsiyesi Değildir, en doğru karar herkesin kendi şartlarına göre kendi vereceği karardır.
SGK nasil batti diye soran olursa asagidakini gosterin
https://i.ibb.co/w75tMQV/FB-IMG-1672607944393.jpg
"2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştır."