sadece konjoktürün değişmesi ile enerji ve özelikle de yenilenebilir enerjiye olan talebin artması ile bir şirket ne kadar da değişebildiğine şahit olduk...gesan tam 15 kat çıktı...alfas yine tam 5 kat çıktı...geçmişte gesan bu günkü konjöktürde arz olsaydı 17 tl den değil en az 50 tl den arz olurdu diyordum...bunu söylediğimde bir çok kişi abarttığımı ve bunu bir yerimden uydurduğumu sanıyordu...oysa şu anda bunda hiç kimsenin şüphesinin kalmadığını tahmin ediyorum...alfas bunu bize net gösterdi..europower de bunu bize gösterecek...
gesan ilk arz olduğunda girişim elektriğin değeri 1,400 milyar , europowerin değeri ise 550 milyon tl olarak belirlenerek arz olmuş idi...kabaca girişim ,europowerin üç katı değerinde idi..
europower arz olduğunda yeni yatırımları ve kontjöktürün de değişmesi ile çok ciddi bir değerden arz olacağı çok belli oluyor..o zaman da gesanın şu anki fiyatlarının aslında iskontolu olduğu anlaşılacaktır...o yüzden de europower arz olurken ve tavan tavan giderken gesanın da olumlu etkilenmesini bekliyorum...