Endeks 142 bin, hisseler 90 bin endeksinde.
Printable View
Endeks 142 bin, hisseler 90 bin endeksinde.
12.50'de bir destek var, daha önce burayı ÜÇ kez yoklamış. Burayı görmeden rahat etmeyecek galiba...
12.32 ile tam destekte, buradan dönmeli artık...
Cuma günü yurt dışı borsaların hepsi ciddi aşağıda idi. Bizim borsayı da vermek için fırsat bildiler. Borsamızda derinliği zayıf hisseler çok fazla olunca robotların etkisi fazla oluyor. Son günlerde borsa bir düştü ise KOZA gurubunu üç düşürdüler, fırsat kollayankara gün doğdu. Buralardan bir yerlerden dönecektir.
Twiterda mahkeme kararının önümüzdeki hafta alınacağını duyuranlar var, bu kararlar bir birinin devamı niteliğinde. Önceki karar ceza mahkemesi kararı idi. Esas karar bu mu olacak.? Bilgisi olan varmı.?
BİST de şirket geleceğini etkileyecek ciddi beklentileri olan KOZA grubundan başka hisse yok. Bunun bir avantaj olduğunu düşünüyorum.
BİST in olası yükselişi halinde spekilasyonu yapılan şişirilmiş şirket hisselerinin artık yatırımcıyı ilgilendirmemesi gerekiyor, bunlarda değer kavramı yok edilmiş. Önümüzde 6 aylık bilanço dinemi var temmuz iyi aydır.
Dava Akın ipek firari olduğu için 24. Ağır cezadan ayrıldı, müsadere hususu Bölge idare mahkemesi istinaf mahkemesi ceza dairesinde haftaya görüşülecek
09.01.2012 15:59:10
KOZAA Özel Durum Açıklaması (Genel)
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Şirketimiz ile Teck Resources Limited'in iştiraki olan Teck Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Teck) arasında Giresun'da yer alan Konaklı Projesi'nin geliştirilmesi amacıyla bir ortaklar sözleşmesi imzalanmıştır.
Anılan sözleşme çerçevesinde Konaklı Projesi'nin geliştirilmesi amacıyla Koza Grubu'nun %60, Teck'in ise %40 oranında iştiraki ile Konaklı Metal Madencilik A.Ş. kurulmuştur.
Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'nin Konaklı Bakır Projesi'ne ilişkin hakları Şirketimize devredilmiştir. Ayrıca 50.000 TL sermayeli Konaklı Metal Madencilik A.Ş. paylarının 29.500 TL nominal değerli kısmı da Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'den Şirketimize devredilmiştir. Bu devir karşılığında, Konaklı Projesinde üretime geçilmesi durumunda cirodan Şirketimize düşen payın %4'ü oranında Koza Altın İşletmeleri'ne gelir payı verilecektir.
Konak Maden saha ruhsatı IPEKE. KOZAA ve KOZAL'a ait. KOZAA nın %52.25 i IPEKEnin. KOZLA cirodan düşen pay dan da IPEKE ye yansıma olacak. İşletmede son durum, TECH payı %27 ye düşürülmüş KOZAA payı artmıştır.
kağıttaki durum koyun can derdinde kasap et derdinde misali. 1 sene önce alan ky için kağıt reel değer olarak resmen çöp oldu. Tam bir senemizi yediler.
Aynen, ortaklik payi %23.25. IPEKE'nin ve KOZAA'nin fiyatlamalarindan indirekt olarak cok net boyle oldugunu gorebilirsiniz. Eger boyle olmasaydi, piyasa coktan bunun duzeltmesini yapardi, boyle bir atbitraji kimseye yedirmezler. Gecmiste piyasanin hatali fiyatladigi ISKUR ve ISATR hisselerinde cok hizli bir sekilde fiyat olmasi gereken noktaya geldi.
Burada da sabir ana kriter.
Yukarida yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir, yatirimlarinizi kendi degerlendirmeleriniz isiginda yapiniz.
KoZAL dan IPEKE ye yansıyan %23,25 hisse. O da KOZAA bağlı ortaklık vasıtası ile. Yanlış olan açıklama şekli. İstirakların iştiraklarını listeye dahil edip bir not ile düzeltmeye kalkarsanız bu iş sarpa sarar. Kim ne derse desin Raporlama hatası.
Mahkemeye gelince, istinaf mahkemeleri karar almıyor. Alınmış kararın yasalara uyup uymadığını inceliyor. İstinaf Mahkeme Kurulu, önceden verilmiş karar ilgili kanun maddelerine uymuyorsa bozar iade eder, uyuyorsa onaylar. Taraflara tebliğ eder.
İstinaf Kararını verilmiş olabilir. Yasal prosedürler kararı etkilemez ancak süreci uzatır. Onümüzdeki haftayı izleyeceğiz. Söylenenlere değil olacaklara bakacağız.
Kozaların %50.1 hissesinin müsadere ile hazineye devri hususundaki istinaf 4. Cezanın verdiği karar ceza daireleri genel kurulunda görüşülüp karar verilecek, akin ipek 'in twit attığı hususda bu karara ilişkin
Giresun konaklida bulunan maden sahası ile ilgili 2013 ve 2015 yıllarında çalışma yapılmış olup çed raporunda*2015 Çed raporunda 1.7 milyon ton bakır rezervinden bahsediyor, bakırın ton 9.800 $ 1.700.000×9.800=16.600 milyar dolar ediyor, merak edenler 2013 ve 2015 Çed raporunu bulup incelesinler
Sayın Angora
Bu yazılanlar
İstinaf için değil Yargıtay'ın işleyişine ait bir yargılama usulü.
İstinaf karar verir. Duruşma yapar.
İlk derece mahkemenin kararını onaylayabilir, bozabilir, eksik inceleme yapmış olduklarını belirtip ilk derece mahkemesine geri de gönderebilir, veya
İlk derece mahkemesi gibi karar da verebilir.
İstinaf tan sonra Yargıtay süreci başlar.
Dün eksi olan avrupa ve uzakdoğu borsaları bu gün artı durumda. Dünkü baskı hafiflemişe benziyor.
Sayın Angora, farklı bir şey söylemiyorum. İstinaf ara mahkeme durumunda ve neticede onay makamı. Yargıtay son aşaması. İstinafta görmüş davanın tekrar yargıtaya gitmesi tartışılır, ama yasa böyle.
Davanın itiraz yerinin baştan seçilmesi daha doğru bir uygulama. İtiraz yerinin, istinaf yada yargıtay dan sadece birisi olmalı. Bu durumlarda davanın konusuna göre veya şekline göre bir uygulama yapılabilir. Bunu da yasaların eksiği olarak değerlendirmek gerekiyor. Ülkemizdeki davalardan sonuç almaya bu süreçlerle ömürler bile yetmiyor. TMSF başkanının değindiği bu konu zannedersem, yıl sonuna kadar sonuçlanacak dedi, yasa değişiklikten bahsetti.
Sadece bu konu için söylemiyorum. Davalarda yasal süreç ülkemizde genel bir sorun.
KoZAA nın KONAK projesi yıl sonunda işletmeye alınacaktır. KOZAL ın Ağrı Mollakara projesi de önümüzdeki yılın son çeyreğinde üretime geçecek. Konak maden sahasının rezervi Mollakaranın üç mislinden fazla değerde. Kozaa, KONAK ta %77.4 işletme ortağı, gerisi Kanada şirketinin.
Konak ta 95 Ton Altın, Mollakarada 30 TON Altın rezervi mevcut. KONAK Bakır, Mollakara daki Gümüş rezervleri de çok çok değerli. Milyar larca dolarlık üretim getirisi görünüyor. Hayırlı olsun.
KOZAA nın %52.25 i İPEKE nın olduğu hesap edilirse beklenti çok çok büyük. Mahkeme kararları bu zaman süreci içinde nasılsa çozülecek. Şirkette genel kurullar da yapılmaya başlanıp bir düzene girilecektir.
Daha önce işletilmiş bir Altın Madeni sahası ile GÜBFA nın hangi fiyatlara gittini hepimiz seyrettik.
ASIL BEKLENTİ BUNLAR. ALTINLAR DAN VAZGEÇMEYE HİÇ NİYETİM YOK. :))
Basit bir bilgi ve hesaplamadır. yatırım tavsiyesi değildir. :))
Çok doğru. Bir hafta daha sabretmek gerekiyor. Önemli bir periyottaki iki önemli indikatör dipte kesişti. IPEKE ve KOZAA nın grafikleri bir birine çok benziyor. Bu defaki zirve 17,50 tepesinin üzerinde bir zirve olacaktır.
Bu arada aylık ortalama desteğini iki kere ziyaret etmiş oldu.
Temel analize dayanarak kişisel tahmindir.
Ya kardesler bu ne mahkemesidir bizi kandirip bu hisseye koydular.
Mahkeme karari olumlu cikarsa ucacak. Iki kat olacak. Falan filan
Arkadaşlar Akın ipek firari olduğu için 24. Ağır ceza Akın ipek 'in dosyasını 2020/20 nolu dosya ileayırdı, 24. Ağır ceza diğer kişilerle ilgili müsadere kararını vererek istinaf mahkemesine gönderdi ve istinaf %50.1 müsadereyi onayladı, kısaca şirketin Genel Kurul yapması için önünde bir engel yok, Ayrıca sirketin borsada işlem gören kısmınıda eklersek, Şirket Rahatlikla genel kurul yapar ve istediği kararı çıkarır
Bugün Alınan bir karar yok arkadaşlar birileri manipüle ediyor, spk nin artık dur demesi lazım bu tür yalan yanlış haberlere
Kurban Bayramı gelmeden her taraf kırmızı, İPEK başı çekiyor
Mahkeme 1 yıl ertelenmiş deniyor, teyit lütfen?
Arkadaşlar bu sitede uzun süredir üye olduğumu vede yazdığım şirketler ile ilgili tamamen doğru ve sağlıklı bilgileri verdiğim malumunuzdur.
Yeni oluşum ile bir mücadelenin içerisindeyiz bu nedenle aşağıdaki metinleri ilgili kurumlara göndereceğiz ama sistemler hata veriyor.
Tüm hissedarlar dan destek bekliyoruz.
Cuma günü aracı kurum raporları şirket yatırımcı ilişkilerini refarans göstererek hisseyi ne hale getirdiler.
Sagliklar dileyerek gerekli çabamiza katkı bekliyoruz.
Koza ipek holding dava süreci son durumu:
Ankara 24. Ağır Ceza Dairesinin 2017/44 sayılı kararında firari olmayanlar için vermiş olduğu müsadere kararı Ankara Bölge Mahkemesi İstinaf 4. Ceza Dairesinin 2020/786 Esas No ve 2021/749 Karar no ile onanmış olup, Firari olmayanların hissesi Hazineye devredilmiştir.
Hamdi Akın İpek ve diğer firari olanların dosyası 2020/20 sayılı dosya ile ayrılmış olup, 22 haziran 2021 tarihinde görülen dava 1 yıl sonrasına ertelenmiştir.
Ayrıca 07.04.2021 tarihli Resmi gazete yayımlanan Maliye ve hazine Bakanlığı 06.04.2021 tarih 2021/1 sayılı kararı ile Hamdi Akın ipek in mal varlığına feto terör örgütü dolayısıyla mal varlığına el koyma kararı verilmiştir.
Biz yatırımcılar olarak, Cimer üzerinden TMSF ve SPK ya yukarda belirtiğim mahkeme sürecinden bahsederek müracaatta bulunmamız zaruri olmuştur.
Ayrıca Genel Kurul yapmak ıçın engeli kalmayan şirkete de email atmamız yerinde olacaktır
Arkadaşlar artık mızrak çuvala sığmıyor, istinaf kararını verdi firari olamayanların müsaderesini onayladı, ancak şirketten tek haber yok, istese hemen Genel Kurul yapar, biz yatırım cılar şirketi genel kurul kararı almaya zorlamalıyız
Mızrak çuvala sığmayı bırak KY den çıkmıyor ki...
Ama her daim bu kadar atlayan oldukça bu devran boyle sürüp gider diye defalarca söyledik...
Tekrar ediyorum, bu piyasa bu KY bu borsanın en organize çetesinin, bu Fetö manipulatorlerinin önüne boyle yattikca bu devran boyle sürüp gider...
Fetöcüler bence de , görebildiğim kadarı ile koza gurubunda en baskın güç. Adamlar o kadar sinsi ki , koza gurubu hisselerinde her türlü pustluğu yapıyorlar , sonrada hükümetin adamları yapıyor diye basıyorlar yaygarayı. Bu adamlar , tabiri uygun ise komşusunun hayvanını çalıp , sonrada onunla birlikte hayvanı aramaya çıkan zihniyette kişiler. Ve bu fetöcüler her platformda ve sosyal medyada çok organize hareket ediyorlar. Güya küçük yatırımcıdan yanalar , lakin onların koza gurubu hisselerine gelmemesi , elinde hisse olanların satması için adeta bir taraflarını yırtıyorlar. Birde çeşitli forumlarda yazdıklarına bakın , devlet karşıtlığı , hükümet karşıtlığı adeta paçalarından sızıyor. Yazdıklarımdan etkilenmeden kendi doğrularınız ile hareket ediniz. Yazdıklarım sadece beni bağlar.
Mahkeme bir yıl ertelendi. Elinde İpeke olanlar fırsat buldukça satıyor ve satacak.
Sonra bir kanun, bir U dönüşü, mahkeme bir şekilde sonlanacak, kağıt bu arada toplanmış olacak, sonra uçuş...
Bir senaryodur, inanmayın, ancak bir kenarda dursun.
Ben her ihtimale karşı yarısını elimde tutuyorum..
YTD
Birtek eksik var guven
Ben sadece bir gözlem yapıp içimden geçenleri yazdım. Bana güvenmenize ve beni anlamanıza gerek yok. Zaten yazının altında herkes kendi doğrusu ile hareket etsin , yazdıklarım sadece beni bağlar diye yazmışım.MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese iyi geceler.
Hayırdır arkadaşlar siteye ölü toprağı serpilmiş gibi. Haftalardır bir satır dahi yazılmamış. Eskiden Fetösavarlar vardır. Onlarda kendi dertlerine düştüler herhalde. :)