https://www.cepteteb.com.tr/cepteteb...-faiz-oranlari
https://www.cepteteb.com.tr/cepteteb...-faiz-oranlari
Printable View
Odeabank usd try deki haftaiçi mesai saatlerinde güncel alış satış makasını bilen varsa payşabilir mi lütfen
Eski merkez bankası başkanı hangi üyenin ne yönde karar aldığının kamuoyuna açıklamanın Türkiye için erken olduğunu söylemişti. FED üyeleri toplantıdan önce kendi oylarının rengini belli eden açıklamalar yapabiliyor. Ayrıca sanırım toplantıdan sonra da hangi üye faiz kararı için ne şekilde oy kullanmış görebiliyoruz. Türkiye'de bunu görmek ve tartışmak mümkün değil.
Abdullah Yavaş konut finansmanı ve türevli işlemleri üzerine uzman bir isim. O nedenle düşük faiz dengesini savunması muhtemel. Ama bunu kesin olarak bilemeyiz.
Merkez bankası enflasyon ataletini önceden görebilecek araçlara sahip nadir kurumlardan biri. Eğer 24 Temmuzda bir faiz artışı görürsek bu mutlaka yüksek ataletli enflasyon dinamiklerinden kaynaklanacaktır. O nedenle enflasyondaki ataletin kuvvetini görmeden faiz ile ilgili bir şey söylemek erken olabilir.
Şu an bizlerin elinde enflasyon ataletini ölçecek yeterli veri yok, ama Tcmb'nin elinde var. Bu atalet reel faizi sıfırlayacak veya uluslararası yatırımcının desteğini kaybettirecek kadar yüksek bir güçte ise faiz artımı gelebilir.
Evet öyle gözüküyor ama gelinen noktada devalüasyonun kamu için zararı yararından fazla olmaya başladı zira tüm bu bahsettiğiniz sistematik içerisinde uzun dönemde para arzının büyük bir kısmı merkez bankasının kontrolü dışına çıkıyor. Şu an için para arzındaki döviz ve altın mikatrı %50'yi geçmiş durumda. Bu nedenle de merkez bankası para politikasındaki kontrolünü büyük oranda kaybediyor. Hatta devalüasyon dahi geçmişe göre çözüm olmuyor çünkü devalüasyon yapıldığında para arzının döviz kısmı da benzer oranda şişiyor. Yani para arzı içindeki döviz oranı yine değişmiyor. Bu geçmişe göre farklı ve üstesinden gelinmesi çok zor bir problem.
dış finansmana ihtiyacımız var mı ? Bu sorunun cevabı her şeyi açıklar ! Eğer hem faizi hem kuru durduracak ve hatta geriletecek güçlü bir dış finansman desteği ufukta gözüküyorsa faiz silahına dokunmaya gerek yok yada özellikle gıdada bir üretim patlaması yaşanırsa gene gerek yok
bu sorunu uzunca süre dolar fiyatını baskılayıp milleti yavaş yavaş tl'ye döndürüp sonra büyük devalüasyon yapıp çözebileceklerini düşünüyorum. halkın hafızası balık hafızası gibidir. dandik para birimlerine kısa sürede yeniden güvenip tekrar tekrar oltaya gelirler...
Dolarcı dostlar enflasyonu çok fazla hafife alıyor yap devalüasyonu kurtul diyorlar ama o kadar basit değil bu iş
Devalüasyon da yeterli olmaz... devalüasyon oldu diye yabancı gelmez...devamının gelmeyeceginden emin olmak ister...ama bir sorun daha var...yabancı büyük fonların birçoğunun Fed e karşı yükümlülükleri var..bankalar aracılığı ile bunlar fede ödeme yapmak durumundalar..Fed bilançosunu kucultunce piyasayı da fonlamayi azaltmış olacak....yani para kısıtlı..faiz yukseltsek de yeterince gelmeyebilirler.ya aşırı yüksek faiz verecegiz yada bye bye diyecez.MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim bankaların reel sektöre verdiği paranın kaynağı yüksek oranda diş borç.sendikasyon kredisi.bunlarin yenileme maliyeti artıyor.cds in yüksek olması libor + ek faiz yükü oluşturuyor.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani sadece iç dinamikler değil büyük oranda diş dinamikler de faiz oranlarimizi belirleyecek.ilk işaretler Halkbank'ın eurobond faizlerinde görülmeye başlandı.yanilmiyorsam %10 Lara varan eurobond kupon oranları var..ciddi sıkıntı bence...
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mevduat topiğini faiz ve dolar topiğine çevirdik..korkulur bizden :) pazartesi sabahına daha çok ver demi ? :oleyo:
Acimayin..
Vicdaninizi koreltin.
Kendinizden baskasini dusunmeyin.
Egoist olun.
%50+1 memnunsa halinden siz de memnun olun.
Her seyi oldugu gibi kabul edin.
Degistirmeye de kalkismayin, elestirmeye de.
Ne dedi sn. Selka?
Faiz bir ulkede bireylerin biribirlerine attiklari kaziklarin bir bileskesidir..
Faiz disariya gore ne kadar yuksekse kazigin boyutu da o kadar buyuktur.
Alin lokum gibi eurobond faizini, gidin citir citir yeyin.
Burada da yemeyin, cakal, oportunist esnafa kaptirmayin paranizi.
Ben artik high seasonda bu ulkede tatil yapmam.
Ne zaman okullar acilir, millet geri doner gider 300 TL lik otelde 100 TL ye kalirim.
Syg,
Evet 10'ar yıllık periyotlarda yapılan ya da yapılmak zorunda kalınan bu ama bu noktadan itibaren artık bu da pek fayda sağlamayacak gibi. Yükselmesine izin verilen özel sektör döviz borcu, döviz kurunun enflasyona geçişkenliğinin hızlanması v.b. bir çok sebepten dolayı bu döngüyü tekrarlamaya kalkmak balık hafızalı bir halk göz önüne alınsa dahi artık kamunun aleyhine. Hem de her koşul ve alternatif senaryoda.
AHMET HAKAN YAZMIŞ...BAKALIM DOĞRU ÇIKACAK MI?.
- Girilmedik kahvehane bırakmadım.
- Önüme gelen taksiye bindim.
- Eski mebuslara kulak verdim.
- İyi haber alan kaynaklarımın tümünü fazlasıyla tükettim.
- İyi koku alan Ankara gazetecilerinin çayını içtim.
- Yazıhanelerinde gün boyu siyasi dedikodu yapan vakti bol dostlarımın nabzını tuttum.
- En az 22 danışman, 12 genel müdür yardımcısı, 11 müstahdemle temas kurdum.
Ve “yeni kabinede kimler olacak†sorusuna cevap aradım.
*
Elde ettiğim sonuçları açıklıyorum:
*
- ETHEM SANCAK: Evet, evet! Doğruymuş! Ankara’da hemen hemen herkes Ethem Sancak’ın bakan olabileceğine işaret ediyor. Çok ama çok küçük bir azınlık Ethem Bey’e Milli Savunma Bakanlığı koltuğunu layık görürken büyük çoğunluk “Savunma Bakanı değil, Ticaret Bakanı olacak†diyor. Dur bakalım, ne olacak?
*
- ADALET BAKANI: “Adalet Bakanı kim olacak†sorusuna verilen cevaplarda ise iki isim ön plana çıkıyor: Şu anki Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile eski MHP milletvekillerinden hukukçu Mehmet Parsak... Dur bakalım, ne olacak?
*
- İBRAHİM KALIN: Çok net ve çok kesin olmamakla birlikte İbrahim Kalın’ın yeni Dışişleri Bakanı olacağı söyleniyor. Bazıları İbrahim Kalın’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini de söylüyorlar. Ancak Dışişleri Bakanı olacağını söyleyenler daha ağır basıyor. Dur bakalım, ne olacak?
*
- ÖMER ÇELİK: Her kuliste, her değerlendirmede, her yorumda adı geçiyor Ömer Çelik’in... Ağırlıklı olarak “cumhurbaşkanı yardımcısı†olacağı söyleniyor. Ama yine de dur bakalım ne olacak?
*
- İÇİŞLERİ BAKANI: Ankara’ya ilk geldiğimde herkes İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce’nin (Dikkat! Muharrem değil Muhterem) İçişleri Bakanı olabileceğini söylüyordu... Akşama doğru hava birden değişti. Neden değişti, nasıl değişti? Bilmiyorum. Ama bildiğim şu: Akşama doğru bütün kulislerde İstanbul Valisi Vasip Şahin’in adı dolaşmaya başladı. Dur bakalım, ne olacak?
*
- ENERJİ BAKANI: Şu anda Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Fatih Dönmez’in bu göreve getirileceğini söyleyenler var. Ancak kulislerde konuşulanlara bakılırsa bu görev için sürpriz isimler de söz konusu olabilirmiş. Dur bakalım, ne olacak?
*
- EKONOMİ: Ekonomi yönetiminde bakan olarak görev alacak isimler bir sır gibi gizli... Ali Babacan’dan söz eden yok. Mehmet Şimşek adı azıcık geçiyor. Ama Nail Olpak ismi her yerde... Hangi bakanlığa getirileceği söylenmiyor ama MÜSİAD’da başkanlık yapmış, iş dünyasından gelen Nail Olpak’ın bakan olacağı ağırlıklı olarak konuşuluyor. Dur bakalım, ne olacak?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum :)..
Yaziyi okurken ekonomi bakanligi kismina gelince Cavit CAGLAR geldi aklima.
Merak edenler bir googlelayip arastirsinlar.
Syg,
Sn Miriel,
AB bu kalitesiz koca nüfusu niye kendine ortak etsin ki. O bahsettiğiniz az sayıda kaliteli okullardan çıkan parlak gençleri kendine çeker daha iyi. Son zamanlarda ülkenin bu koşullarında yaşamak istemeyen sürüyle başarılı genç zaten gidiyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olmusken joleliyide mb başkanı yapsınlar tam olsun
Malesef böyle bir kanayan yara mevcut. Odtü, itü mezunu kalifiye beyinler öyle satışcı filan değil arge mühendisleri onar onar yüzer yüzer Hollanda ve Almanyaya gidiyor. Çok yakından biliyorum giden arkadaşlarım var. Bize de teklif geliyor.
Gelen teklifler öyle ahım şahım şeyler değil. 5000 - 6000 euro arası maaşlar. Oralarda büyük bir para değil hatta eşin çalışmazsa sıkıntı çekebilirsin. Giden kişiler çocuklarımızın geleceği için gidiyoruz diyorlar. Bu konuda malesef çok dertliyim hepsi de 10 15 20 yıl tecrübeli dünya çapında iş yapabilecek kişiler.
Faiz artışı gelmeyecek . Gösterge faiz bunu söylüyor ...TL cilerin parası geçen yıl nasıl hületildiyise bundan sonra da hüpletilmeye devam edilecek...Her yıl Bilmem kaç trilyon tl mevduatın 0rtalama % 5 hüpletilese birilerinin finansmanı ve borçları ödenmiş olur ....Kazık birikim yapmış orta gelirliye fena girmeye devam edecek....
Gostrrge Faizde gevseme yok 19,87 .mevduattada gevseme yok hatta pazartesi( 2temmuz) hic aramayan mt 0.50 puan artirdik diye aradi .
enflasyon temmuz agustos eylul de ortalama heray 1,5 artarsa gecensenenin ayni aylarinin toplami 1,3 idi 4,5-1,3:3,2+15,40:18,60 yapar 1,5 Uzerindeki oranlarda ise19 u goruruz buyursun indirsin faizleri inidirebiliyorsa .
50 BN TL gunluk mevduat ;
50 k dolar aylık vadeli faiz oranı paylaşabilecek var mıdur?bi yakınım için acil bilgi ihtiyacı vardır
biz min 21-22 olmalı diyoruz.
birileri 18 falan
anlaşılan kafalar bulanık .genel eğilim dışı fikirlerde var.
Dolarcılar gene çıkmış piyasaya...Gelecek faiz artışı.....Dolarda yön aşağı...Haydi merkez çak 200 puan,şu dolarcıları toptan kalpten götürelim...Gösterge değil bu hafta dolar çakıldı..4,57..Gösterge kapı gibi 20'e dayadı...Haftaya 20 üzerinde kalıcı olur...
Günlük için:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...87#post2359587
Dolar oranları da 4.50 civarıdır (Finans, burgan, odea vs.)