şimdi bişi yazıcam .................................................. ................................istek ve arzuya göre yorumlamak daha mantıklı..
Printable View
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/st...08852404129792
Kur 11 TL’yi görebilir
Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı gerçekleşen TÜSİAD YİK’te bir saat boyunca üyeler kendi aralarında istişare yaptı, sorunlara çözüm önerileri konuşuldu. Kapalı oturumda Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın bir sunum yaptığı öğrenildi. Kur tahmini ile ilgili bir anketin de yapıldığı toplantıda yıl sonunda dolar kurunun 5 TL ile 11 TL aralığında olabileceği tahmin edildi
Bugun bunlar bize yine 5,98 leri belkide daha aşağısını gösterir sabah yine 6,01-6,04 bandında uyanırız.
ytd
Kisa vadeli alinan tum onlemler yeterli oluyor
Bilmis ekonomistler ugur gurses fln
Ise yaramaz dediklerinde hep yanılıyorlar
Kisa vadeli bu adamlara bakip poz almayin
Kamu satisi ise yaradi short poz acmalari yaradi
Rte hepsini bozuyor
Tek kozumuz rte
Dolar bitik
"Türk hükümetinin ekonomik durgunluk karşısında hiç bir adım atmadığını söylemek yanlış olur. Zira bu konuda attığı her adım durumu daha da kötüleştiriyor çünkü yatırımıcının güveni giderek azalıyor.
Bir Alman Gazetesi
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ezbere konusuyorlar ise yaramaz ise yaramaz herseye
Çatır catir yariyor ama rte bozuyor hepsini
Istanbul secim iptali geldiginde dolar buradaydı
Kisa vadeli bu adamlarin yorumlarina bakmak ciddi zarar ettirir
Uzun vade artacağını neneler de biliyor zaten
Go home webster. Çık artık şu dolardan. Rahat bırak bizi. Senin yüzünden kaç gündür rahat uyuyamıyoruz [emoji23][emoji23][emoji23]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen sene Haziran-Temmuz aylarında elektronik ürünlerimi yenilemiştim.
Bir tek monitor kalmıştı. Onu da sonra yenilerim diye erteledim ve şuan Monitor fiyatları akıl almaz yerlere gitmiş durumda herelehörölöömökökö
*tcmb: özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu mart'ta 210,2 milyar dolar (önceki 209,5mlr)
Bu dolardaki baskı bizi süründürüyor resmen
Son dakika! Konut satışları Nisan'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,1 oranında azalarak 84 bin 403 oldu. En çok konut satılan il ise 15 bin 481 konut ile İstanbul oldu.
dış GÜÇLERİN ARDINDAN İÇ GÜÇLERDE Mİ DEVREDE Tesadüfün böylesi
https://resmim.net/f/qwPR5n.png
Yukarıdaki haberde yıl sonu kur tahmini olarak 5-11 TL aralığı verilmiş...
Haber başlığı ise en limiti almış dikkat çekmek için.
Dolar ara sıra sıçrayışıyla bazı al-satçıların ilgisini çekiyor.
Dolar iyi bir al-sat metaı değil bence.
Dolara ayırdığın para, korumak istediğin para olacak. İhtiyacın olmayacak.
Bu dolardan bi halt olacağı yok. Satıp faize yatırmak lazım.
Bekleriz sorun yoktur. Bir kısmını satıp faize yatırmakta mantıklı:)
MOODY'S: JEOPOLİTİK GERİLİMLERİN YENİLENMESİVE YANLIŞ POLİTİKA ADIMLARI, GEÇEN YILKİ KUR KRİZİNİN TEKRARLANMASI RİSKİ POTANSİYELİ TAŞIYOR
yani seçimler bitsin, hazırlanın geliyorum diyor !
birde sıkıyorsa S400den vazgeçmeyin diyor :)
Dolar alanın libidosu düşüyormuş parayı faize atmak lazım :D
Pazartesi yada salı bir yöne kıracak, grafikler söylüyor ben değil , ya 5.85lere ya 6.30lara
s400lerle ilgili seçimden önce bir hareket beklemiyorum fakat ABD nin sabrı kaldımı orasını bilemem, sakız yaptılar bu konuyu, devamlı piyasayı vazgeçilebilir haberleriyle manüpüle etmeye çalışıyorlar, abdden gelecek bir haber , 6lardan 7lere basamak atlatır.
Alıntı:
Moody's: Not görünümünün pozitife dönmesi veya bir not artırımı muhtemel değil, ancak mali ve parasal politikalar daha uyumlu hale gelir ve ekonomik reformlar uygulanır ise görünüm 'durağan' hale gelebilir
Alıntı:
Moody's: Eğer Türk yetkililer dış finansman ihtiyacını hafifletecek, enflasyonist baskıyı azaltacak etkin bir politika çerçevesi izleyemezler ise Türkiye'nin kredi notu düşürülür.
Niye bu kadar sıkıcı bir gün oldu.Alıntı:
Moody's: Dış finansman desteği ve ABD ile gerilimin düşmesi kredi notu için pozitif olur. :one:
Daha önce de yazmıştım geçen haftadan beri...Artık borsa ve BIST100 zamanı...
Ek 22453
Son durum ...
SOSYAL MEDYADA Aysenur Dogan yazmış
15/05/2019 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile, döviz alış işlemlerinde binde 1 oranında kambiyo gider vergisi tahsil edilecekmiş bundan sonra.
Doları baskılamak için ne yapacaklarını şaşırdılar.
Oysa ki dövizin ateşini söndürmenin yolu tektir, aklın yolu birdir Bu dolar ne zaman coşmaya başladı?
2 sene falan oluyor!
2 senede sen dövizi indirmek için harcayacağın bütçeyle kaç fabrika, kaç üretim tesisi kurardın!
İhracat yapardın.
Olanı da sattın
Aferin, yıldızlı pekiyi 😡
Geçmişteki hatalarınıza dövünmek yerine, onlardan kendinize dersler çıkartın, ki kaybettiklerinize değsin.
Ama çuvaldızı kendinize, iğneyi başkalarına batırarak.
Sağa sola çamur atmak, bir sonraki sefer sizi zarardan korumayacak. Kendi hatalarınızı tespit edin ki, çözümü olsun 🙂
16 Mayıs Perşembe 10:02 NİSAN'DA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI YILLIK YÜZDE 61,3 GERİLEDİ
16 Mayıs Perşembe 10:02 KONUT SATIŞLARI NİSAN'DA YILLIK %18,1 DÜŞTÜ, ÖNCEKİ %5,3 DÜŞÜŞ
16 Mayıs Perşembe 09:59 BLOOMBERG HT TÜKETİCİ GÜVEN ÖN ENDEKSİ MAYIS'TA ÖNCEKİ ENDEKSE GÖRE %12 DÜŞÜŞLE 59,68 OLDU
yerli ve milli konut satışları :he: ülke hızla yabancılaşıyor...yerli ve milli diyorlar...:he:
Evettt
Anketimiz açıldı...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doğru tahmin etmişdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkıları ile gene aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanız için İstanbul da yaşıyor olmanıza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35425
saygılar/başarılar
az önce türkiye finanstaydım tfxte vergi ayrı ödenmiyor makası yükselttiler makasın içinde vergi dahil dedi var mı bilgisi olan banka görevlisi söyledi bunu bilgilendirirseniz sevinirim.
Yarın öğleden sonra kısa vadeli düşen trendle uzun vadeli yükselen trend kesişiyor. Yarın bir tarafa sert kırması gerek. 6.1980 bayrağını çalıştırmadı beni üzdü pala.
dolar zayif gidiyor akşama doğru 6 altı gelicek galiba fakat yine alım fırsatı olarak değerlendirilir bu kur herşey olumluya dönse bile 5.70 altına gelmez artık bitti o iş kendi ekonomik sorunlarımız yüzünden düşüceğini sanmıyorum.
daha iyi olmuş sayın bursa en azından hesap makinesi kullanmayız kafamız karışmaz.