İşte olay o, sen/ben yaparız değil. Algıyı değiştirmeye yönelik bir geçiş, getirisi artık dolar diye geçtik diyebilmek, aldığın sattığından itibaren...
Printable View
Yahu hocam bunlara ne diyeyim.
Bunuda tartışmakta elbet fayda olur.
Siyaset işin içine girecek
Konu dağılacak.
Yanı mevcut iktidara oy vermeyenin hepsinin bakış şekli, beğenmeme sebebi, vs aynı değil ki
Ortak olan yanları var
Farklı olanları var.
İşin içine İslam vs konuları da girecek.
Ben o işlerin içinde hiç olmadım.
Benim ve senin ise borsada hisselerimiz var.
Viop da işlem yapıyorum. Yapıyoruz
Ayrıca
Reelde önemli oranda işlerimiz ve çalışma arkadaşlarımız var.
Ülkeyi yönetenlerin rasyonel olmayan kararları var.
Yeni rasyonel olmayan kararlar olursa, etkileri neler olur veya olabilir
Hem reeldeki işlere
Hem piyasalara
Yanı etkileri ne olabilir.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam gene diyorum toaso shortta kimse olmayacak..
Şimdi ise daha önce 57 bandı üstü demiştim..
Ben pasta vs anlamam gerek de duymam ve anlam çıkarmam..
240 dk teknik olarak saldı mı tamam ilk fake hareketi son zamanda 57 de yaptı ve burada birisi ben short olacam dedi..
57 üstüne atarsa voba küstürür dedim ..
O üstüne oturur dedim oturdu..
En net bozulum emaresi yaklaşık 57 idi onu da vermediler [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Geçmişte ki grafiksel iddiam hala geçerli..
Uzak vadeye her tepe aşımında 1 tane vursanız bile baya bir ciddi takip gerektirir.. sıkıntı yaratır..
34 42 48 54 57 şimdide 63 1 adet bassanız 6 tane kontrat eder..
Gerek var mı..
O yüzden gene diyorum teknik olarak benim gördüğüm ve eski grafikleri ile de buraya paylaştığım her grafikte..
Önce ki zirve hep geçildi..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genel anlamda BIST 30 hissleri seans altında eski direnç seviyesi breakout ile gidiyor ve aynı oluşum yanlarda da başladı..
BIST 30 da son 3 ayda bu tarz yükseltme ilk olarak toaso da sonra eregl krdmd bim thy tavhl
Şimdi şişe mgros ccola enjsa enka ttkom asels tcell
Break outta gerikalanlar
Tkfen ekgyo bankalar..
Demek istediğim 5 adım yapmış ise şimdi bu saydıklarım adımı bir daha sayılmalı..
Yan tahtalarda da
İlk emarelere başladılar gents gözde selec..
Tavsiye değil tespittir..
GENE DİYORUM YAN TAHTALARIN VERECEĞİNİ VOPTA SHORTCULARIN HİÇ BİRİ kazanamayacak..
Biraz daha pişsin.
Bu hisse neymiş la diye aşağılayıcı ithamda bulunanın ağızına kürekle vururum..
Robotları yanlara sokuyorlar..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada sorduğum soruları Sn Deniz hocama sordum.
Sağolsun topikte cevap yazmış.
Özetle Deniz Hocam derki
Yemekci
DTH lar TL ye çevrilir ise
Bunda borsaya gelen pek Bi para olmaz.
Herkese tekrar iyi hafta sonları diliyorum.
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...HR08diG5Q&s=19
Gülelim mi, ağlayalım mı!...
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
doları arttırarak ihracatı arttıracakmışız ihracat artınca cari açık düşecek miş o kadar kolay olsaydı herkes yapardı önce biz bindiğimiz makam arabalarını mercedes audi woswos yapmaktan vaz geçelim tofaşa binelim cebiizdeki ıphoneleri bırakıp vestel kullanalım işte o zaman cari açık düşer ama tofaşa alman şansölyesi de binmeli vestel bidonun da cebinde olmalı... her işin kolayına kaçıyoruz düşür faizi patlat kuru kapat cari açığı aç kalsın millet satılmasın mallar enflasyon düşsün... ya gülsem mi ağlasam mı :vk::vk::oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Metin hoca ; dövizin artışına engel olmayarak ihracat rakamlarını yükseltmek ve böylece dış ticaret açığını filan azaltma mevzusu tamamen algılarla oynamaktır.
Türkçesi şu; dövize müdahale edecek bir aracımız yok merkez in içi komple boşaldı, köşeye sıkışmış durumdayız. Tabi haliyle vatandaşı uyutmak için cari açık mari açık algılarını ortaya sürüyoruz.
Son 1 hafta içinde çok bariz minik bir devalüasyon yaşandı ve ekonomi yönetiminden yada hükümetten dövizle ilgili tek bir açıklama gelmedi.
Bu çok enteresan.
Yanisi şu ; müdahale edilemeyen şey hakkında yorum ya da açıklama da yapılamıyor..
Üzülmemek elde değil getirildiğimiz bu duruma..
Aksamlari mucahiti dinliyorum 3 4 ay sabir sonra guzel olacak diyor .simdi bunlar parayi kaldirip goturduler zaten .aksakal dedemiz hollanda da ki parayi getirse sadece 15 20 milyar dolar .
Dolar 8 iken niye getirsin 11 12 13 hatta elinden gelse 20 ordan getirip piyasayi yatistirir bakti ki yine gidici verdigini 8 9 10 dan toplar defolur gider %50 de kar yazar .
Ben bu operasyonu ihracat artiyor demek sacmalik . Disardaki paralar girecek olabildigince tepeden giris yapmaya calisiyorlar .hatirlarsanz 2 sene once katar a dolar 12 lira sozu verildi laflari geziyordu . O isleri yasiyor olabiliriz
Benim gordugum bu .ihracat artiyor olayi sacmalik ozaman 50 lira yap dolari super guc ol .bugune kdr dis gucler dolara saldirip iyilik yapmis ozqman ihracata katki vermis .
Cok sacma oyalama isi bu is . Para girecek tepeden girip secim alamayacagini gorunce tekrar dolara donup dolar bazinda %50 vurup gidecekler bence
Mucahitte yazar artik ferrari bu boru degil diye .ulkede okdr keriz var ki adamlar hayatini yasiyor . Sonrada peygamberi ornek veriyor .
Peygamber ummeti ile karnina tas bagliyordu . Peygamber kuzu yiyip sarayinda yatip millete sabredin demiyordu . Bizde keriz bitmez .
Buyuk dedemiz 1 trilyon dolarini getirsin koysun .7 liradan 11.30 a geldi 10 ayda dolar . %50 den fazla artis . Ama bu ulkede keriz bitmez oyna devam .
reıs yagcılalara baskın yapsın abı...yag duz hesap 2lt 40 olmus en ucuz yag....nerde baskın yapacak ekıp...:bravo:
Kapasite kullanım oranı %77 şimdi hızlı yeni yatırımlar devreye girmeyecekse, nasıl ihracat atılımı yapacağız.
Sanayici iç piyasaya mal vermek yerine dışarı yollamayı tercih ederse, bu durumda biz ne olacağız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
77 standarttır aşagı yukarı,mutlaka arıza yada bir sorun çıkar
bunun üstü pek sürdürülebir degildir
ihracat yapan firmalar önce yapancı siparişleri yazar onlar bitince yerlileri doldururlar
mal alan yabancı firmalar tek firmadan alım yapmaz tedarik zincirlerini bozmazlar
zaten ara malını herkesle aynı rakamdan aldıgımız için çokta fark etmez
yeni otomasyon makinalarda işçi sayısı düşüktür yani ucuz işçilik diye birşey yoktur
ara malını ab den alır malı ona satarsanız vergi indirimi ab den alırsınız
ihracattaki bu mutlu hava çin den kaynaklıdır bence
şimdi dolar rekor kırdı bakalım yeni rakamlara aynı oranda rekor kırılacak mı
Kırar da
İhracat rekorunu
Bu halka yansımaz
Bi zamanlar Arnavutluk Avrupanın leş bi yeriydi
Onun yerini alcaz galiba
Misyonu öyle komuşlar
https://www.yapikredi.com.tr/yapi-kr...r/detay/234489
dövizdeki hareket çok önceden sezilmiş. millet döviz almasın diye stopajlardan bile vazgeçilmiş. durum çoktan kabullenilmiş.
haberi fonlar sayfasında şimdi gördüm. ne yazsam boş.
kararnamenin yayınlandığı gün emlak peşinde gezip bankalarla uğraşmak ayrı bir trajikomik.
Faizi de kısa süreliğine yükseltirlerse ballı kaymak olur.
Yerlinin döviz mevduatını da çözerler.
YTD
Yerlinin doviz mevduatini cozmek cok basit . Muhalefetle bir memleket masasi kur denetlenebilir ol bazi ivir zivir yetkilerini burokrasiye birak ki onlarda senin adamin zaten .
1 ayda 50 milyar dolar cozulur.
Cozum cok .
Muhalefet iktidara gelirse sihirli degnekle gelmeyecek zaten standart olurlarsa dth 100 milyar dolar cozulecek oda turkiyenin sorunlarini cozer .
Cok basit ama halkin refaha ulasmasi istenmiyor . Ac sefil kole halk biat eder .
Yaratilan enflasyon duran varliklarin deger kazanmasi altinin dolarin artmasi odenemeyen kredilerin odenmesi paranin nakite donup cevrilmesi icinde onemli . Yilbasinda 1 milyon kredi var borcu adamin . 700 binlik arabasi . Kredi aksiyor odeyemiyor .
Araba oldu 1 milyon kredi ile basbasa geldi satip odeyebilir artik .
Bu yuzden varlikli kredi borcu yuksek kisilere oynandi . Fakir zaten hep fakir . Simdi fasfakir
Yarin faiz artisinin sonuna geldik deseler 2022 ilk ceyrek izler karar veririz gidisata gore aciklama gelse
1 hafta da dolar 10 altina 2 el . Araclar %15 geriye gelir.
Zaten eksi faiz veriyorsun dunya da suan eksi faiz oldugu icin pek siritmayacaksn 10 alti dusus bu yuzden gerceklesecek
[QUOTE=el turco;5628611]https://www.yapikredi.com.tr/yapi-kr...r/detay/234489
dövizdeki hareket çok önceden sezilmiş. millet döviz almasın diye stopajlardan bile vazgeçilmiş. durum çoktan kabullenilmiş.
haberi fonlar sayfasında şimdi gördüm. ne yazsam boş.
kararnamenin yayınlandığı
bir liralardayken bu ihracat isini niye hic konuşan yoktu acap.
dimek ki öyle icab ediyordu boyuklerimiz öyle uygun gormus
Selamlar
Asgari ücreti kaç bekliyorsunuz ? ben en fazla 3.500 olur diyorum. onu altıda üstü de sıkıntı.
şimdi bir işvereni düşününce asgeri ücretle çalıştırıyor. Ama onun için sigorta ve muhtasarda ödüyor. Ama devletin son senelerde çok güzel teşvikleri var. O da işvereni rahatlatıyor. Büyük olasılıkla teşvik sürelerini uzatır. Yükü hafifletmek için iyi olur.
10 bin üzeri maaş alan ne kadar zam alır.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asgari üçret ne olabilir
Biz kendi firmamızda 2022 maliyetlerinde işçiliğin %35 artacağı varsayımına dayalı çalışma yapıyoruz
Enflasyonun %20 olduğuna inanan kimse yok.
Şahsı kanaatim
% 30 üzeri kesin olur
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu sene herkes iyi zam alır bence.
%25 ortalama bekliyorum...