2018 v.2..
Bakın hala 2018’in kefaretini ödüyoruz 🙂
Printable View
Hayır kesmez tam tersi mevduata talep artacağından kredide bollaşır, zararı devlet üstleniyor. Ha şunu diyebiliriz devletin gücü sübvanse etmwye nekadar yetecek bilemeyiz. Reis yine bir oyun oynuyor, reiste oyunlar bitmez.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yabanci buna gelmez abi. Reel dolar talep var. Ben geldim yillik olacak diye hesap ediyoruz. yuzde 14 ten az artacakki ben kar edecegim. Yuzde 15 artti devlet bana yuzde 1 i verdi TL olarak gittim yine ayni miktar dolar aldim. Eee nerede kazanc ben dolar girdim dolar cikacagim elde var sifir. Ancak kur yuzde 14 ten az artarsa kar ederim.
Burda hedef yerli.
Bu olay sistemdeki dövizde ziyade sistem disindakini iceri sokmaya yönelik muhtemelen. Sonucta bankacılık sistemindeysen cari açık olduğu müddetçe döviz artar. Bu cari açık kur yükselmesine rağmen hala kapanmadı bildigim kadarıyla. Yine yastık altina oynuyorlar
Ee bu durumda dolar düşeceği için ; rekabetci kurdan vazmi geçilecek
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevduat her türlü dolardan karlı en kötü aynı olacak. Bu durumda vatandaş olarak niye dolar alalım. Mevduatta sıfır zarar olacaksa reel kura göre.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu geceki düşüş malı elinde patlamış spek düşüşüne benziyor. Dth çılardan yeni dolarotl mize geçmek için önce doları bozdurmaları gerekecek yani usd satması kesin olan bir kitle var şuan önümüzdeki günlerde. Gerek görmeyen de olabilir çünkü doların tl faizinin gerisinde kalma riskini komik bulanda çok olur ama işimi garantiye alayım diyenlerde olacagı için, başta dedigim gibi bir miktar satış gelecegi kesin olan bir tahtanın spegi sabah açılışta fiyatı zaten kendi düşük açar mal toplama açısından. Bugunkü tepeye göre %20 düşüşün sebebi bu olabilir. Her bayram öncesi doları bilerek önceden düşürürler klasıktır sonra bayram geçince yüksekten aldırırlar yeni gelenlere.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yarın hemen bankalardan yapılabilir mi?
Farki nereden odeyecek
Para basacak
Bunlar cozum degil
Yarin konusma oncesi kaldigimiz yerden devam...
Hayatimda boyle sacma sey gormedim.
Herseyi dolara baglayip memleketi 100% dolarize etti.
Faiz indirimi lafini yalamamak icin yan yollara sapiyorlar, ama hersey bombok oldu...
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tüm bunları bırakalım. Yarın borsa ne olur? Manyak bir gün olacak gibi...
Kur seviyesi keşke sadece dolarizasyonla izah edilebilseydi.
Eskiden, 80 ler öncesi yasaktı almak satmak, trendine bakın kurun, daha dik...
Enflasyon kadar faiz vermem' in bugün geldiği garip durum...
Altını olanlara da, altından korunmalı mevduat çıkarsınlar...
Durmuş Yılmaz dövizin bu hali alim firsatidir dedi halktvde
Bu hareket ... dolarizasyonu bıçak gibi kesecek, köküne bir gecede kibrit suyu dökecek bir hareket ... ilk izlenimim bu.
Duyduklarınız şimdilik sadece Japon ev hanımlarının çığlıkları )
USD korumalı vadesiz mevduat istiyoruzzzz.
Faiz harammmm ama USD karşısında ezilmek istemiyoruzzzzz.
TL tutarmış gibi yapıp USD tutmak istiyoruzzzzz.
Sonra sağda solda vatan millet derizzzzz.
14.8 vay vay..
yarın stop fest var..
Adamlar yöresel para biriminin türk usulü modelini yaratti. Türk usulü baskanlik olur da, bu neden olmasin.,
Gerci henüz fol yok yumurta yok. Görecegiz ne olacak.
https://en.wikipedia.org/wiki/Local_currency
Dayı
VOB yapmayin dedim demedim mi
aycicek yaglarini 1 adetten fazla vermeyen marketler yine yanilmadi;
vatandasi dusunduk,fiyatlar inecek diye satmadik.
Basar parayı öder farkını...fark kontratı..
Ama enflasyon kadar faiz vermeyecem...niye?
Kredi verecem parasal genişleme yapacam, neyle hedge edecen, uzun vadeli tahvillerle, e onlar enflasyon kadar getirmez diye kimse almadığı için artmışsa...
Bi mantık yok...bi yerde yabancı gelir bu fırsatı değerlendirir gibi bir orta yaptılar, kur zıbıtınca panikle tedbir aldılar...
Sıcak para lazım...biz gelişmekte olan ülkelerin kaderi bu...sıcak paraya gel borsa bedava diyorlar, gelmiyor...Katar bile swap mwap buradan GKRY ye geçti, ordan Ermenistana tık yok...
Sıcak para bu...dini imanı gri listesi olmaz, gelir belki...
13.84 vurdu çekti.
Şu anda gene elimizde olmayan bir şeye fiyat biçtik.Yıllık yüzde 14 üstü artmaz ağa artarsa farkını gel benden al dedi reis.Bazı iddia seven adamlar olur gelir abi şuna parayı bas eğer zarar ederse ben ödiyeceğim kar edersek kırışırız der.Cebinde bir lira yokken senin paranla kendine para yaratır .Ne bileyim şimdi bu iş biraz buna benzemedi mi.