ve evet büyük olasılıkla kendilerini gösterecekler... en azından bir ırk yapacak bunu... bütün hayata bakışımız değişecek
Printable View
ve evet büyük olasılıkla kendilerini gösterecekler... en azından bir ırk yapacak bunu... bütün hayata bakışımız değişecek
150 TL,, 2 misli olunca çık..
3 şirket yak. 450..500 TL yatır
1.000 TL olunca bereket versinde çık..
Bütün halka arzlara girdiğim için takibi bile imkansız oldu.. Kimi %20 yapmış kalmış.
%150 de var.. Hepsi kar olsa ne yazar?
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emlak yine dört.ayak üstüne düştü, pazartesi trlcle zıplar:)
Adamlar trilc de poz açmış net yaw.
Ptesinin flash kaadı belli
Aynı pandemi şartları gibi... Önce Cin de ufak haberler sonra altın ve bitcoin hareketi... Millet idmanli oldugundan başlayan bilişim hareketi.. sağlık hisseleri tırt ama. Elimde iki şirketten de bolca var ondan biliyorum.
Fıs gibi duruyor şu anda..
Pandemi geri gelmesin de şirketler batarsa batsın. Giden zaman hicbirseye değmez.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Short 24 haftasonu mesaisi başlamış. Bu haftasonu salgın çıkarılıyor galiba. 😁
Neyse bu haftasonu 67. Dünya savaşı gündem değil sanırım, bu da birşey.
ABD tinlamamis haberi, derdi short 24 u sarmış
ABD'de Teksas eyaleti Başsavcısı Ken Paxton, Pfizer'in Kovid-19'un etkinliği konusunda yanlış bilgi yaydığı nedeniyle ilaç üreticisine Lubbock şehrinde dava açtığını açıkladı.
Pfizer'in geliştirdiği aşının yüzde 95 etkili olduğu yönündeki açıklamalarının 'yanıltıcı' olduğunu vurgulayarak, söz konusu aşının kişiler için "göreceli risk azalması" sunduğunu söyleyen Paxton şirketin iddia ettiği sonuçların yalnızca iki aylık klinik araştırma verilerine dayandığını ve 'mutlak risk azalmasının', aşının sadece yüzde 0.85 etkili olduğunu gösterdiğini belirtti.
ne covid tiyatrosu tekrar sahneye konulabilir, ne aşı olmayanlar sokağa çıkmasın onlar yüzünden biz sokağa çıkamıyoruz zırvası tekrarlanabilir.. dünyada kimse yemez bunu artık, türkiyede evet aynı hıyarı tekrar yemeye hazır bi kitle var ama onların hiç bi önemi yok
Halka arz olan şirketler de bir hoş...
İşini bir şekilde halleden,izin alanlar şirketi borsaya sokup daha arzda şirket ederinden fazla para kazanmış oluyor . Adam kredi ile falan uğraşmadan yürütüyor işleri...
Sonra anlaş tahtacıyla ver zirveden malı..
Tıkanır bu iş gene..Geçmişte de oldu..
sabah son dolarlarıda altına döndüm az bişey dolarım kaldı...
şuna 66.900 dolar aldılar benden...
avuç içi kadar 1 kg...
sabah söyledim all time high bekliyorum diye...
https://i.hizliresim.com/luybmec.jpeg
Çindeki hastalık kızamık... Önemli birşey değil..
Hele ki bizim için..
Niye saf oluyoruz ki? Reis i cumhurumuz asi oldu, sağlık bakanımızdan doktorlara kadar herkes vurun vurdurun dedi? Akrabalarımız öldü, hastanelerde yattı hastaliktan. Neye göre hareket edecektik ki?Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Boş ver her söyleneni
ne diyordu uyanık foncu
Look at the tabela
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...olu%C5%9Fturdu.
2020 2021 2022 de yüzbinler birden daha fazla ölmek istemiş
Üstelik verilerde 3 yıl saklandı.
Enflasyon muhasebesi geldiğinde bu küçük şirketlerin vergisi artacak. Bedelli sermaye arttırımına gidecekler. Üç yıl halka arz modası vardı. Üç yıl da bedelli sermaye arttırımı furyası çıkar. Sermaye arttırımı yatırım için değil, negatife dönen özsermayeyi arttırmak için kullanılacak.
Ezcümle, küçük şirketlerden uzak durmak lazım.
Bir günde bitmedi ki azalarak bitti. Günde yüz ölümden beşe ona düşerse sonrasına da bir ikiye düşerse gündemden düşer tabii ki.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1-2 vakaya düştü ve salgın bitti şeklinde olmadı süreç...
Yanlış hatırlıyorsunuz. Ben size sağlık bakanlığı sitesindeki bilgiyi vereyim. Son yayınlanan haftalık rakam az değil aksine fazlaydı..
Buraya da koyayım.
Aksi resmi rakamlar biliyorsanız paylaşın lütfen..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...40f358d70b.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...af3be2920a.jpg
hocam ilk dalga tehlikeliydi ama fazla sürmedi, 2020 sonuna doğru yeni varyanta dönüştü, o ikinci varyant sıradan bir gripti, ama aşıları satmak için retorik 2 yıl daha sürdürüldü, işte o kısım safi tiyatroydu.. kapatmalar falan sayesinde değil, virüsün doğal yollardan mutasyona uğramasıyla ortadan kalktı tehlike.. bi arkadaş ölüm istatistiklerini vermiş- excess death 60-80 bin kişiden ibaret, yüzde 0.1 bile değil..
üstelik bu fazladan ölümlerin yani normal trendin üstündeki sayının ne kadarının virüten olduğu ne kadarının eve kapanmalar yüzünden olduğu belli değil.. ben 25 yıldır aynı mahallede oturuyorum, 2021-2022 cenaze sayısı patladı, yaşlılar çok öldü- covidden değil, açık havaya çıkamadıkları için bağışıklıkları düştüğü için, gelen gidenin olmaması yüzünden, diğer kronik hastalıkların tedavisinin ihmal edilmesi vs yüzünden öldüler..
ömrü hayatımda covid dönemi kadar yoğun bir propaganda hiç görmedim, en küçük sorgulayıcı tavırlar bile ezildi, 15 gün kapanalım yok 28 gün kapanalım ama tam kapanalım, yok herkes aşısını olsun, yetmez booster da olsun, aşı olmayanlara hayat zehir edilsin vs.. iğrenç bir dönemdi
neyse, işimize bakalım.. yabancı alımı geçen hafta 214 milyon dolar olmuştu, bu hafta alış devam etti- takası belli olan ilk üç günde yabancı takasına alınan mal 230 milyon dolar gibi gözüküyor, dün bugün devam etti o alışlar, muhtemelen 300 milyon dolar üstü bi haftalık yabancı alımı ilan edilecek perşemne günü.. bu hafta ilk 3 gün alınan hisseler yine aynıları thyao-tuprs ve ykbnk-akbank
bence pazartesi o eski holy monday kıvamında olacak, koyu yeşil, paragöz tüyler diken diken
Fed Başkanı açıklama yaptı, altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırdı
uçuşlarını yasaklamasını talep ediliyor.....yine başladılar ....doğru çıkarsa bazı hisseler sert çakılacak....olan yine garibana olacak....
seçim sonrası yabancı alımı 5.haziran günü başlamıştı, her hafta 250 milyon dolar temposunda 8 hafta sürdü, grafiğe bakarsan ilk 3 hafta alışlar piyasayı yukarı sürmemiş, biraz yukarı yaptıktan sonra realizasyon gelmiş, ama aşağı realize olurken de yabancı alımı devam etti ve sonra 22-23 haziran yukarı kopmaya başladı, ağustos başlarına kadar yüzde 40+ yazdı..
yani ilk girişlerin satışla karşılaşmış olması, endeksi fazla yukarı taşımamış olması normal, yerliler 4 aydır piyasayı tuttu, biraz rahatlamak istemelerinden daha doğal bi şey yok.. lafın kısası, yabancı alımı devam edecek gibi, ederse bi noktada yukarı kopmaya başlar
Hisselerde insanlar en tepeden mal alıyor, o gün hacim de çok oluyor. Muhtemelen söylenenin 10 da biri doğru olsa daha yukarı gitmesi gerekir diye düşünülüyor.
Sonra hisse geriliyor, hikaye fos mu diye düşünürken daha da geriliyor. Bence insan kendi aptallığını hızla kabul etmediği için iş işden geçiyor mecburi yatırımcı oluyor.
Neden her iktidar döneminde farklı müteahhitler öne çıkıyor.
Genelde hesap kitap işi benzer oluyor. Öte yandan işi yaparken değişiklikler gerekiyor, iktidara yakın olan bunları kendi lehine olacak şekilde değiştirtebiliyor, diğerine o kadar da kolaylık gösterilmiyor. İster istemez çekinip yeni işlere giremiyorlar. Bir süre sonra iktidara yakın olanlar yeni işler ile ölçek ekonomisi vs derken daha da büyüyor rekabet zaten zor oluyor.
İlla büyük projeler değil bir okulun temizliği, falanca kurumun personel servis işi ya da yemek hizmeti vs dahi sistemin parçası. Arada spesifik makam aracı satın alma veya kiralama işleri de haber oluyor.
Tabi pasta ufak ise ister istemez kendi aralarında da çekişmelerin olması kaçınılmaz.
Bu işlere çok karışırsam içe başkanı bulamam, gerçekçi bir söz. Zaman zaman şu ilçede toplu istifa oldu diğer partiye geçişler oldu haberleri de normal.
Komplo teorilerini vs ben seviyorum, ama burada da bazı ilkeler var, rahatça kafadan sallayamıyorsun, baştan akıllılar inanmayacağı gibi sonradan cahiller de doğru söylediğini ciddiye almaz.
Mesela ölen yaşlı adamın evinden 1 milyar dolar çıktı haberini okumadan geçmek lazım. Yaşlı birinin evinden çıkabilecek para maksimum 1 milyon dolardır. Haber 5 milyon dolar filan der ise o zaman ilgi çekici olabilir.
Selam forumdaşlar, geçerken uğradım, kritik bir yol ayrımındayız. Şu son dipten başlayan yapı çok kritik, henüz üçlü, ama çok sert beşliye de dönebilir, dönerse flat bir yapı içinde B dalgası gelişir, genişlerse iyice zirveyi aşıp, dolar bazlıda da flat B oluşur.
Uzun uzun yazmak yerine, senaryolar grafikte, bence dolar bazlı sayıma ağırlıklı bakılmalı TL bazlı senaryolar kollanırken, dolar bazlıda zirveden bu yana düşüş üçlü, burası da ya bir itkinin 1-2-3 ü, ve hala 4 en uygun geri alım noktasında ve kalıbında, ya W dalgası X oluşuyor, ya da bir Flatın A sı, zirveye doğru B gelecek üçlü. Dolar bazlıyı vermediğim için yazma gereği hissettim.
Başarılar, kolay gelsin. Bunlar ihtimaller, sürekli başka bir şeye dönüşebiliyor, ama şu an tam bu ihtimaller arasında kritik bir kavşaktayız. THY ve XBANK sert harekete devam ederse, -ki herkes farkında sanırım, endeksi resmedecekler.
https://i.hizliresim.com/8uutufc.PNG
8 milyona evi var arkadaşın satılık.. ne arayan ne soran..aylardır..
8 milyon bankada 300.000 faiz getiriyor.. evin kirası 15.000 TL..
zor durumlar.
yeni mb başkanı bir yola girdi ama bu yol rahatlatır mı, batırır mı? göreceğiz..
adam ODTÜ ve ya bilkentte okuyor geliyor acikogretim fakültesi mezunu daire başkanı altında memuriyet yapıyor bu işin ayrı boyutu maaş olarak 50 bin tl maaş alan kariyer uzmanları var niye Almanya ya gtsin bu arkadaş ... ayrıca yıllardır söylüyorum ülke de devlet dairesi denilen kavram var orayı cazibiyetten çıkaracaklarına daha cazip yapıyorlar.. ülke de zanaatkar yok bir marangoz bir çiftçi yok yetişmiyor çünkü köyden çıkan da memuriyete koşuyor şehir de okuyan da ... ayrıca öyle kurumlar var ki 10 memurunun yapacağı işi 100 memur yapıyor çoğu yer yatış...
Fiyatlar şaştı..
Çarpan falan filan hikaye..
Alsancakta, kızım kirada. 5.500 den, 15.000e
Çıkardı, kabul ettik.. Emsalleri 20.000 civarı..
Alalım dedik 12 milyon istedi..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen yıl Ağustos ayında yani tam 15 ay önce 4250 den boşalttığım daire tam 25 aydır satılık. 2450k satılık fiyatla başladı bugün 8500k istiyor. 3 ay önce ise baktı satılmıyor 35k kira istemiyle ilana koydu. Yani hem satılık hem kiralık. Gelip geçerken görüyorum daire hala boş. Yer Mimaroba.Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[IMG]https://i.hizliresim.com/h16jzwi.jpg[/IMG]
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de yaşananlar savaş suçudur, faillerinden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesabı sorulmalı
https://www.indyturk.com/node/678351...slararas%C4%B1
Borsanın uçup kaçmasını beklemeyin.
önümüzdeki dönemde büyümeler, karlılıklar hep azalacak.
Karlılığın taşıdığı borsada, karlılık belki bir süre domine edici olmaktan çıkacak.
Bu yüzden borsa da bir süre katlamalı hedefler söz konusu olmayacak. iyi ihtimalde 2024 %50 lik prim bile olsa endeks bazında iyi bir getiri olacak.
Kredi alamadığı için küçük şirketlerden işlerini çeviremeyip batanlar olacak.
Yani ekonomi düzelirken borsa uçup kaçacak şeklinde büyük beklentilere girmemek lazım.
Zor bir yıl olacak.
https://twitter.com/fx_trader__/stat...92866567249924