Elleri mecbur gevşetemiyorlar, ilk gevşettiklerinde 4 ü de devre kesicide
Printable View
selamlar cümleten
7900 larla seçime girilir ordan devam eder yabancı gelmez bir daha ky kalmas siz dahil borsa da o kdr netim
vurus en küçük gap alınana dek devam eder pandemi gibi siz hala suydu buydu ha bizi arjantin e benzetmeyin sonuçta orda her n olursa olsun yabancı vardır
Perşembe serbest piyasa altın 2528 ı gördü..
Şu an 2403...
%5 düşmüş....
Çoşkuda ne hisse, ne altın, ne dolar alınır...
Sakin ol biraz şefim... Tamam borsa kötü.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GUBRF ne pis kağıtmış..
elinde olana sabır..
size dedim gelin altına başınız ağrımasın...
dediğimden bu yana onsu 200 dolar koydu üstüne...
net dolar bazında %10 getiri...
bugün de kim satıyor ak ile bofa mi
Benim anlamadığım ekonomi sanki uçuyormuş dışardan şakır şakır para girişleri varmış bunu piyasa fiyatlamıyormuş gibi yazan çok.
yav badem spor olmasa bu sistem bu kadarda trade etme şansı bile vermez.
SWAP kapalı adam neden gelip rahat edemeyeceği yere geniş para soksun , yerel tezgah zaten tek elle yönetiliyor , patronlar dünyası sistemin içinde yer edinmiş tahtalarında, halka arz spor 10 tavan , liselere borsa dersi geliyor haberleri vs daha ne yapsınlar:)
F/K, FD/FAVÖK kısa vadeli göstergeler. PD/DD ise artık anlamsız bir gösterge çünkü DD bir şey ifade etmiyor.
FD/Satışlar, EV daha ise uzun vadeli göstergeler.
EV = PD + Net Borç
Genelde Firma Değeri ciro kadar oluyor, En azından %5 reel kar ile çalışması gerekir firmaların. Yıllık cironun yarısının altına düşünce genelde ucuzlamış oluyor. Sektör ortalamaları ile de karşılaştırmak gerekir.
Öte yandan cironun 5-10 katı firmalar var, onlardan uzak duruyorum, belki yatırımı vardır ileride ciro artacaktır onları risk severler buluyor.
Duvardan hisse ismi verme şeklinde kaçtır uyarı geliyor.
Viopçu bu borsada son dönemde yüksek miktarda para kazanamayan tek kesim :)
Kimse kızmasın....
Spotta ana tahta alanlar, yan tahtaları alanlar para kazandı...
Vadeli sadece heyecan...Belli ekibin oyuncusu değilsen, kulağına kar suyu kaçıran abilerin yoksa orada para falan kazanamazsın....Tabi para kazanmaktan kastım 3-5 tırtıklamak değil..Paranı katlayabilmek...
Yoksa biz viopçudan daha az mı teknik analiz biliyoruz? Borsa bilgimiz daha mı az da orada işlem kovalamıyoruz ? :)
yabancı gelmesin vay halimize ayrıca dolar haftasonuna dek yeni ralli adına güç toplar
yerli mi kaldıracak siseyi eregliyi vs yi komik olmayın
sırada bu var şimdi,..9491.xx, geçen haftadan devamla buradan seçim öncesine geri çevirmeyi, siçim öncesi ise 9658.xx etrafında kapatmayı yazmış idim
o nedenle 9491.xx sınav yeresi,..bir santral ve denge noktası, boğa için son kale, o nedenle grafikte yeşil renk verdim,
bunun üstünde kalmalıyız, burayı 9491.xx si görsekte, yaklaşsakta bu yerin üstünde 9658.xx se seçim öncesi kapatacak demiştim,...takip edelim bakalım
Şirketlerin ciroları ile enflasyon uyumsuz gibi. Ticaret tarafı daha iyi kazanmış olabilir.
Tüccar ithal ucuz ise onu alır yerli ucuz ise onu alır. Sürekli gümrükler artırılıyor ama binlerce ürün kalemi var.
Bir seferinde AB Tekstil kotası uygulamış ama uzun atleti unutmuşlar bir firma da uzun atlet üretip satmış.
Büyük ihtimal sen bunlar geride kaldı diye atlamışın lemur borsanın içinde psikolojide önem arz eder.Senin gibi düşünen çok kişi vardır o tahtalara atlayan buda tahtada ağırlık yapar .Bu yüzden uzun vade bakan alır bu tahtaları kademeli ekrana bakmaz ama kısa vade geride kaldı bunu alım sonra o tahtaya geçerim diyen trade etmesini bilmiyorsa kaybeder.Bak nasdag da 8 tahta ile o primleri yaptı global anlamda oyun düzenekleri her yerde değişiyor artık.
Yapıkredi devre kesti.
Bankacılığa da sirayet etmeye başladı.
Tide 1 tanesini aldım aşağı:)
Yapı kredi duydu sesimi. Akkız hadi bakalım naz yapma
Tak diye kanal katlaması yaptı:)
YKB uzun barla devre kasti neden acaba?
Yuh arkadaş o nasıl devre kesme..
İhlas grubu hissenin barı mübarek
Endeks devre kesmez inşallah bugün
Seçimden sonra bayram da bir risk, arada bir kaç gün açık olacakmış ama büyük portföy sahipleri için yüksek faizde portföy taşımak zor olabilir.
Seçimlerden sonra piyasa durumuna göre bayramda görünmez el dövizde devreye girebilir.