Saatlik 21 EMA da 9650 nin üzerine bugün atmak borsa açısından olumlu olur. Olmaz ise önce 9600 sonra 9550 lerdeki gap test edilebilir. 9500 e kadar yolu var :) ytd..
Printable View
Saatlik 21 EMA da 9650 nin üzerine bugün atmak borsa açısından olumlu olur. Olmaz ise önce 9600 sonra 9550 lerdeki gap test edilebilir. 9500 e kadar yolu var :) ytd..
GARAN gidiyor,endeks gitmiyor..acep neden??
selam arkadaşlar, eldeki kısalarla devam ediyorum. Aç-kapa ile maliyetimi yukarı almaya çabalıyorum.
Zamansallıktan dolayı değişen değerleri güncelleyelim.
x100-9625 altı
x30-10615 altı
akbank-59.50 altı gelirse piyasa yön değiştirir.
Şu anda hala boğa yaşıyor.
Başarılar.
THY atak yaparsa ne ala.. yoksa stopları aşağılara yazmalı...
an itibariyle vadeli tarafta (kısa vade).. ağırlık olarak bearish taraftayım .. amacım düşüş olursa ..bir nebze korunmak + kısa vadeli sisteme uymak ..5 lik sattta .. 15 likte sat vermek üzere .. 14:15 itibariyle ... ytd ..
spot hisse portfoyu aynı minvalde bullish devam .. açmıyorum bile hesabı ... uzun vadeciyim .. orada .. ytd..
Ekonomim.com
@EkonomimCom
·
14s
TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Enflasyon yavaşladıkça dövize müdahale azalacak
bunu londradakilere söyleyip kendi ülkende dalgalı kur politikası diye anlatırsan Cevdet bey seninde inandırıcılığın kalmaz.Yabancı ya ne söyledinizde bu konu açıldı asıl mesele o yoksa burada kurun nasıl yönetildiğini bilen biliyor.
güzel örneklerden biri..thyao...2020 den başlayan trendi bozmuş..
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
Dövize müdahale et, tekstik ihracatçısını batır.
Altına kota getir, altın ihracatçısını batır.
Sonra cari açık düşüyor, program çalışıyor.
Üstelik 2023'te OVP açıklamaşsın. 2024 sonunda enflasyon %33 olacak demişsin, şimdi diyorsun ki yılı %44-45 enflasyonla bitiririz.
Hadi üstüne bir de faiz indirin de tam olsun.
ÖÖ 10:08 · 28 Kas 2024
·
113 B
Görüntüle
https://x.com/TuncSatiroglu/status/1862030762943348785
olay bu hala sıkı maliye politikasını konuşuyoruz :)
THYAO..2020 lerden başlayan trendin bittiği çok açık ama şu anki düzeltme oranına bakıyoruz oran olarak yani 2023 ekim ayı civarı gibi..
bu mu düzeltme yani..bu işin doğasına ters..ters olan nedir; trendin sonlanmasına rağmen trendin içindeki düzeltme miktarı kadar, trendin sonunda da bu oranı yeterli görmek..OLMAZ OLMAZ OLMAZ..
RSİ çatır çatır gelecek sarı bölgelerin hizasına acele eden şaşırır kalır..işte o zaman KARADUMAN diyecek ki düzeltme tamam..
sen bu resmi görüp yukarı trendi bekliyorum diyebiliyorsan ya sen çok şey biliyorsun ya da hiç bişey..
https://i.hizliresim.com/6py17n6.png
yatırım tavsiyesi değildir..
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Piyasa Gündem ✰
@PiyasaTurkiye
Ekonomist Mahfi Eğilmez:
"Enflasyon herhalde tek haneye düşmeden bunu hissetmek çok kolay değil.
Türkiye’nin dişini sıkıp 6 ay büyümeden fedakârlık edip, birtakım batışları göze alıp, enflasyonu tek haneye indirmesi gerekiyor.
Bu yılın sonunda iktidar enflasyondan vazgeçip büyümeye döner"
-Ekonomim
@Sindoma53 tüp kısa vade teknik yorumunu rica edebilir miyim .. ? .. tşk .
*TCMB: Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi net değişimi 22 Kasım itibarıyla -272.27 mln (Önceki 138.56 mln)
Yabancılar bir hafta alıyor .Ardından 2-3 hafta çok daha fazlasını satıyor..
boş yazmış yine, :) altın da net ithalatçıyız bir kere...
ihracatta ağlayan kesim sadece 3 kuruşa 1 köfte ile işçi çalıştıran emek yoğun tekstilciler...
diğer ihracatçının çoğunluğu ithal girdi kullanıyor zaten...
yediği domatesin, nakliyesini, lojistiğini, mazotunu, gübresini, ilacını ithal ettiğimizi o da bal gibi biliyor da sırf muhaliflikten ya da pozisyonundan ötürü böyle yazıp milleti goy goya getiriyor.
borsa yukarı döndü diyenlerden 1 kişi çıksın karşıma THYAO nın durumunu anlatsın bana..anlatamaz..çünkü bilmiyor..ya da bilinçli yönlendirme yapıyor..millet koyun ya..
15850?....
Göreceğiz bakalım... :)
https://i.hizliresim.com/e31om26.png
https://i.hizliresim.com/2y52169.PNG
karaduman yanlış grafa bakıyorsun :)
124 kişi mevcut takip eden,
karaduman gibi pıst 100 5500 bekleyen başka yorumcu varmı.
kazanırsa sadece onumu tebrik edicem:)
Büyük ihtimal teksin bu alemde karaduman:)kimse çıkmadı 5500 için
nerden tepki vermeye çalışıyor 9591 den:)
benim savunduğum şey orta-uzun vadelik..bu yüzden burda haklı olarak dipten %15 civarı tepti vs. deniyor..
benim sorunum bu değil..ben yukarı yeni trend deyip milleti mallandıranlara karşıyım..
mal alırsın uzun vade tamam..ama yukarı trend başladı dersen hooppppppp denmeli..
Arkadaşlar kasım vade 4 adet tekfen shortum var.Cuma seans bitimi kapatmazsam nasıl bir prosedür uygulanıyor.Bilgi verirseniz çok memnun olurum.
faiz sebep enflasyon sonuç gibi hiçkimsenin kabul etmediği bir görüş karşısında
bilirkişiler baktılarki bunda mantık yok...olamazda..altında sebep aradılar..ÇİN MODELİ vs..sonra çıktı birileri TÜRK MODELİ dedi..
niye..çünkü böyle bir mantık yok, altında mutlaka bişey yatıyordur dendi....
ve sonuç ne oldu ENFLASYON..bizim borsa sırf bu yüzden 4 yılda 10 kat çıktı..başka nedeni yok..bu süreç bitti..ŞİMDİ BOZULAN DENGELERİ DÜZELTME ZAMANI..
borsası doları vs..hepsi ederini bulmadan bu denge oturmaz yerli sisteme girmez..
bunun temel analizde karşılığı var..nedir bu..faiz çok yavaş inmesine rağmen dolardaki belki %50 baskı nedeniyle dolara geçişlerin hızlanması ve üstüne enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi..hatta bu süreçte dönem dönem faiz artma olasılıklarının olması..
al sana temel gerçekler..