Originally Posted by
ceteris
Üstadım ,1 yıldır tefas fonlarını takip ediyorum;gecen sene haziran gibi ipv ve gta da yuklu miktarda vardı.Austos da dolar da artış başladı ıpv de cds ani artış yuzunden dolar artarken ıpv düstü sonra toparladı ancak fiilinin 3 te 1 kadar artışdan etkilenmedi altın fonunda çıkıştan da yararlandım düşüşten de evet tcd ,tkf,mac istikrarlı bir şekilde getiri verdi tte kasım aralık gibi yatay dı ocaktan sonra güzel verdi ancak pandemi sonrası borsanın çıkışını takdir edersiniz. Bu süreçte 2,3 kez hyf çıktım pandemi ve siyayi risk nedeni ile . Özellikle bizim ülkemizde kendi paramı değerlendirken ,bir kısmını dolarda(fiili olarak),bir kısmını altında(mümkünse fiili)bir kısmı hisse bir kısmıda hyf tutmayı düşünüyorum. Fon bozup dolara geçerken veya hisse alırken kademeli geçmeyi planlıyorum örnegin gecen hafta 7190 almıştım ondan önce 7260 bu hafta nasipse daha asagıdan almayı düşünüyorum. Evet dolar 8500 olsa dahi dediğiniz gibi yuzde 20 kazanmış olacağım ancak her hangi bir siyasi ,ekonomik veya pandemi nedeniyle (ihtimal düşük değil) doğacak krizde kayıplarıma karşı sigorta gibi düşünüyorum. Hedefim enf.artı yzde 20 ..Görüşleriniz için teşekkür ederim.Saygılarımla..