Tavan 0.80 ona bile sevinir olduk,1 üstüne atarsa anca birşeyler olur,zamanındada aynisi olmuştu bedellibölündüğünde önce 0.80 peşi 1 üstü,rekoru 9-9 olmazda belki 2 felan olur...ytd.
Printable View
Tavan 0.80 ona bile sevinir olduk,1 üstüne atarsa anca birşeyler olur,zamanındada aynisi olmuştu bedellibölündüğünde önce 0.80 peşi 1 üstü,rekoru 9-9 olmazda belki 2 felan olur...ytd.
hayaller hayaller hayaller:)
Ne büyük soygun ama.Hem lotun artmayacak hem de lotun için klube karşılıksız para vereceksin.
Yine fırıldak peşinde yönetim,sermaye azaltımına peşinden yükseltimine gitti,azaltıma gittiği için hisse fiatı yükseldi piyasada lotu azaldığı için,R kısımı artıda oldu açılışta,E kısımı ekside oldu ,yani 3500 adetlik hissen 500 oldu miktarı :evil:
SPK VII-128.1 Pay Tebliği'nin "Fon Çıkışı Gerektirmeyen Sermaye Azaltımı" başlıklı 19.maddesi hükümleri uyarınca Şirketin 7.500.000.000.-TL'lik çıkarılmış sermayesinin 6.400.000.000.-TL (%85,3333 oranında) azaltılarak 1.100.000.000.-TL'ye düşürülmesine ve eş zamanlı olarak 1.-TL nominal değer üzerinden tamamı nakden karşılanmak üzere 6.400.000.000.-TL (%581,8182 oranında) bedelli sermaye artırımı yapılarak, çıkarılmış sermayenin yeniden 7.500.000.000.-TL'ye yükseltilmesine ilişkin hazırlanan ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 30.05.2025 tarih ve 33/1012 sayılı toplantısında onaylanan izahname (Bölüm-4) ekte yer almaktadır.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla.
Borsada hile hurda ne varsa hepsi mevcut,zamanında aynisini zadri lavuğu yapmıştı,30 olan hisseyi 5-4 yaptırmıştı peşinden,pişkincede o hisse orada asılı olarak süs değil diyerek dalgasını geçmişti çoğunu satmıştı gaddarca,hisse 30 olunca çoğuda hedef 61 demişti,aldılar babayı sonradan ben 20-30 arasınsa satarken sen delisin diyorlardı,peşinden hepsi toz oldu gittiler şimdi topikte yoklar:hi:
Bedelli oranı
% 581.818180
Bedelli fiyatı
1.00 TL .
Dağıtılacak senet tipi
Eski
Başlangıç Tarihi
19/06/2025
Bitiş Tarihi
03/07/2025
İşlemlerin topluca sonuçlandırılacağı tarih
03/07/2025 Günü Saat 16:00'a kadardır.
Rüçhan Hakkı Kuponu Satışı yapılabilecek son tarih: 27/06/2025
BJK bunların imajını bozdu,sabah açılışta R Fiatı 3450-E 1.60,peşinden 1.44 taban,R en dip gördüğü rakam 0.66,şu sralar 77...:whistling:
Gözümü açana kadar R 2 cıvarına düşmüştü,ne oluyor diyemeden 1.5 zor sattık,tekrar 0.70 üstü aldık :notr:
elinde 1000 tane r olan 5818 lira mı yatırması gerekiyor.yoksa 1000 liramı yatırması gerekiyor.
Borsacılık Hayatımda 33 yıldır hiç böyle olay yaşamadım,3450 tl açılış yapan bir hisse 0.64 nasıl kapanır :notr:,1.5 acaba kötümü verdim derken,anında 0.66 yaptı 0.70 ve üstü tekrar aldık 0.79 oldu onuda okuttuk,çünkü aklıma BJK R si geldi,çünkü sıfırlamıştı,0.68 olunca tekrar topladık 0.64 cıvarına kadar,0.63 gördü,ama fark etmez,mok kargasındada olmuştu bu olay ama anında olmamıştı R sıfırlanmıştı,hadi biz kurnaz geçiniyoruz,olmayanlar ne yapacak :whistling:
Rüchanda serbest marj olduğu için kötü yönde kullanılmış. İçeridekiler bedelliye katılmak zorunda kalsın diye yapılmış. Kötü ve oldukça adaletsiz bir durum. Zamanında gsray da 220 bin dolar kaybettim. 15 yıldır sporlara bulaşmam. Allah içeride olanlara yardım etsin.
0.67 R maliyeti 0.41 yaktı 0.55 okuttuk çoğunu sıfırdan bile alsan yine zarar,çünkü ana hisse 0.75 ortalama,yani 1 tl ile bedelliye girsen bile yine zarar yazıyorsun 1 tl altına indiğinde,buna hiç bulaşmamıştım şeytan dürtüyorya,zaten bjk çok darbe attı bana,onda zararı yarıya indirdik,iyiki borsadaki payım %20 cıvarı,diğer yatırımların çok iyi getiri yapıyor,ondan kazandıklarımın sadece borsada bir kısımı var,borsa çok kötü durumda,bunada yani soygunada SPK önderlik ediyor,adı üstünde borsa kim kime gorsa...
' Papara ' neyse trabzonspor başkanı da odur..
Tam adi çıktılar,elimde hiç yoktu güvenmediğim için,3500 lot falan almıştım 0.75,bedelli bölündü 3500 oldu 500,R kısımını satmıştım 1500,oda 0.41 oldu,bir hisse 3450 açıp nasıl 0.41 oluyor :notr:33 yıllık borsacıyım ben böyle bir durum yaşamadım,bunların topu hırsız,hırsızın başıda iktidar,çünkü iktidardan güç alıyorlar...
R Fiatı 0.41'e kadar düştü,peşi 2 tavanda 1.03 oldu,0.64 maliyet vardı ona ilave yaptım 41 üstündan 49 yaptım maliyeti,dün yarıdan çoğunu 69 okuttum,bugünde 0.90 üstü okutum,ana hisse 1.12 'de duruldu sattıklarımı ona ekledim 1.13,guya 0.80 cıvarı bekleyecektim R hareketli olduğu için bunu engelledi düşmedi,bekliyoruz,elimde çok az R kaldı :notr:
Elimde bir miktar trabzonspor hissesi vardı. 1,23 den 0,7 civarlarına kadar düştü.
kimse 0,7 TL den işlem gören kağıda 1 TL bedelli katılmayacağı için çok güzel bir ali cengiz oyunu döndürdüler.
Kağıda ne kadar bedel ödeyip ne kadar hissem olacağını hesaplamakta aracı kurum temsilcisi bile zorlandı.
Ben bir kağıt 0,7 TL ye kadar zarar ediyorsa 1 TL verip tekrar 0,7 TL ye düşmesini bekleyemem deyip kaç kuruş demeden rüçhanlarımı sattım.
Elimde kalan az miktarda kağıtları yok sayarak, trabzonspor hissesine yatırdığım parayı kayıp sayıyor ve hoşçakal, olacaklar bensiz olsun diyorum.
Bir arkadaşımın babası derdi ki, eşek bir yolda çukura düşerse eşektir.
Aynı çukura bir daha düşerse eşeoğlu eşektir.
(Not: Kağıdın piyasadaki lot sayısı azaldı, daha kolay operasyonel hale geldi. Bununda farkındayım )
Bunları niye mi yazıyorum?
Trabzon kulübü para kazanacak, bunlarla önce borcunu ödeyecek.
sonra yönetim pahalı yeni oyuncu alma hevesine kapılmayacak.
Kasadaki parayı hissedara verecek, yada hissedar böyle inandırılıp hisse yükselecek umuduyla hisse alacak.
En kolayını söyleyeyim mi?
Kasadaki para çarçur olacak.. Sonra hissedara daya bedelliyi...
Bugün bana, yarın başkalarına....
Zaten bedellileri dayadı millete,bir kulağının arkası kaldı zikilmedik,R 4450 TL cıvarından 0.41 bile yapıp bugün 133 yaptırdılar peşi 1 cıvarıa indirdiler,R'yi herkes 0 olacak biliyordu biride ben,yani oyun içinde oyun oynadılar millete,ana hisse 118-19 oyalanıyor,BJK 2 cıvarını zorluyor,GS debelenip duruyor 150 cıvarında,60 bile olamıyor,onda esas oyun bölündüğünde başlıyacak bunun fiatına gelecek,borsada bedelli soygunu böyle devam eder,adı üstünde borsa kim,kime gorsa.
Bu hissede yediğim kazığı hiç unutmam,gerçi zararsız atlattık o sadece kişisel ama genelsel olarak milleti soğuttular bu hisseden...
Trabzonspor kulübü nasıl para kazanır?
Yayın gelirleri var.
Reklam anlaşmaları var.
Bilet satış gelirleri var.
Bunlar kulübü düze çıkarmaya yetmemiş, çok iyi miktarda artış olması lazım.
Önümüzdeki yıl, avrupa kupası gibi ilave olabilecek gelir kaynağı, bilet satışı, ilave yayın geliri yok.
Yüksek bonservis bedeliyle futbolcu mu satacak?
Benim görüşüme göre bedelliye girip para kazanmam sadece spekülatif sebeple olabilir.
Bedelliye girmek isteyenler hangi bilgi yada beklenti ile girmeyi düşünüyor olabilirler?
Bilgi yada fikirlerini paylaşanları okumak isterim.
Şahsi düsüncem r lere talep olmayacagı. şirket bile almayacak. bunun altından kartarlılar cıkacak ve herkes sok yonetim bıerek bunu dusunemedık dıyecek. herkese bol sanslar
R 133 olmuştu bir ara,0.90 yataya sarmıştı,bugün 0.53 yaktı 0.68 oldu,yarın tahtadan kalkıyor,yine yaptık bir delilik tutacakmı bakalım,normalde 0 olması lazım,çünkü bedelliye girersen ana hissenin üstüne hangi fiattan kapatırsa onuda ekleme yapacaksınız,örneğin 0.66+166 oluyor :hi:
Tradingview'da ... TSPOR grafiği ... bölünmeden sonra güncellenmedi arkadaşlar ... lot sayısı aynı kaldı diye biliyorum, bundan olabilir mi ... grafik bu şekilde mi kalacak?
Refabanın matematiği berbat, ayrıca sermaye azaltımı / artırımı işlerinden pek anlamıyor.
27 Haziran Cuma R kapanış 32 kuruş, bölünmüş yeni hisse kapanış 107 kuruş.
1 adet R alan üstüne 582 kuruş ödeyecek ve 5.82 yeni hisse sahibi olacak
Hisse başına maliyeti= (32+582) : 5.82= 105 kuruş oluyor yani spot ile hemen hemen kafa kafaya. Bunların örtüşmesi gerekiyor.
Aradaki 2 kuruşluk fark R tahtasında karanlık oda olmamasından kaynaklı. Nitekim yeni hisse karanlık odadan 2 kuruş yukarıdan kapattı saat 18:00 a oranla.
FB bedellisinden örnek alsınlar ilk gün tavanladı...
Bedelli oranı
% 400.000000
Bedelli fiyatı
1.00 TL .
Dağıtılacak senet tipi
Eski
Başlangıç Tarihi
30/06/2025
Bitiş Tarihi
14/07/2025
İşlemlerin topluca sonuçlandırılacağı tarih
14/07/2025 Günü Saat 16:00'a kadardır.
Rüçhan Hakkı Kuponu Satışı yapılabilecek son tarih: 08/07/2025
Tradingview grafiği yanlış. Eş zamanlı sermaye azaltımı ve artırımı dikkate alınmamış. Bunun arifesindeki fiyatları bölünme sonrası fiyatlarla birlikte kullanıyorlar. Yeni hissenin en düşüğü 1.05 ama grafikte 74 kuruş gözüküyor. Çorba yapmışlar. Herhalde bu hata düzeltilir.
FENER bedellisi çok olumlu çünkü 50 TL civarı olan hisse için 4 TL gibi çok düşük bir bedel talep edikdi. TSPOR bedellisi mevcut yatırımcılar açısından olumsuz, 110 kuruş olan hisse için 6 TL ye yakın bedelli talep ediliyor. GSRAY bedellisi de öyle, 1.60 daki hisse için 1.5 TL talep edilecek. BJKAS bedellisi de öyle idi, 2 TL deki hisse için 8 tl talep edildi ve %70 başarısız oldu. Makul oranlı bedelli olunca başarılı oluyor.
Not edelim, bugün 1.12 den kapatmış olan bölünmüş yeni hissenin 74 kuruşla kapattığı "eş zamanlı sermaye azaltımı ve artırımı" arifesindeki fiyat bazında karşılığı
(112 x 6.82)-582=182
182 x 1.1 : 7.5=27 kuruş oluyor
Arife günü kapanış fiyatı olan 74 kuruşa oranla yani son 2 haftada %64 düşmüş hisse. Devasa bir düşüştür bu. Eh %582 bedelli yapıp 6.4 milyar TL bedelli parası talep edersen, ki yaklaşık yarısı mevcut hissedarlara düşen pay oluyor, olacağı budur.
R'leri bedelliye soktuk 5.5 kat Y lotum oldu hisse bugün 1.17 oldu,yani zaradan kara geçtik,3/1 kısımını sattık,anlamadığım konu sadece bunda,bedelliye soktuğum R'lerin anında akşama Y oluşuydu,neyse yırttık sanırım,bie katarlılar el atarsa seri tavanlar bizi bekler,diğer sportiflerden zarar yok hafif kardayız,FB'den R toplamıştım Y tavanladığı için bana hisse vermemişti,onuda bugün okuttum,nede olsa sağlamcıyız piyasaya güven olmaz,borsada endex fena değil yani kurt işini bilir :hi:
Bugün 16.00 İşlem sonlandırma son
Bakalım bundan sonra ne olacak