Ne kadar beklersen bekle, benimde kar oranım o ölçüde artacak.
Bir sende birde halk ta inadım var.
Printable View
Ne kadar beklersen bekle, benimde kar oranım o ölçüde artacak.
Bir sende birde halk ta inadım var.
2020 yazımıydı. 5.5 larını hatırlıyorum. Bilanço eksiydi o zamanlar. Bilanço döndükçe böyle şirketler prim yapmaya başlar. Afyon tam tersi zamanı daha çok mu bilmiyorum ama ilerde güzel noktalara gelmesini beklediğim kağıtlardan.
Oyakc % 6-8 arası Çimsa %3-5 arası yükselirken Afyon ya %0,5-%1 yükseliyor ya da tam tersi düşüyor.
Bir dairenin metrekaresi 3200tl ile 3500tl arasında maliyet hesaplanırken bu çimentolar neden yerinde sayıyor özellikle de AFYON.
Afyon dan da temettü aldım ya..Artık bir daha satmam lotları..Çocuklarım olursa onlara kalsın..
Yaklaşık 9 yıldır Afyonu takip ederim, ilk defa temettü verdiğine şahit oldum, insafa geldiler galiba.
Bildikleri tek şey, varsa yoksa bedelli.
Müteahhitlerin sorunları Başkanlıkta.
Sorunlar çözülürse inşaatlar devam edecek.
Eskiden demir çelik gidince çimento da giderdi.... şimdilerde demir celik fizana fitti bu cimentolar yerin dibinde...
Öncüler bu yükselişlere devam ederlerse;
Afyon fiyatı : 7,5-8 tl olabilme ihtimali var.
Tarihi zirvenin 11.XX tl küsarı bırakırsak
kısaca 11 tl olduğu unutulmamalıdır.
Çimeto torbası 2010 -2013 arası beyaz çimento torba fiyatı 14 tl şimdi ise 50 tl
Aralarındaki kat 3,5 kat olduğunu görüyoruz.
borsa fiyatının 4,38x3,5=15,33 tl olmalı
Bu değeri geçerse ikinci değer 5.68x3,5= yaklaşık 20 tl borsa değeri çıkıyor.
Bakalım bu fiyatları görebilecek mi?
Bol bol kazançlar.
Hisse fiyatındaki öncelikli hedef 1 kg çimento fiyatı önce gri çimento fiyatı 8 tl.
Sonra beyaz çimento fiyatı.
5.50'lerden beri radarımda. 3 kere 3.90-4 aralığında farklı zamanlarda artık zamanı geldi diye alım yaptım. Hiç kar edemedim. 4.27'den 4.07 olunca ertesi gün tekrar hareket eder trade yapayım dedim. Bir daha orayı görmeden saldı. Pis bir tahta zorla uzun vadeci yapıyor. Uzun vadede güzel olacağına inancım tam ama hep ters noktalarda yakalandım hisse zaaf oluşturuyor bu durumlarda. Buralardan tekrar bir yükseliş başlamalı yoksa biraz daha süründürecek gibi.
Sevgili Afyon, hareket vakti gelmedi mi?
Hazır yay da iyice gerildi.
Hadi yap bi kıyak.
Milleti epey zaman bıktır,bilanço iyi geldimi fırla...gerçi hala eski yerlerinde sayılır,normalinda bu endexse göre yeri 5 üstü...ytd.
İlk bölündüğü 150 TL den beri, Girdiğimde battigim, çıktığımda ve hisse değiştirdiğinde kazandığım hisse. Hiç UV ve uçacak kaçacak hesabı yapmayın...
Yatırım Önerisi Değildir...
Tüm cimentolarin TOKİ konut projesi kampanyası ile yükseleceği bekleniyordu. Bu Afyona özel değil. Asıl Sorun tekrar taban yapmasında. İzmir depreminde de iki tavana yakin yaptı ama iki günde verdiğinin fazlasını geri aldı.Artik insafa gel Afyon ..
DÖNEM KARI (ZARARI) 185.957.884 80.027.025
9 aylık kâr 185 milyon hayırlı olsun inşaallah seneyi 300 milyon üstü kapatırız, gayet güzel bir 9 aylık açıkladı ve tabii 20 kuruş temettüde ilaç gibi gelir.
İnşallah diyelim
Artık mecburen gitmek zorunda kaldı, yoksa başkaları mali toplamaya baslayacak. Yıllardır yüzümüzü güldürmedi ve zarar ettirdi. Sayın tahtacı şunu bil ki, kurt kışı gecirirmis ama yediği ayazı unutmazmis.Biz KY nin Enbuyuk gücümüz UV olmaktır ve bunu kullaniyoruz. Kolay mal kaptirmayacagiz.İlk bölünme sonu yüksekten topladigin 30 TL hisseleri değerlenen için mecburen ileri süreceksiniz. En az 20 yapmak zorundasın...
Ey para babaları ey sermaye sahipleri yıkılmadık ayaktayız;)bizi yıkamazsınız;)
Ytd syg meydan okuyayım belki işe yarar;)
Ytd syg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gideceksin,gitmek zorundasın. Yoksa Tahtacı değişir.
AFYON.E sırası Borsamız tarafından talep edilen şirket ile ilgili özel durum açıklamasının Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulmuş olması sebebiyle saat 10:30'da işleme açılacak, sırada 10:30-10:40 saatleri arasında açılış seansı yapılacak ve 10:45'ten itibaren Sürekli İşlem bölümünde yeniden işleme açılacaktır.
8.21 üzeri güzel..
Afyon, Afyon.... Bi patlamasın gitti yaw, ekürilerin uçtu, sen hãlã nalları topluyorsun...
Merhaba Arkadaşlar uzun süredir yazmıyordum. Analiz iki çimento arasındaki farka dikkat çekmek istiyorum.
Batı çimento ve Afyon Çimento
Batı çimentonun sermayesi 180 milyon tl dir. Zararı -830 milyon tl dir. Ama borsa fiyatı:40 tl ama 1yılda en yüksek değeri 50 tl dir.
Afyon çimentonun sermayesi 400 milyon tl dir. Karı +183 milyon tl dir. Ama borsa fiyatı: 9,38 tl dir. 1 yılda en yüksek değeri 9,46 tl dir
Bunun gibi birçok çimento şirketi, Afyon çimentonun borsa fiyatını kat kat katlamıştır.
Şu durumda zarar eden çimento şirketleri bu kadar değeri artmışken Afyon çimentonun fiyatının çok yüksek olması gerekir.
Örnekteki çimento fiyatını Afyon çimentoya uyarlarsak;
40,16/9,36=4,29 kat Afyon çimentonun en az artması gereken fiyat olarak görmemiz gerekiyor.
Ayrıca Afyon çimento sermayesinin yaklaşık yarısı kadar kar etmiş olması borsa fiyatını 40 tl den daha da yüksek olması gerekir.
Yatırım tavsiyesi değildir.