Bu bonoları nereden ve nasıl alıyorsunuz?
Printable View
döviz tradingi ( nevi şahsına münhasır yatkınlığı olan çok az sayıdaki kişiler hariç ) al sat sat al ile günlük olmaz... döviz çiftlerinde trade pozisyonlanma ile olur... paritelerin trade mantığı ne hisse senetlerindeki ne emtialardaki ne de tahvildeki trade e benzer...
Özel şirket bonoları zamanında ödenebiliyor mu ? Bazı şirketler ödeyemedi diye gönderiler olmuştu geçen aylarda...Durumu kötü olanlardan...Bono ihraç edip te...
Bu arada parite yıllık dibe yakın dolaşıp duruyor..italyanlar euro'yu mahvetti....
10 yıldır fx yaparım ..Çok kazandığımda oldu bir günde çok kaybettiğimde oldu ..
Hisseye yeni girdim ..Dediğiniz gibi hisse mantığı farklı ..Ancak hissede şöyle bir durum var .Hisse 3 yıl tutsanızda bir gün değerine ulaşıyor.Döviz ticareti hele kaldıraçlı ise swap komisyon vs vs. Zor .
Cash para ile döviz al sat ise şans işi ..
Uzun vadeci olmayana ekmek zor yedirir döviz piyasası ..
Eurobond veya fon işleride çok bilinmiyor Türkiyede ..
Paran mı var derdin var yani ...
Arsa ev ,dükkanı olan kafası rahat bu konuda.Millet boşuna almıyor betonu ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet mevduat faizlerinin düşme nedeni anlaşıldı. Ticari krediler 31 seviyelerine kadar geriledi. Vatana millete hayırlı olsun. Ticari segment yalnız KOBİ tarafı biraz daha yüksek.
25 Ekim Perşembe 14:51 AVRUPA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ %0,00’DA TUTTU, BEKLENTİ %0,00
25 Ekim Perşembe 14:50 AVRUPA MERKEZ BANKASI MARJİNAL FONLAMA FAİZİNİ %0,25’TE TUTTU, BEKLENTİ %0,25
25 Ekim Perşembe 14:50 AVRUPA MERKEZ BANKASI MEVDUAT FAİZİNİ -%0,40’TA TUTTU, BEKLENTİ -%0,40
Odea 24
Teb 23
Akbank 21.50
250,000 ve üzeri isteyenler özelden ulaşabilirler mt ve şube bilgisi için.:wave:
merkez dövizi düşürmek istemiyor sanırım, faizi değiştirmedi. gelecek hafta dönüşüm var, 26 altı verirlerse dolar alırım buralardan
vakıf bank arı hesap %24 faiz 100 gün sonra 0-50 bin TL sonrası %18,5 faiz veriyor doğru mu ? kullanan arkadaşlar var mı ?
300k vakifbank 35 gūn 25.5 dan bağlandı...
Sağolun mali müşavirim ..
Fx deneyimim var yukarda bahsettim .Yıllarca al sat yaptım .
Sürekli içindeyim paritelerin .
Yeni beklentim bu faiz ortamı sürdüğü süreceki sürüyor dolarda gevşeme sürer..
5.50 kırarsa 5 kapısı açılır mutlaka oraları test etmek isteyecek ..
Şu anki durum böyle ..Bende bwkliyorum 5.20-30 lardan almaya başlıyacağım kademeli ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
biz faiz tüm kötülüklerin kayınpederidir deyip de tahvil faizlerini arttırınca kim topluyo bizim tahvilleri ? FED :) illa da FED
babamın hayrına bilderberg toplantılarına , coloradodaki hafta sonu koch biraderlerin falan toplaştığı elit toplantılara , bruce kovnerın verdiği sanat & yardım davetlerine ve benzeri sosyal faaliyetlere boşuna katılmıyorum yani... oraları takip etmezsen o ortamın içinde olmazsan makro senaryoyu yazamasın... savanalar vahşi , savanalar acımasız...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Türk lirası (TL) uzlaşmalı vadeli*Döviz*satım ihalesine teklif gelmedi.
TCMB'nin 100 milyon dolarlık TL uzlaşmalı 1 ay vadeli döviz satım ihalesine teklif gelmediği için işlem gerçekleştirilmedi.*
Bloomberght kaynak
Neden teklif gelmemiş olabilir sizce arkadaşlar. Teklif gelmemesi neye işaret?
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Yatırım finansman "Ekim’de manşet enflasyonun %2.0’nin altına gelmesi zor gözüküyor. Bu da yıllık enflasyonu %24 seviyesinin altına gelmesine izin vermeyecektir. Ancak %2.0’inin çok üzerinde gelecek bir veri, Aralık’ta faiz artırımını gündeme getirecektir." şeklinde yorumda bulunmuş.
Bakalım bu ENFLASYONLA TOPYEKÜN (nedense devlet bacağı eksik) mücadele etkisini ne kadar gösterecek...
Devlette elektrik-doğalgaz da bi % 10 indirime gideydi eyiydi ama...Tam da kış gelmişken , geceler uzamışken...
% 0.8 sadece elektrik-doğalgaz zamlarından gelecekmiş bu ayki enflasyon...
Devletin mücadelesi bu işte :he:
2019 Bütçesinin ayrıntıları belli oldu: Hazine en az 100 Milyar TL daha fazla borçlanacak
http://www.patronlardunyasi.com/habe...lanacak/212012
Yılmaz Özdil: Başkent – Sözcü Gazetesi
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...skent-2700373/
Ek 20546
gelen mail tam olarak bu şekilde