20 lira üzeri balon hocam.
Printable View
Doğru hisseyi buluyor beklemeyi beceremiyoruz hocam
gözde
açıkladığı kar değerinde işlem görüyordu
ne güzel almıştım
olmaz bu fiyatlarda sürünemez diye diye sat tuşuna bastım.
görmesini
beklemesini bilene
piyasa büyük fırsatlar veriyor.
Hani bir dağ başına çıkarsın, uçsuz bucaksız göklere bağırırsın: "Ben ettim, sen etme!"
- Üstat, bize borsadan bahsetsene!
- Evet, biz bilmiyoruz borsayı.
- Öhö!.. Şimdi borsayı bir ticarethane, bir dükkân olarak görmek lazım öncelikle. Nasıl ki bir esnaf malı ucuza mal ederse kazancı artar, borsada da hisse maliyeti çok önemlidir.
- TEK, BİST 100 gelmiş 1742'ye?..
- Evet, ucuza hisse yok!
BİST 100'de 1715 stop kaydıyla, bu kanalın hisselerde peyderpey (azar azar, bölüm bölüm, yavaş yavaş, kademeli, aşamalı) yeni alım yeri olması olası olabilir: https://tvc-invdn-com.investing.com/...5d6d359cd0.png
- "Olması olası olabilir" mi?!.
- Borsada kesinlik yok, demek istiyor herhalde.
- Bir de "azar azar, bölüm bölüm, yavaş yavaş, kademeli, aşamalı" eklemiş oraya!
- "Stop kaydıyla" da var.
- Ne yapsın adam, ekmek meselesi yaşamdaki en ciddi meselelerden, tabii ki borsa konusunda kesin konuşmayacak!
Borsada neyin satın alındığını bilemezsin, minik bir yatırımcısın sen. Bundan dolayı gerçekliğe sıkı sıkıya bağlı kalma, hayal kur biraz.
Her şeyi risk olarak görürsen hiçbir şeyin içinde olamazsın.
- Sayın TEK, sonuna "ciğerim" ekleyerek bunu imzam olarak alabilir miyim: Her şeyi risk olarak görürsen hiçbir şeyin içinde olamazsın ciğerim.
Selamlar tek abi
Geçen hafta dediydim, bugün de imzamı değiştirdim.
Kaldı 2 ay 24 günün
Bakalım sabır sınırın daş çatlatır mı yoksa stopluycan mı
Yanlış anlama abi seni sever sayarım, zaten kâr dasın. Rallinin başlangıcında lönkledin gıbraşmadan sabırla buralara kadar geldin iz süren stopla, anladığım kadarıyla stoploss seviyenizi 1715 e çekmişiniz.
Saygılarımla abi, bir gün bende sizin gibi trend takibini bu şekilde yapmayı hedefliyorum. tabii önce sabırla dollar bazlı yeni dip görüldüğünde hisse alıcam. sabırlı bir şekilde bekliyorum abi yeni imza yaptım kendime, nasıl olmuş
Abi, demiştim aralıkta büyük ralli beklentim var. Olur olmaz bilemem, ama bir ümit bekliyorum. Sert yükselişlerin klas hareketlerle sonlanması bilinen bir teamül. Yükselişi sonlandıktan sonra gerisin geriye düşmeyeceğini, zirvelere yeni bir yolculuk için yukarıda tutunacağını düşünüyorum BİST 100'ün.
Borsanın bir sonunun olmadığını sende anlıycan tek abi, bu işin sonu yok.
Bak bikmisbroker abi kaçıncı altın vuruş topikini açtı, sonu yok bu işin
bi daha bi daha tekrar açar tekrar kapar sonra bir daha açar.
oysaki geri dönüp baktığında gram yol alınmamış,
yastıkaltında altınlarını saklayan ev kadınları bile borsacılardan daha çok kazanıyor
Abi, borsaya esnaf ciddiyetiyle yaklaşılırsa bir dükkândır borsa. Her sabah camlarını deterjanlı suyla sildiğimiz, yolunu suladığımız, önüne bir iskemle-masa atıp çay içtiğimiz, gelen geçeni seyrettiğimiz...
Şimdi, benim tahminim BİST 100 1700-1750 arasının hisselerde yeni maliyetlenme yeri olabileceği; bir nevi soluklanma yeri, yeni dip alanı.
Esnafsınız diyelim, geçen hafta halden bir liraya aldığınız mandalina bugün bir buçuk lira olsa almaz mısınız?
Borsayla 2009 yılında tanıştım, aldığım senet gitmedi sattığım uçtu, acaba bekleseydim uçar mıydı orası da muamma
Karaoğlan abi gübre dedi yaramı deşti.:)
Ekgyo da aldım sattım, tüp de, Thyao da, Asels de, Ereğli de, yonca da, hulk ta, ford da, vestel de, petkim de, arçelik de, Ülker de, vakıf da, yapıkredi, iş bank ve en son alıp sattığım enjsa
bunlardan bi arçelik te bi fordda bi petkim de birde enerji de ekmek yedim
diğerlerinde hep zarar ettim özelliklerde hulkta çok bekledim
demem o ki abi
2009 da 10bin tl ile girdiğim borsada yıl 2021 olmuş, bu yıllar içinde iki defa resetlenmiş biri ekstra borsaya 50bin sokarak devam etmiş, biraz zararı kurtarmış ama toplam 25bin gaymeyi batırmış biriyim.
oysa ki;
2009 da eşimin yaptığı gibi bilezik alsaydım o zaman gramı 50 tl idi, onbin liraya 200 gr bilezik alırdım.o da şuan ki paraya göre 130bin gibi bir para yapıyor, ve ekstradan borsaya sokulan paraları da aynı şekilde altın alıp yastık altına koysaydık kimbilir ne kadar olurdu.
demem o ki abi
Borsa biz ky lere göre bir yer değil
Doğru hisseyi asla bulamıycaz :drunk:
Abi, örneğin EKGYO'yu sizinle konuştuğumuzda 2 liraydı, şimdi hisse 2.18... Bence borsaya yaklaşımınızdan kaynaklanıyor problemler. Bugün BASGZ'a girdiğinizi söylediğiniz yazınız gözümden kaçmadı : ) BASGZ'ın grafiğine bakalım: https://invst.ly/wnui7
Onu karıştırma, o kumar için günlük ikiüç gademe niyetine atılan bi jeton, çok az bi parayla yani, cigara parası gibi düşün
94 piyasaya girişim abiler
yarım kilo altınla
94 te
petkimdeyken 9liradan dönüp 6 liralara gelen
gübreyi aldım
aralıksız taban yiyerek 1.10 da ilk alıcı geldiğinde verdiğim an döndü tavan serilerine başlayıp
2 senede 50 liraya gitti
ben 99 da o batık halime arabamı sattım
o zaman eyi araba idi
reno 19
2 ayda
8 araba parasına çıkmıştı
kağıt üzerinde hesapladığımda
9.5 kg altın yapıyordu pört föyüm
n hoca misali
şunu 11 kilo yapayımda
1 kilosunu peyder pey bozdurup harçlık ederim
sonra kalanı kalır
valla
iyi miktardı
koca erbakan hocanın
150kg altını dillerde dolanıyorken
o para sıfırlandı
neler alıp sattığımı yazmayım
valla
nasip olsaydı 10' larca milyon dolarımda olurdu.
Ben onu kastetmedim, alıp tuttuğun senetleri diyorum, trade etmeden beklenenleri
Az önce bi an tl düşünüp milyar dolar yazdım mübalağalı olmuştu.
Ben buldum bi hisse nerden alırsan al kâr yazdırıyor
Tmm tek abi ekranımdan siliyorum.
Napim abi her gün taban taban gidiyor merak etmiştim bugün, tabanı bozmadı belki ptesi bozar
Abi, bazen BİST 30 hisseleri bile birbirine ayak uyduramıyorken dikkatimi çok farklı yerlere dağıtmak bana zarar verir. BİST 30'da birkaç tahtaya odaklanmak bana en azından konsantrasyon sağlıyor... İlk aylar tahtaya alışmam biraz zor olsa da şu an EKGYO'yla güzel bir diyalog kurdum, hisse beni hiç üzmüyor.
Hissede çok seçici olucam bundan sonra tek abi
Senin hisse düşmeyenbilür ama viob mecbur düşecek